Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Κόλαση φωτιάς στην Αττική - Θυελλώδεις άνεμοι και αναζωπυρώσεις- Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Η κόλαση φωτιάς συνεχίζεται από χτες το μεσημέρι στην Αττική. Το φετινό καλοκαίρι θυμίζει αυτά του 2007 και 2008 , με τις τεράστιες καταστροφές στους ορεινούς όγκους. Η ομάδα δασοπροστασίας του Χολαργού, την οποία επισκεφτήκαμε χθες το απόγευμα βρίσκεται επί ποδός με περιπολίες και συνεχή ενημέρωση με τα υπόλοιπα κλιμάκια των δασοπυροσβεστών σε Παπάγου, Καισαριανή, Γλυκά Νερά κ.λ.π.
Ο φόβος είναι μεγάλος, διότι το σχέδιο διάλυσης της χώρας ειδικά φέτος που υπάρχει η μεγάλη οικονομική κρίση θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν οι εχθροί της χώρας για να επιφέρουν μεγαλύτερα σε βάρος της Πατρίδος μας χτυπήματα. 
Αναφορικά με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, το newsit.gr μας ενημερώνει:  

- 4 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
- Εκκενώθηκαν Λεγρενά και Π. Φώκαια
- Οικισμοί παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό
- Τραυματίστηκαν πυροσβέστες
- Αναμένεται βοήθεια απο Ιταλία
- Δείτε συγκλονιστικές ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ 

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβέστες και κάτοικοι της Λαυρεωτικής οπου χθες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Αυτή την ώρα υπάρχπυν μικρές εστιες φωτιάς μεταξύ των οικισμών Σιντερίνας – Λεγραινών-  Π. Φώκαιας – Αγίου Κωνσταντίνου, οπου σημειώθηκαν δύο αναζωοπυρώσεις.

Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Δύο καναντέρ κι ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ μέχρι τις 12 το μεσημέρι αναμενονται άλλα 2 αεροσκάφη απο την Ιταλία.

Συνολικά 75 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα και 25 υδρογόρες των δήμων.
Κλειστή η Αθηνών - Σουνίου από την Ανάβυσσο
Χθες έγιναν 4 συλλήψεις ανδρών - οι δύο 57 ετών, ένας 46 ετών κι ένας 37 ετών- οι οποίοι έκαναν εργασίες οξυγονοκόλλησης.

Στην Κύθνο η φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση είναι σε πλήρη εξέλιξη και στο νησί αναμένονται 15 πυροσβέστες που θα μεταβούν με C- 130.


Μπλόκο της τροχαίας στη Σουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου