Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΟ!


Φωτιά στον λόφο του Τσακού εκδηλώθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στον χώρο όπου υπάρχουν οι ράμπες για τα BMX ποδήλατα και τα skate board!
Άγνωστοι πέταξαν δυναμιτάκια ή εύφλεκτο υγρό μέσα στις εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στις δύο ράμπες, η οποία και έλαβε  διαστάσεις περνώντας έξω από το κιγκλίδωμα και κατευθυνόμενη στο δάσος!!!
Η επέμβαση του δήμου και συγκεκριμένα του υπευθύνου καθαριότητας και περιβάλλοντος, Θανάση Αυγουρόπουλου (πάνω φωτό), ήταν άμεση: Ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική, στέλνοντας ταυτόχρονα στον τόπο της πυρκαγιάς το υδροφόρο όχημα του δήμου. Η φωτιά το μόνο που πρόλαβε να κάψει, εκτός από τις δύο ράμπες, ήταν λίγα ξερόχορτα,. χωρίς ευτυχώς να καεί ούτε ένα πεύκο.
Τρία πυροσβεστικά έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ στο σημείο και επιλήφθηκαν του συμβάντος, παραμένοντας επί αρκετή ώρα, μην τυχόν και σημειωθεί αναζωπύρωση.


Και ο υπεύθυνος των εθελοντών δασοπυροσβαστών Γιώργος Χατζηεμμανουήλ (κάτω φωτό μαζί  με τον Θανάση Αυγουρόπουλο), βρέθηκε στον τόπο της φωτιάς, δείχοντας με την παρουσία του ότι τόσο ο μηχανισμός του δήμου όσο και της δασοπυρόσβεσης, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή έως τις 15 Οκτωβρίου οπότε και λήγει η αντιπυρική περίοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου