Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Και με την ...βούλα, Ενορία Αγίου Γεωργίου Παπάγου



 Αγαπητοί Συμπολίτες,

Μία εκκρεμότητα, συναισθηματικής κυρίως σημασίας, διευθετήθηκε πρόσφατα με τον καλύτερο τρόπο και ικανοποίησε απόλυτα το θρησκευτικό και όχι μόνο αίσθημα των κατοίκων Παπάγου.

Πρόκειται για τη μετονομασία της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης σε Ενορία Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου, η οποία έγινε με το υπ’ αριθ. 73/7-6-2012 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθ. 130Α/2012 ΦΕΚ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αρχική ονομασία της ενορίας, από το 1978, ήταν «Ενορία Αγίου Γεωργίου» (ΦΕΚ 78Α/1978) και η μετονομασία της σε «Ενορία Αγίας Ειρήνης» επεβλήθη αναγκαστικά μετά από μία δεκαετία (το 1987).

Η Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού, η οποία συνέβαλε πολύ για να λάβει η ενορία την αρχική της ονομασία και να φέρει πλέον το όνομα του περικαλούς ναού Αγίου Γεωργίου (η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα) ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνήργησαν σ’ αυτή την καθολική προσπάθεια. Ιδιαίτερα ευχαριστεί και συγχαίρει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου και τον Προϊστάμενο αυτού Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Γιαννιό καθώς και το Δικηγόρο ε.τ. κ. Κων/νο Παπαδογεωργόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κ. Βασ. Ξύδης, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 29342/28-9-2011 επιστολή του, είχε παρακαλέσει τον επί τιμή Δικηγόρο και δημότη/κάτοικο Παπάγου κ. Κωνστ. Παπαδογεωργόπουλο, λόγω της ειδικής ενασχόλησής του  ανιδιοτελώς και με τα θέματα του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου και της ενορίας του, να ενδιαφερθεί και να αναλάβει όλες τις ενέργειες για τη διευθέτηση του θέματος και την επαναφορά της αρχικής ονομασίας της ενορίας. Πράγματι, ο κ. Παπαδογεωργόπουλος, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, ανέλαβε όλες τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες, οι οποίες είχαν το αποτέλεσμα που χαροποίησε και ικανοποίησε όλους μας.




Με φιλικούς χαιρετισμούς


Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου