Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Η…ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ …ΣΥΜΦΟΡΑΣ! Πώς τα 3.40 μέτρα πεζοδρόμιο έγιναν… 20 έως 40 πόντοι!!!

Αυτή είναι η …ανάπλαση της οδού Φανερωμένης στον Χολαργό, η οποία στοιχίζει 2.700.000 €!!! Τα πεζοδρόμια τα οποία είχαν πλάτος 3,40 μέτρα περιορίζονται σε πλάτος 20 πόντων ή 40 εκατοστών!!! Σε πολλά σημεία του δρόμου, τα δένδρα έχουν θυσιαστεί ενώ σε όλο το μήκος της, η οδός Φανερωμένης …αποκτά πεζοδρόμια συρρικνωμένα  χάρη των αυτοκινήτων, τα οποία και έχουν την …τιμητική τους, από τις νέες θέσεις στάθμευσης που τους εξασφαλίζει η…ανάπλαση.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της θλιβερής εικόνας που αποκτά η οδός Φανερωμένης, με τα επικίνδυνα πια για την σωματική ακεραιότητα των περαστικών, πεζοδρόμια. Δείτε λοιπόν, βγάλτε τα συμπεράσματά σας και προσοχή στα… πεζοδρόμια!

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΚΟΣΙ ΠΟΝΤΩΝ!



Η κολώνα της ΔΕΗ είναι στην μέση, χωρίζοντας το πεζοδρόμιο σε δύο τμήματα των 20 πόντων! Φανταστείτε να θέλει να περάσει άνθρωπος από αυτό το σημείο. Είναι αδύνατον. Αλλά και η κολώνα να μεταφερθεί σε άλλο σημείο, το δημιουργούμενο πεζοδρόμιο των 40 πόντων είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για οποιονδήποτε. Φανταστείτε να περνάει από το σημείο μία μάνα με το μωρό της στο καροτσάκι και να συναντάται με  κύριο με μια σακούλα στο χέρι! Θα είναι αδύνατη οποιαδήποτε διέλευση! Ο κύριος θα πρέπει να βγει έξω στον δρόμο με ό,τι κινδύνους για την σωματική του ακεραιότητα συνεπάγεται κάτι τέτοιο ή να ανέβει στο παρτέρι με τα δένδρα, περιμένοντας να περάσει η μητέρα με το μωρό!!! Αλαλούμ!

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Και όμως η μελέτη της ανάπλασης προβλέπει πώς μπορεί να… σκοτωθεί πιο εύκολα ένας πεζός!!! Δείτε πώς το πεζοδρόμιο που έχει κλίση, στενεύει στους 30 πόντους εξαιτίας της εξώθυρας του γηπέδου Χολαργού!!! Ο περαστικός, ειδικά αν είναι βράδυ, θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες του τις ακροβατικές ικανότητες προκειμένου να μπορέσει να περάσει από το σημείο χωρίς να πέσει το πόδι του στο λούκι και το σπάσει! Αυτή η ανάπλαση στοίχισε στο φορολογούμενο πολίτη 2.700.000 €!

ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!

Σαράντα (40) πόντοι, το μέγιστο πλάτος του νέου πεζοδρομίου της οδού Φανερωμένης! Δύο πεζοί είναι αδύνατον να περάσουν ταυτόχρονα από το ίδιο σημείο, όταν κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Ο ένας πρέπει να ανέβει στο παρτέρι με τα δένδρα ή να βγει στον δρόμο. Ο άλλος, που θα περνάει έξω από το συγκεκριμένο γκαράζ, πρέπει να κάνει τον σταυρό του μην τυχόν και βρεθεί μπροστά στις ρόδες του αυτοκινήτου που θα εξέρχεται από αυτό. Αυτή η ανάπλαση στοίχισε στο φορολογούμενο πολίτη 2.700.000 €!

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΖΙΚ-ΖΑΚ

Για να περάσει ένα πεζός από τα νέα πεζοδρόμια της οδού Φανερωμένης πρέπει να κάνει συχνά ζικ-ζακ. Δείτε στην φωτογραφία, τα παρτέρια πηγαίνουν στραβά, ο περαστικός βρίσκεται μπροστά σε κολώνα της ΔΕΗ όπου χρειάζεται να στρίψει δεξιά, πάλι αριστερά και να κάνει τον σταυρό του.
Αυτή η ανάπλαση στοίχισε στο φορολογούμενο πολίτη 2.700.000 €!

ΛΟΥΚΙ…ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ…ΣΚΑΛΕΣ!

Ένας πεζός που θα περνάει από το ύψος της οδού Φανερωμένης 54, με το πεζοδρόμιο των 40 πόντων να είναι το μόνο όριο που διαθέτει, θα βρεθεί μπροστά σε λούκι της μονοκατοικίας, με τα νερά που θα αδειάζουν από αυτό, να τον μουσκέβουν, με το γκαράζ μπροστά του αλλά και στο βάθος σκάλες!!! Αυτή η ανάπλαση στοίχισε στο φορολογούμενο πολίτη 2.700.000 €!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου