Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ο ΤΡΑΜΠ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟ "ΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"! ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ "ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ" ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Αναμενόμενη η απόλυση του πρώην Υπουργού των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, και η αντικατάσταση του με ένα «καθαρό» γεράκι του πολέμου με...

απίστευτες σκληρές θέσεις κατά του Ιράν, της Ρωσίας και του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε προαναγγείλει την καρατόμηση του στο άρθρο Ο Τραμπ «ισοπέδωσε» τον Ρεξ Τίλερσον και του έδειξε την πόρτα της εξόδου – Σφαγή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο 54χρονος διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, για τον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει τον Ρεξ Τίλερσον στο υπουργείο Εξωτερικών, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ.


Ο έως τώρα διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο, είναι ταυτόχρονα και εξέχων οπαδός του συντηρητικού Tea Party , το οποίο ώθησε τους Ρεπουμπλικάνους πριν από μερικά χρόνια προς τα δεξιά,όπως γράφει η Washington Post.

Στην εκλογική εκστρατεία του 2016, ο Πομπέο πρωτοστάτησε στις επιθέσεις κατά της Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, στην εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται «γεράκι».

Αρκετές φορές έχει αγωνιστεί για την ανάκληση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν. Την αλλαγή καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα τη θεωρεί επίσης μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη.

Ο πρώην διοικητής της CIA, Mike Pompeo, πρώην αξιωματικός τεθωρακισμένων, υπηρέτησε σε μονάδα κοντά στο τείχος του Βερολίνου, είχε αποκαλέσει μάλιστα την Τουρκία «ολοκληρωτική ισλαμιστική δικτατορία…».

Ο Πομπέο είχε περιγράψει την Τουρκία, σε tweet του στις 16 Ιουλίου του 2017 (δείτε το παρακάτω) ως μια «ολοκληρωτική ισλαμιστική δικτατορία», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είναι τόσο δημοκρατική όσο και το Ιράν…

Ο Πομπέο είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Εκπροσώπησε την Πολιτεια του Κάνσας στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2011 πριν μετακομίσει στη CIA το 2017.

Από όλα τα στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο Ρεπουμπλικανός περιγράφεται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη αφοσιωση στον Τραμπ.

Θεωρείται σκληροπυρηνικός, ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να χαρακτηρίζονται βασανιστήρια οι εικονικοί πνιγμοί, ενώ έχει ταχθεί κατά του περιορισμού των πρακτικών παρακολούθησης της NSA.

Οι ΗΠΑ αποκτούν πλέον ενιαία γραμμή κατά της Τουρκίας.

Ο Ρεξ Τίλερσον ήταν από τους λίγους που ήθελαν συνεννόηση και προσπαθούσε να κρατήσει εντός Δύσης-ΝΑΤΟ την Τουρκία του Ερντογάν.

Και το πιο βασικό:

Στην συνάντηση Ερντογάν-Τίλερσον δεν υπήρχε άλλος αμερικανός αξιωματούχος. Ο μεταφραστής και διερμηνέας ήταν ο Μ.Τσαβούσογλου. Οτι αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε εκείνο το βράδυ θάφτηκε με την απόλυση του Τίλερσον.

Για κακές σχέσεις που επικρατούσαν μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του μέχρι προσφάτως υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, κάνει λόγο το CNN.

Όπως μεταδίδει το Αμερικανό δίκτυο, ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν οργισμένος με τον Ρεξ Τίλερσον, όταν έφτασε στα αυτιά ότι ο υπουργός του, τον αποκάλεσε «ηλίθιο».
PENTAPOSTAGMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου