Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΔΝΤ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: "ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ"! ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΟΛΑ...

«Το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των πολιτικών του...

προγράμματος και στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους», ανέφερε εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος έκανε αυτή την τοποθέτηση έγινε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν το Ταμείο να δυναμιτίζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αξιώνοντας τόσο την μείωση του αφορολόγητου από το 2019, όσο και την ταυτόχρονη περικοπή των συντάξεων και το πάγωμα των αντιμέτρων.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε πως: «Οι δύο προϋποθέσεις αυτές περί μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους αποτελούν πάγια θέση του Ταμείου εδώ και καιρό και μόνο με την εκπλήρωση τους θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του προγράμματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ αναμένει πως «οι συζητήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές και τις πολιτικές για το 2019 θα αρχίσουν με την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους τους επόμενους μήνες, όπως έχει συμφωνηθεί».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά να παγώσουν τα «θετικά μέτρα» - τα αντίμετρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για την προστασία των νοικοκυρών (μειώσεις φορολογικών συντελεστών σε εισόδημα, ΕΝΦΙΑ και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταμείο θα έρθει με νέα «κοστολογημένη» πρόταση τον Μάιο επιβάλλοντας στην κυβέρνηση να μειώσει από το 2019 το αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, αυξάνοντας τις φορολογικές επιβαρύνσεις κατά 650 ευρώ.

Μάλιστα πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο για τις αποδοχές τους αφού με τη μείωση κατά 3.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου θα βρεθούν κάτω από το αφορολόγητο όριο.

https://www.newsbeast.gr (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟ» ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ- H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ 2750 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ Η ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η Β.ΕΛΛΑΔΑ....!!!!
    ΑΦΟΥ ΜΑΣ "ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ" ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή