Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

Η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει το Μάρτιο το έργο της και θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Όπως είπε ο κ. Καψής, ο χρόνος παραγωγής έργου της κυβέρνησης είναι ένας-ενάμιση μήνας και άμεσα έχει τρεις εβδομάδες εξαιρετικά πιεστικές. «Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι "διαβολοβδομάδες" αν δείτε τον κατάλογο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση», παρατήρησε χαρακτηριστικά, ενώ για το θέμα του ανασχηματισμού προανήγγειλε ότι θα είναι περιορισμένου χαρακτήρα, λέγοντας: «Όποιες αλλαγές χρειαστεί να γίνουν, θα γίνουν, αλλά με αναγνώριση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα συγκεκριμένο έργο και ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αυτό συνεπάγεται συγκεκριμένες ανάγκες». Ερωτηθείς αν οι αναπληρώσεις υπουργών θα γίνουν από πολιτικά πρόσωπα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν έχει εικόνα.
Γραπτές δεσμεύσεις μέχρι την Τετάρτη
Μέχρι την Τετάρτη εν τω μεταξύ, θα πρέπει, όπως είπε, να έχουν δοθεί οι γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών προς τους δανειστές για την εφαρμογή των μέτρων του οικονομικού προγράμματος και σε ερώτηση αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα τις δώσουν, ο κ. Καψής αρκέστηκε να πει ότι τους έχουν ζητηθεί οι γραπτές δεσμεύσεις και θα υπάρξει μία επιστολή.
Όσον αφορά την εκκρεμότητα των 325 εκατ. ευρώ, διευκρίνισε πως δεν αφορούν τις συντάξεις αλλά θα προκύψουν από τις δαπάνες των υπουργείων, με τη σχετική επεξεργασία να ολοκληρώνεται εντός της ημέρας στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, τονίζοντας πως το μήνυμα που βγαίνει «από την ισχυρή πλειοψηφία που καταγράφηκε για το νέο οικονομικό πρόγραμμα -παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και στο πολιτικό σύστημα- είναι η ισχυρή θέληση της Ελλάδας, να προχωρήσει, να παραμείνει η χώρα του ευρώ, να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης και στα μέτρα που ψηφίστηκαν χθες από τη Βουλή». 

Ερωτηθείς τέλος, αν προβληματίζουν την κυβέρνηση οι απώλειες και οι διαρροές που είχαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, εν όψει μάλιστα και της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων, ο Παντελής Καψής αναγνώρισε ότι τα κόμματα πέρασαν μια δύσκολη στιγμή, όμως, όπως υποστήριξε, «ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι κοινοβουλευτικοί αρχηγοί και οι ομιλίες τους στη Βουλή δείχνουν την αποφασιστικότητα όλων μας να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση, κάτι το οποίο εκφράζει και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». «Ο ελληνικός λαός θέλει να μείνουμε στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε. Και αυτό θα κάνει αυτή η κυβέρνηση», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παραιτήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη
Την ίδια ώρα, άλλος ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε την παραίτησή του. Πρόκειται για τη βουλευτή Επικρατείας Μάγια Τσόκλη, η οποία επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.
Η κ. Τσόκλη συμμετείχε στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψηφίζοντάς την. Πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι η Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. 
πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου