Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση στh «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Ανάρτηση της Φωτογραφίας του Γ. Παπαγιάννη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  από τον Φώτη Αλεξόπουλο
Ανεξ. δημοτικού συμβούλου Αγ. Παρασκευής 
Αγαπητές Φίλες /οι
Σας γνωρίζω ότι ο  Συνάδελφος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης  ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ -ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ  Κώστας  Κουβόπουλος , κατέθεσε πρόταση προς ψήφιση  στην Ημερησία Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, την 11/1/2012, που αφορούσε  την Ανάρτηση της φωτογραφίας του Πρώην Πρόεδρου Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, και μετέπειτα Δημάρχου Γ. Παπαγιάννη .
Έχω γεννηθεί το 1970, και  Ανήκω στους «νέους» –στην Ηλικία» Δημοτικούς Συμβούλους, έτσι   θεώρησα σωστό, πριν την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος, να ζητήσω από τον κ. Κουβόπουλο να μας αναπτύξει και εξιστορήσει ποιος ήταν ο κ.Γ. Παπαγιάννης .

Άκουσα με προσοχή τον Εισηγητή του Θέματος κ.Κουβοπουλο, και αμέσως  μετά την λήξη της Εισήγησης, πήραν τον λόγο πολλοί συνάδελφοι, που τοποθετήθηκαν επί του θέματος, καθώς και  ο Συνάδελφος Μιχάλης Γαβράς που κατέθεσε  την δική του άποψη συνοδευόμενη από δική του ξεχωριστή πρόταση, η οποία μπορώ να ομολογήσω, από την πρώτη στιγμή μου άρεσε .

Έτσι Υπήρχαν Δυο Προτάσεις Προς ψήφιση: Μια του κ.Κουβόπουλου και μια του Μιχάλη Γαβρά .
Προς Ενημέρωση  σας παρουσιάζω τις δυο προτάσεις:
Kώστας Κουβόπουλος
: Να αναρτηθεί η Φωτογραφία του Γ. Παπαγιάννη ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής .
Μιχάλης Γαβράς
: Να αναρτηθεί η Φωτογραφία του Γ. Παπαγιάννη, εφόσον συνοδεύεται από διακριτή ταμπέλα που να δείχνει, τις χρονικές περιόδους στις οποίες διετέλεσε κοινοτάρχης και Δήμαρχος, καθώς και σε όλες τις άλλες ήδη αναρτημένες φωτογραφίες αιρετών.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν το εξής:

                                                Πρότασή ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΥ:  
Υπερψήφισαν:
                      
ΕΛΕΝΗ ΔΑΒΑΡΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΥΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΥ, ΔΙΟΝ. ΛΕΚΚΑΣ, ΣΩΤ. ΗΣΑΙΑΣ, ΤΙΜ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΩΝ. ΤΣΙΑΜΠΑΣ, ΕΜ. ΚΩΝΣΤΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣ. ΣΑΡΚΟΥΛΑΣ, ΙΩΑΝ. ΠΑΥΛΟΥ, ΓΕΡ. ΜΟΥΧΤΟΥΡΗ, ΔΗΜ. ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛ. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΓ. ΚΑΒΡΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΙΩΑΝ. ΣΙΔΕΡΗΣ , ΓΕΡ. ΒΛΑΧΟΣ, ΚΩΝ. ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΝΑ  ΓΑΚΗ, ΙΩΑΝ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ και ΖΩΗ  ΦΩΤΕΙΝΟΥ .
Καταψήφισαν
             
ΓΑΒΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
Λευκό

ΚΑΖΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 
                                                  Πρόταση Μιχάλη Γαβρά
Υπερψήφισαν

ΒΑΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΓ. ΚΑΒΡΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΓΑΒΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, ΑΝΝΑ ΓΑΚΗ

Καταψήφισαν

ΕΛΕΝΗ ΔΑΒΑΡΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΥΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΟΝ. ΛΕΚΚΑΣ, ΣΩΤ. ΗΣΑΙΑΣ, ΤΙΜ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ, ΕΜ. ΚΩΝΣΤΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣ. ΣΑΡΚΟΥΛΑΣ, ΙΩΑΝ. ΠΑΥΛΟΥ, ΚΩΝ. ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
Λευκό
ΕΦΗ ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΥ, ΚΩΝ. ΤΣΙΑΜΠΑΣ, ΜΟΥΧΤΟΥΡΗ, ΔΗΜ. ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛ. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΖΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΖΩΗ
 Αγαπητοί Φίλοι /ες
Τελειώνοντας, να σας θυμίσω, ότι όσο σκληρή και να είναι η Ιστορία της Ανθρωπότητας, πρέπει να γράφετε και να διδάσκετε, ώστε  να μην υπάρχουν «κενά» στην μνήμη των Παιδιών μας, και κατά επέκταση το μέλλον της Πατρίδας  μας.
Η Δικτατορία του Γεωργίου Παπαδόπουλου  ήταν μια πραγματικότητα. Το αν μας πήγε πίσω, η μπροστά ως Χώρα,  ας το κρίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος.
 Άλλοι τα «ζήσανε» και άλλοι δεν τα «έζησαν»,όμως έχουμε το Ιερό  δικαίωμα να κρίνουμε και να κρινόμαστε, όπως φυσικά  δεν έχουμε το δικαίωμα  να «διαγράφουμε» την ιστορία μας.
Πράγματι:

Η «Κυβέρνηση» Γ. Παπαδόπουλου κατάργησε το δικαίωμα της ψήφου και ανέλαβε την Εξουσία με την χρήση των Οπλών, και της Βίας .
Όμως, άραγε:

 Τι διαφορά έχει π.Χ με την «Κυβέρνηση» της Ρωσίας  Της επί εποχής Στάλιν? Μήπως εκεί Ψήφιζαν ?
Υπήρχαν “Αντιδράσεις” και στις δυο “καταστάσεις” από τον Λαo.
ΟΙ Αντιρρησίες θέλετε να μάθετε που πήγαιναν ?
Στην Χώρα μας  υπήρχε η εξορία της Μακρόνησου, και επί Στάλιν  η Εξορία της Σιβηρίας .Ποια η Διαφορά ?
Σας γνωρίζω λοιπόν ,ότι Πολλοί έγκριτοι ιστορικοί θεωρούν την «Χούντα» του «Συντρόφου» Στάλιν ότι ήταν «χίλιες» φορές χειρότερη από την «Χούντα» του Γ. Παπαδόπουλου..
Όμως εμείς έχουμε καθήκον να
:
Αφήσουμε  την ιστορία και το μέλλον να μας κρίνει, και  να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πολιτών της Αγίας Παρασκευής .
Αυτό πιστεύω ότι είναι το Ορθό εκ  μέρους μας, ως «Δημοκρατικά» εκλεγμένη  Δημοτική Αρχή του Τόπου μας .
Ευχαριστώ

Φώτης Αλεξόπουλος


Για την δική σας πληρέστερη πληροφόρηση σας παραθέτω το ΔΤ της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όταν η χούντα των συνταγματαρχών έβαλε στο ‘’γύψο’’ τη χώρα μας, απομάκρυνε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής Σωτήρη Κατσάρα και έστειλε στις φυλακές και την εξορία τους κομμουνιστές Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Μαστρογιάννη και Βασίλη Θανόπουλο μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες μας.
Με πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Κ. Κουβόπουλου και την υπερψήφισή της από τις παρατάξεις των κ. Ζορμπά (ΝΔ), Γιαννακόπουλου (ΠΑΣΟΚ), Σταθόπουλου (ΣΥΝ – ΔΗΜΑΡ) και των ανεξαρτήτων Αλεξόπουλου και Μουστόγιαννη (λευκό ο Καζάκος…), πάρθηκε η πολιτική απόφαση αποκατάστασης του δοτού από την χούντα Δημάρχου Γ. Παπαγιάννη και ανάρτησης της φωτογραφίας του στο ύψος των υπολοίπων εκλεγμένων Δημάρχων της πόλης μας. Η απόφαση που προσβάλει και προκαλεί καταγγέλθηκε και καταψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαικής Συσπείρωσης Ανδρέα Γκιζιώτη και Γιώργο Τσιμπουκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου