Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ!


ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ: (πρώην Πρόεδρος του ΟΕΕΚ, κατηγορούμενος για κακουργήματα) ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ PROTON BANK
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ: (Ο επίτροπος του Ε.Σ. που θεωρούσε ως νόμιμα τα εντάλματα του ΟΕΕΚ που ρήμαξαν από τον δημόσιο κορβανά 6.000.000 €) ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ. & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.
Αυτή είναι η Ελλάδα της λαμογιάς που επιβραβεύει όσους συμμετέχουν σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Δείτε χαρακτηριστικά δύο ονόματα που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ και στην καταλήστευση 6.000.000 € από τα δημόσια ταμεία!!!
 Ο Γεράσιμος Σπουντζόγλου, ο -τότε- Πρόεδρος του ΟΕΕΚ που υπέγραφε τα εντάλματα της απάτης, και ο οποίος κατηγορείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων και στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, σήμερα συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. της PROTON BANK.
Το ηθικό ζήτημα για την τράπεζα παραμένει τεράστιο: Πώς είναι δυνατόν να έχει στο συμβούλιό της έναν κατηγορούμενο για κακουργήματα στον οποίο έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα; Τι λέει ο νέος Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος διετέλεσε και πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα; Είναι δυνατόν μία χώρα που διακηρύσσει τη διαφάνεια να έχει στο Δ.Σ. της Τράπεζας,  έναν υπόδικο για κακουργήματα; 
Ο Γιώργος Χανιωτάκης, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού που θεωρούσε ως νόμιμα τα εντάλματα της απάτης του ΟΕΕΚ, μετά τα ..ανδραγαθήματά του προβιβάστηκε σε   ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ. αργότερα μετά την συνταξιοδότηση του, ο κ. Χανιωτάκης, διορίστηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., το όνομα της οποίας αποτελεί πλέον συνώνυμο της παρανομίας για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Σήμερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο περιβόητος κ. Χανιωτάκης θέλει να μεταλαμπαδεύσει την πολύτιμη εμπειρία και να κληρονομήσει την θέση του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον νεότερο Χανιωτάκη.
Για την ίδια θέση όμως, ενδιαφέρονται και άλλοι υποψήφιοι και πρέπει να σταματήσει η πίεση που ασκεί σε μέλη του Συμβουλίου που αποφασίζει. Ας έχουν το Δείτε τι έγραφε η press-bank.gr (12/3/2009) για τον Γιώργο Χανιωτάκη, που είχε βάλει και την γυναίκα του και τον ίδιο του τον εαυτό να μασάνε λεφτά από το δημόσιο ταμείο!
Ακόμη και η Camora θα ζήλευε τέτοιες μεθόδους συγκάλυψης απάτης. Κι όμως, συμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον θεματοφύλακα της νομιμότητας των Δημόσιων Οργανισμών (!!!)
Ο Αλ Μούνια μπορεί να δίνει ντιρεκτίβες για την σωτηρία της Οικονομίας της Ελλάδος, ζητώντας νέα σκληρά οικονομικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, όμως ας μην αναρωτιόμαστε πώς και γιατί τα Δημόσια Ταμεία έφτασαν στο χείλος του γκρεμού. Ένας λόγος, είναι ότι μερικοί …καρεκλοκένταυροι ρήμαξαν με απάτες τον δημόσιο κορβανά κι αντί να οδηγηθούν άμεσα στην Δικαιοσύνη, προβιβάστηκαν σε ανώτερες θέσεις! 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιώργου Χανιωτάκη, πρώην Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αρμόδιου να ελέγχει τις δαπάνες του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), ο οποίος και ευθύνεται για την  λεηλασία 6.000.000 € από τα ταμεία του δημοσίου και το μοίρασμα των χρημάτων αυτών σε ημετέρους. (1997-2002).
Ο άνθρωπος αυτός, αντί να καθίσει αμέσως στο σκαμνί και να λογοδοτήσει για την μεγάλη αυτή απάτη, αναβαθμίστηκε από την υπηρεσία του και σήμερα ευρίσκεται στην κορυφή του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως εποπτεύων όλων των Επιτρόπων της Ελλάδος!!!
Η press-bank.gr η οποία προ μηνών έβγαλε στον αέρα την δημοσιογραφική αυτή βόμβα, επανέρχεται σήμερα με νέα στοιχεία-φωτιά, δεδομένου ότι εξελίσσεται μία αγωνιώδης προσπάθεια μέσα στους κόλπους του Ελεγκτικού συνεδρίου, με ΕΔΕ-σικέ που έχει προφανή σκοπό να βγάλει «λάδι» τον  αρχιτέκτονα της απάτης Γιώργο Χανιωτάκη, από τα χέρια του οποίου πέρασαν όλα τα βρώμικα-παράνομα χρηματικά εντάλματα κι έγινε η λεηλασία των 6.000.000 €!

Ο ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ο αρχιτέκτονας της απάτης, για τον οποίο ο Οικονομικός Επιθεωρητής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Γιώργος Μπούτος, έχει κινήσει διαδικασίες εναντίον του, με έναν ολόκληρο φάκελο για τα κακουργηματικού τύπου αδικήματα που έχει διαπράξει, αποκαλύπτεται σήμερα –με τα νέα μας στοιχεία- ότι έβαζε την ήδη διορισμένη στο δημόσιο σύζυγό του, να αρμέγει προσέτι τα δημόσια ταμεία και να εισπράττει παρανόμως χρήματα  από αυτά.
Πρόκειται για την Δήμητρα Τσατμαλή, καθηγήτρια φιλολογίας, η οποία αν και διορισμένη στο δημόσιο, ο αρμόδιος τότε Επίτροπος του ΟΕΕΚ  και σύζυγός της Γιώργος Χανιωτάκης, είχε τοποθετηθεί στο ΙΕΚ Νικαίας να διδάσκει άσχετα με τον τομέα της μαθήματα!!!
Πώς γινόταν αυτό το εξωφρενικό; Άμα έχεις σύζυγο σε θέση «κλειδί» και ζεις στην Ελλάδα, όλα γίνονται:
Διαβάστε και φρίξτε: Η σύζυγος Χανιωτάκη, για 4 μήνες, από τον Οκτώβριο του 1999 έως και τον Ιανουάριο του 2000 τσέπωσε παρανόμως 611.623 δρχ. Η βεβαίωση αποδοχών της κ. Τσατμαλή, περιλαμβάνει 840.000 δρχ. κάτι που σημαίνει ότι η φιλόλογος έβγαλε κι άλλα παράνομα λεφτά από το ΙΕΚ Νικαίας.
Τι δίδασκε η φιλόλογος;
Για 20 ώρες εβδομαδιαίως η σύζυγος Χανιωτάκη, η φιλόλογος δίδασκε: «Πρακτική άσκηση σε νοσοκομείο» στην ειδικότητα «Νοσηλευτική Τραυματιολογία» (!!!). Το πώς μία φιλόλογος, διορισμένη στο δημόσιο, ταυτόχρονα δίδασκε και νοσηλευτική τραυματιολογία, αυτό μόνο ο Χανιωτάκης, που υπέγραφε ως νόμιμα τα εντάλματα πληρωμής της γυναίκας του, μπορεί να εξηγήσει!
Όμως η φιλόλογος μέσα στην εβδομάδα, στα ΙΕΚ Νίκαιας, δίδασκε και …. Ορθοπεδική και Αναισθησιολογία και Νοσηλευτική Χειρουργική και Αναπνευστική Φυσιοθεραπεία!!!

Και βεβαίως όλα αυτά δεν συνέβαιναν μόνον με την σύζυγο του Χανιωτάκη, ο οποίος όπως είπαμε, σήμερα αναβαθμίστηκε σε γενικό συντονιστή όλων των Επιτρόπων της Ελλάδος ( φανταστείτε τι θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα, με τέτοιους ελέγχους που ασκεί ο κ. Χανιωτάκης). Αυτό συνέβαινε καθ’ όλη την επίμαχη περίοδο 1997-2002 σε όλους τους ημέτερους του Χανιωτάκη, με συνέπεια να …εξαφανιστούν από τα δημόσια ταμεία 6.000.000 €!!!

ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΖΩΤΡΙΕΣ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ!!!
Στο σκάνδαλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τον ΟΕΕΚ συμμετείχαν  άσχετοι αλλά ημέτεροι, που ροκάνιζαν τα δημόσια ταμεία, εμφανιζόμενοι να παραδίδουν μαθήματα, για τα οποία δεν είχαν την παραμικρή ιδέα!!!
Και ταυτόχρονα αποκλείονταν άτομα που διέθεταν τα ανάλογα προσόντα.
Μία τέτοια περίπτωση ήταν αυτή της κ. Αικατερίνης Παπαγκίκα, Οδοντιάτρου και Οδοντοτεχνίτου, η οποία και αποκλείστηκε για να προωθηθούν γαζώτριες και κοπτοραπτούδες στην θέση της!
Η αποκλεισθείσα, προσέφυγε με ένστασή της στον ΟΕΕΚ, εκφράζοντας την διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό της, αν και διέθετε και με το παραπάνω, τα ανάλογα προσόντα να διδάξει Οδοντιατρική. Άλλωστε ήταν έμπειρη και με 9ετή επαγγελματική υπηρεσία οδοντίατρος. Ο λόγος που επικαλέστηκαν για να αποκλείσουν την κ. Παπαγκίκα ήταν η «δυσφορία κάποιων καταρτιζομένων», κριτήριο που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού του ΟΕΕΚ!

ΕΠΑΙΡΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ!
Δεν του έφτανε του Χανιωτάκη που ήταν Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου την επίμαχη περίοδο, είχε βάλει τον εαυτό του και σε μία Επιτροπή του ΟΕΕΚ, από την οποία απομυζούσε ετησίως 450.000 δρχ!!! Ήταν η λεγόμενη «Επιτροπή σύνταξης κατάρτισης οδηγιών», τρέχα γύρευε δηλαδή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου