Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΟΤΖΙΑ, ΠΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΕΝΩ Ο ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΛΕΕΙ: "ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"!

Δεν έχει όριο η προδοσία της ελληνικής κυβέρνησης διά του Κοτζιά. Πάει...

στα Σκόπια για τις τελικές συνομιλίες και την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας, ενώ την ίδια ώρα ο ομόλογός του Σκοπιανός Ντιμιτρόφ δεν ζητά μόνο το όνομα, αλλά και να μοιραστεί η χώρα του τον πολιτισμό της Μακεδονίας!~
Το σχετικόρεπορτάζ είναι από το Πρώτο Θέμα, με πληροφορίες από echedoros-a.gr, sitel.mk, alfa.mk.
Ο Ντιμίτροφ ανέφερε ότι η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά και πως η αισιοδοξία εξαρτάται από αυτές
Να “μοιραστούν” Ελλάδα και Σκόπια την “πολιτιστική κληρονομιά” της Μακεδονίας, ζήτησε προκλητικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ,  με δηλώσεις του στα ΜΜΕ την Δευτέρα. Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις τι εννοεί “πολιτιστική κληρονομιά”, και εάν σε αυτήν πχ περιλαμβάνεται η ιστορία και ο πολιτισμός της αρχαίας Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας. “Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση” δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα.


Ο Ντιμίτροφ ανέφερε ότι η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά και πως η αισιοδοξία εξαρτάται από αυτές, για μια πιθανή λύση, υποστηρίζοντας πως τα Σκόπια κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές. 
“Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της “Μακεδονίας” και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα” δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η διάκριση : “θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει  ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές”.

Ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, η κυβέρνηση Ζάεφ συνεχίζει να εμμένει σε “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα και σε μη τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να κατοχυρωθεί erga omnes η νέα ονομασία που θα συμφωνηθεί. 

Στηρίζουν τον Ζάεφ οι Σκοπιανοί 

Την  ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Σκοπιανών  υποστηρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ζάεφ  για τη διευθέτηση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή και Βαλκανικών Μελετών (IFIMES) που εδρεύει στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του IFIMES, το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα. Μόνο το 11% αντιτίθεται, ενώ το 26% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Όσον αφορά το ερώτημα εάν  θεωρούν την Ελλάδα ως φιλικό κράτος, το 41% απάντησε καταφατικά, το 33% απάντησε όχι, ενώ το 26% δεν είχε άποψη. 

Η συντριπτική πλειοψηφία, ή το 83% υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 71% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ !!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ???? ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣΑΡΠΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ 'Η' ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!!!! ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!!!!! ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΜΗ ΜΙΖΑ 15% ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΜΕΣΑΖΩΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ !!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή