Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Papandreou-Papakonstantinou

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΣΥΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΠΑΫ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
 Η εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" φέρνει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία-φωτιά από τη δικογραφία της υπόθεσης Μνημονίου με την κατάθεση Ρουμελιώτη. Με αυτή μάλιστα τη δικογραφία, όπως φαίνεται οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου δεν γλιτώνουν από το Ειδικό Δικαστήριο, παρά την προσπάθεια του Σαμαρά να κουκουλώσει το σκάνδαλο και να καταψηφιστεί η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, για τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια!
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η εφημερίδα, ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρεται σε συνάντηση που είχε το Μάρτιο του 2010 (δυο μήνες πριν την υπαγωγή στο Μνημόνιο 1), ο Παπακωνσταντίνου με τον διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΔΝΤ κ. Μάρεκ Μπέλκα. Η συνάντηση είχε γίνει στην Ουάσιγκτον και ο κ. Μπέλκα του είχε πει ευθέως, ότι ο στόχος της Γερμανίας να μειωθεί το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα από το 13% στο 3% το 2012, ήταν ανέφικτος. Του είπε επίσης ότι η ελληνική οικονομία θα ανέκαμπτε πολύ δύσκολα χωρίς "κούρεμα"¨του χρέους! Παρ'όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου έλεγε τότε ότι θα εξοφλήσουμε ολόκληρο το χρέος μας, ενώ μετά από λίγους μήνες έλεγε αυτός και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι το 2011 θα βγούμε στις αγορές!!! Έλεγαν ψέματα και κανόνιζαν αυτά που ήθελαν! 
Αναφέρει δε ο κ. Ρουμελιώτης ότι οι ΗΠΑ δάνειζαν στην Ελλάδα 12 δις ευρώ και επιτόκιο μόλις 1,5%, χωρίς να απαιτείται υπαγωγή στα Μνημόνια! Σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Παπακω/νου είχε ενημερωθεί σχετικά αλλά η κυβέρνηση απέριψε τη συζήτηση!!!
Επίσης, για τον Στρος Καν, ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι είχε εξαρχής την άποψη ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ήταν υπέρμαχος του κουρέματος!!!
Όλα αυτά οι κ.κ. Παπανδρέου-Παπακων/νου τα αγνόησαν! 
Και σήμερα, ο κ. Σαμαράς τούς προσφέρει σανίδα σωτηρίας με το κουκούλωμα του σκανδάλου, παρά το ότι δήλωνε προεκλογικά ότι θα το έφερνε στη Βουλή! ΟΥΣΤ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου