Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΓΛΕΖΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

πηγή: madata.gr
Θύματα της ευρείας χρήσης χημικών και δρακρυγόνων από την αστυνομία που σημειώνεται την τελευταία ώρα στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη,  έπεσαν και οι κ.κ Μίκης θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, που την ώρα εκείνη προσπαθούσαν να εισέλθουν στην βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, ενώ στον κ. Μ.Γλέζο που αντιμετώπισε επίσης  αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δίνονται οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής. 

Πριν φθάσει έξω από τη Βουλή με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρήψης χημικών, ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

Ο κ. Γλέζος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού ενώ κατέληξε λέγοντας «δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος». 

Παρέμβαση για την εκταταμένη χρήση χημικών έκανε στη Βουλή ο Π.Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ διακόπτοντας τη συζήτηση, κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση «να μαζέψει τα ΜΑΤ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αξίωσε από την κυβέρνηση «να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών».

Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε πως οι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας - και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να κερδοσκοπίσει στην Ελλάδα και διεθνώς, με τις εικόνες από την πλατεία Συντάγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου