Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΠΑΠ!

Αφιέρωμα στην Μνήμη του Διονυσίου Σολωμού  από τον ΔΟΠΑΠ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον ΔΟΠΑΠ η εκδήλωση για...

τα 160 χρόνια από το θάνατο του Διονυσίου Σολωμού την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, την οποία επιμελήθηκε η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κα Μαρία Δημητριάδου. Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, κος Δημήτριος Οικονόμου. Η


 εκδήλωση επικεντρώθηκε στην προσωπικότητα και τα έργα του ποιητή.  Η μικτή χορωδία του Δήμου τραγούδησε μελοποιημένα έργα  σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κος Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κος Αθανάσιος Βαλυράκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κος Αθανάσιος Αυγουρόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κος Κωνσταντίνος Τσοχαλής, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού κα Μιμή Ρουφογάλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σκουτέρης Ιωάννης, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κα Μαρία Δημητριάδου, ο Γραμματέας Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ κος Ευστάθιος Κίντζιος,  και το μέλος Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ κος Πέτρος Παπαλέξης.
«Ο Σολωμός αποτελεί έναν πολύ σημαντικό λογοτεχνικό πυλώνα της Ελλάδος, ο οποίος συνδέει τη γλώσσα των Αρχαίων Ελλήνων με αυτή του σήμερα. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικός  για τη συνεχή του ενασχόληση με τα γράμματα και την προσφορά του όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια λογοτεχνία» δήλωσε ο κύριος Οικονόμου κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του Εθνικού ‘Ύμνου και την απονομή τιμών με την προσφορά ανθοδέσμης  στους συντελεστές της εκδήλωσης,  οι οποίοι ήταν η ποιήτρια Μαρία Μαρκαντωνάτου, η φιλόλογος Άσπα Μάρδα, η φιλόλογος Αλεξάνδρα Μαρκαντωνάτου, ο μαέστρος Σταύρος  Μπερής, η Πιανίστα Πόπη Μάλφα, ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Καρυώτης,  και ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου