Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ; ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ! ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ 6 ΟΙΚΙΣΜΟΙ! ΒΙΝΤΕΟ

Στοιχεία δεν έχουμε, αλλά δεν μας το βγάζετε από το μυαλό ότι μπορεί αυτή η πυρκαγιά να είναι από τουρκικό δάκτυλο! Μετά την ακταιωρό ΓΑΥΔΟ που εμβόλισε τουρκικό σκάφος, μετά τη σύλληψη των δύο ...

Ελλήνων στρατιωτικών και την πτώση του MIRAGE 2000-5 με τον θάνατο του πιλότου μας, αλλά και το κατέβασμα της σημαίας μας από τη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, τώρα έχουμε την τεράστια αυτή πυρκαγιά στην Ξάνθη. 
Τε ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το Πρώτο Θέμα.
Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιχειρούν - Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια - Στις 17.30 έχει αποφασιστεί έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τη μία το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθη.

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής μπαταριών υποβρυχίων και formation και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά xωρίς να έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων. Εχουν καταστραφεί ολοσχερώς τα δύο τμήματα καθώς και το συγκρότημα γραφείων.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιχειρούν αυτή την ώρα στο Όλβιο της Ξάνθης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά, με αποτέλεσμα να έχουν περιορίσει αρκετά το μέγεθος της πυρκαγιάς. Το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλούν κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή. 

Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το επιχειρούν αυτή τη στογμή 23 οχήματα με 76 πυροσβέστες.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/48DqHG1CufM" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και του μολύβδου καθώς και της διεύθυνσης του ανέμου από το νότο προς βορρά,η Αστυνομία αποφάσισε να συμβουλέψει στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς που βρίσκονται στην πορεία του καπνού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους οικισμούς Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου. Δυνάμεις της αστυνομίας και του Δήμου Τοπείρου καλούν τους κατοίκους είτε να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα είτε να κλέίσουν πόρτες-παράθυρα. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής, αν υπάρχει κάτι βλαβερό αυτό δεν είναι ο μαύρος καπνός αλλά άλλες ουσίες που μεταφέρονται με τον αέρα.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου βρίσκονται επί τόπου όπως επίσης, η ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι τοπικοί βουλευτές καθώς και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που παρακολουθούν περίλυποι να καταστρέφεται το πιο κομβικό τμήμα τουε εργοστασίου.

Στις 17.30 έχει αποφασιστεί έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ειδικών για τα θέματα της μόλυνσης. Στο σημείο του εργοστασίου και της γύρω περιοχής αναμένεται να γίνει σχετική μέτρηση για τα επίπεδα μολύβδου, τις επόμενες ώρες.

Πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation ενώ σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς.

Η εταιρία sunlight είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής, από τις σημαντικότερες στον κλάδο της στον πλανήτη και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών για διάφορες χρήσεις και, κυρίως, για την αμυντική βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου