Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ! "ΚΛΕΙΝΕΙ" ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΥΡ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

Άσκηση με πραγματικά πυρά θα πραγματοποιήσουν οι τουρκικές...

Ένοπλες Δυνάμεις ως απάντηση στην αεροπορική και ναυτική άσκηση «Ηνίοχος», που πραγματοποιεί η Ελλάδα στο Αιγαίο.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Βατάν», η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία θα «απαντήσει» με άσκηση με πραγματικά πυρά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στο Αιγαίο. Η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 7 Μαρτίου και 30 Απριλίου, θα καλύψει μία θαλάσσια ακτίνα που εκτείνεται μεταξύ Σκύρου – Ψαρών – Εύβοιας.

Ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου «21ος Αιώνας», Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ δήλωσε στην εφημερίδα ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.

Πρόσθεσε ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε «μεγάλο ατύχημα» και εκτίμησε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτήρισε δε προκλητική τη στάση της Ελλάδας (!), λέγοντας ότι με την άσκησή της κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Τζουμχουριέτ: H Τουρκία ετοιμάζεται να «κλείσει» το Αιγαίο με πολεμικά πλοία.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου (Κουσάντασι) στη Σμύρνη, «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους (του ΝΑΤΟ) ξανά αντιμέτωπες».

Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει το βόρειο Αιγαίο, από τη Θάσο μέχρι τα τουρκικά σύνορα. Επίσης, μία περιοχή δυτικά των στενών των Δαρδανελίων, που σημαίνει ότι πλησιάζει «επικίνδυνα’» όπως αναφέρεται, τις τουρκικές ακτές.

Μία τρίτη άσκηση θα γίνει δυτικά της Μυτιλήνης και νότια της Χίου, η οποία συνορεύει με το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ. Ειδικά η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση», σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ», καθώς κλείνει τελείως την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τον κόλπο του Σιγατζίκ και το λιμάνι Λέβεδος της Σμύρνης.

Η Τουρκία σχεδιάζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, να «κλείσει» όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία ώστε να εμποδίσει την προσέγγιση των ελληνικών δυνάμεων.

1 σχόλιο:

  1. ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ:Μολότοφ στο Τουρκικό Προξενείο - κλείνουν οι Κήποι - Φοβοι για προβοκατσια απο ΜΙΤ.....Κινητοποιηση των αστυνομικων
    δυναμεων σε Ξανθη και Κομοτηνη...
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΜ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή