Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ! ΙΔΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ! ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...

Γιατί δεν ισχύει η αστρολογία; | Ελληνικό αστρονομικό κανάλι Astronio
Η επιστήμη της αστρονομίας καταρρίπτει την αστρολογία.....

Ισχύουν οι αστρολογικές προβλέψεις; Στο επεισόδιο αυτό μαθαίνουμε αστρονομία καταρρίπτοντας την αστρολογία.
Παρουσιάζονται τα βασικά επιχειρήματα που δείχνουν ότι η αστρολογία δεν είναι δυνατόν να ισχύει και ότι δίκαια θεωρείται ψευδοεπιστήμη από την επιστημονική κοινότητα.-Τα νούμερα που χρησιμοποιήθηκαν για τους υπολογισμούς που αναφέρονται στο βίντεο είναι τα εξής:
Μάζα μωρού: 3kg, Μάζα μαιευτήρα: 75kg, Απόσταση μωρού-μαιευτήρα: 0.20m, Βάρος μιας μακριάς τρίχας: ~0,001N, Κοντινότερη απόσταση Άρη-Γης: 5,7x10^10 m, Απόσταση proxima centauri: 40.208.000.000.000 km, Μέτρο σταθεράς βαρύτητας G=6,67x10^-11.
Τα νούμερα είναι ενδεικτικά και οι απόλυτες τιμές δεν έχουν τόση σημασία όσο οι τάξεις μεγέθους τους.


----------
Παρουσίαση-Επιμέλεια: Αστροφυσικός Παύλος Καστανάς
Software: Space Engine, Universe Sandbox 2, Stellarium
Μουσική: Jason Shaw (Audionautix) - Big Car theft under a Creative Commons 3.0 License
(
https://creativecommons.org/licenses/...)

Δείτε επίσης:
-Η μελέτη του Carlson (1985): 
http://www.objectiveastrology.net/upl...

-Η μελέτη των Dean & Kelly (2003): http://lazypawn.com/wordpress/wp-cont...

Το Astronio λοιπόν είναι ένα ελληνικό κανάλι για τους λάτρεις της αστρονομίας και των θετικών επιστημών, που σε απογειώνει και σε ταξιδεύει στο διάστημα με τα ποιοτικά βίντεο που ανεβάζει ο δημιουργός του και Αστροφυσικός Παύλος Καστανάς, ο οποίος σε βάζει για τα καλά, με κατανοητό και με εκπληκτικό τρόπο στον κόσμο των θετικών επιστημών και της αστρονομίας.

4 σχόλια:

  1. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Η αστρολογία έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Κοπέρνικος, Κεπλερ,Ζαμπούνης μερικοί από τους γνωστότερους αστρολόγους. Με έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ζωής μου. Επαγγελματικά,αισθηματικά κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε "Χανκ" ακούστε και δείτε το βίντεο. Η αστρολογία έρχεται από τους Βαβυλώνιους και τον Πτολεμαίο. Ακόμη παλαιότερα δηλαδή από την εποχή του Κοπέρνικου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καθίσταται και...επιστήμη! Ο Θεόδωρος Μετοχίτης και ο Νικηφόρος Γρηγοράς για παράδειγμα (σε αυτούς οφείλουμε το Γρηγοριανό ημερολόγιο) κατέδειξαν (από τους πρώτους) ότι η αστρολογία είναι ψευδοεπιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ένα ξέρω. Με τη βοήθεια αστρολόγου βρήκα γυναίκα. Και κέρδισα και στο ΠΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή