Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΕΓΙΝΕ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ



Σε πνεύμα σύμπνοιας και συγκαταβατικότητας έγινε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής Χολαργού στο Αμφιθέταρο "Μίκης Θεοδωράκης", χωρίς βέβαια να λείψουν και οι γκρίνιες! 
Ο νέος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Βασίλης Ξύδης ορκίστηκε πρώτος, (πάνω φωτό) ενώ ακολούθησαν σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, οι επικεφαλής των παρατάξεων μαζί με τους εκλεγέντες δημοτικούς Συμβούλους. 
Ιδιαιτερότητα της βραδιάς αποτέλεσαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χριστίνα Πολυκαλλά, Βαγγελιώ Πλατανιά και Περικλής Ζήκας μαζί με τους εκλεγέντες συμβούλους τους, οι οποίοι δεν ορκίστηκαν στο Ευαγγέλιο αλλά έδωσαν όρκο στην τιμή και στην συνείδησή τους (κάτω φωτό). 
Στις σύντομες ομιλίες τους, οι αρχηγοί των ηττημένων συνδυασμών κ.κ. Νικολάου, Πολυκαλλά, Πλατανιά και Ζήκας επέδειξαν υψηλό πολιτικό ήθος, διατηρώντας ταυτόχρονα τις αποστάσεις τους ο καθένας για λογαριασμό του από τον νικητή των εκλογών και νέο δήμαρχο Βασίλη Ξύδη. 
Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν η απουσία του Πάνου Δεμερτζή, ο οποίος αποτυχών για τρίτη φορά ως υποψήφιος Δήμαρχος, υπέβαλλε την παραίτησή του και από απλό ςδημοτικός σύμβουλος με συνέπεια χρέη επικεφαλής της δημοτικής ομάδας να εκτελεί η Βίκυ Νικάκη, η οποία πήρε και τον λόγο για λογαριασμό της παράταξης "Συμπολιτεία Παπάγου-Χολαργού" (φωτό). 
 Πάντως  εμφανής ήταν η επικράτηση του πολιτικού πολιτισμού σε μια εκδήλωση όπου όπως είπαμε δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Αναφερόμαστε σε αρκετούς δημοτικούς σύυμβούλους, και από την παράταξη Ξύδη και από την παράταξη Νικολάου οι οποίοι παρέμειναν όρθιοι σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, χωρίς να έχει προβλεφθεί (;) θέση γι' αυτούς. 
Το γεγονός -ακούστηκε- να καυτηριάζει ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Θανάσης Αυγουρόπουλος, ο οποίος είπε: "Είμαι 24 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και ποτέ δεν μου συνέβη κάτι τέτοιο. Πάντα υπήρχε θέση για τον κάθε δημοτικό σύμβουλο σε αυτή την αίθουσα"

Κάποιοι μάλιστα επικρίνοντας το γεγονός, έλεγαν ότι ο νέος Δήμαρχος κ. Ξύδης φρόντισε να έχει θέση για τους δημότες Παπάγου που τον ψήφισαν αλλά όχι για τους δημοτικούς συμβούλους του Χολαργού. 
Πάντως όπως επισημάναμε, μεταξύ των ορθίων δεν υπήρχαν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Νικολάου αλλά και του νικητή των εκλογών κ. Ξύδη.
Η εφημερίδα μας εύχεται καλή και γόνιμη θητεία στην δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου