Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ. ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 29ΧΡΟΝΟ

makeileio.gr
listeia-paros
Σίγουρη για τη συμμετοχή του Τάσου Θεοφίλου στους Πυρήνες της Φωτιάς, εμφανίζεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την  ένοπλη ληστεία και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, στην Πάρο.
"H Ελληνική Αστυνομία, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, κατάφερε να συλλάβει τον έναν από τους δράστες που συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία της τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και στο θανάσιμο τραυματισμό του Δημητρίου Μίχα, που έλαβαν χώρα την 10.8.2012.
Δράστης είναι ο 30χρονος Αναστάσιος ΘΕΟΦΙΛΟΥ.
Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 διέμενε με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχε μόνιμο τόπο διαμονής, επισκεπτόταν περιστασιακά τη Θεσσαλονίκη και όταν βρισκόταν στην Αθήνα, διέμενε σε διάφορα ξενοδοχεία των περιοχών Μοναστηρακίου και Κεραμεικού. Επίσης, δεν είχε επαγγελματική ενασχόληση.
Σας υπενθυμίζω ότι, το πρωί της Παρασκευής 10 Αυγούστου, ο ανωτέρω με δυο ακόμη συνεργούς του διέπραξαν ληστεία σε κατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου.
Κατά τη διαφυγή τους, ένας εξ αυτών τραυμάτισε θανάσιμα με πυροβόλο όπλο τον Δημήτριο Μίχα, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει.
Από την πρώτη στιγμή, στη διερεύνηση της υπόθεσης, πέραν των αρμόδιων αστυνομικών Υπηρεσιών, συμμετείχε και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, καθόσον η μεθοδολογία των δραστών της ληστείας προξένησε εξ αρχής σημαντικό ενδιαφέρον. Επισημαίνεται το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε όχημα που είχε κλαπεί προ διετίας έξω από πολυκατάστημα, στο οποίο είχε γίνει ληστεία και ανήκε σε πελάτη. Γενικότερα, ο τρόπος δράσης δεν παρέπεμπε σε δράστες του κοινού εγκλήματος.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, είχαν ληφθεί και δείγματα γενετικού υλικού από τα αντικείμενα του χώρου της ληστείας.
Επιπλέον, από το οπτικό υλικό των καμερών ασφαλείας της Τράπεζας, διαπιστώθηκε ότι ο σωματότυπος ενός εκ των δραστών προσομοίαζε με αυτόν του ΘΕΟΦΙΛΟΥ.
Θα θέλαμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι, κατά την περίοδο προ των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2010, ο ΘΕΟΦΙΛΟΥ είχε εντοπιστεί με άλλα προφυλακισμένα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης να κινείται στην περιοχή του Αγρινίου και του κέντρου της Αθήνας.
Στη σχηματισθείσα δικογραφία είχε γίνει σχετική αναλυτική μνεία στα χαρακτηριστικά και τις επαφές που πραγματοποίησε με τα προαναφερόμενα άτομα, μέσω των καταθέσεων των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Συγκεκριμένα, την 30-11-2010 είχε εντοπιστεί στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Αγρινίου να κατοπτεύει το χώρο και να παρέχει εμφανώς μέτρα αντιπαρακολούθησης σε συνεργό του, ο οποίος μετέφερε σάκους από την Αθήνα στη γιάφκα του Αγρινίου.
Μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης την 4 προς 5-12-2010, δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, αλλά οι έρευνες για την ταυτοποίηση του ίδιου όσο και άλλων αγνώστων προσώπων, που περιγράφονταν στις δικογραφίες, συνεχίστηκαν.
Μετά από ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριών, στοιχείων και ενδελεχή έρευνα, ο ΘΕΟΦΙΛΟΥ εντοπίστηκε το Σάββατο 18-08-2012, στις 11 το πρωί περίπου, στον Κεραμεικό, δίπλα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, αντιστάθηκε σθεναρά και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Κατόπιν αυτού, συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης.
Από τον ως άνω δράστη, μετά την προσαγωγή του στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ελήφθη γενετικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Εργαστήριο DΝΑ της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτίστηκε απόλυτα με αυτό που ανιχνεύθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον έναν εκ των δραστών κατά τη συμπλοκή του με τον οδηγό ταξί.
Όπως διαπιστώθηκε, ξύρισε πρόσφατα το κεφάλι του για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά και εκινείτο με τα συνήθη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο ΘΕΟΦΙΛΟΥ από 14 έως 16 Αυγούστου διέμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Μοναστηρακίου της Αθήνας.
Στις 16 του Αυγούστου αναχώρησε από την Αθήνα την 12.18 ώρα με τον ΟΣΕ για τη Λαμία, μέσω Λιανοκλαδίου, όπου υπάρχει ανταπόκριση γραμμής Λαμία - Στυλίδα. Η έκδοση εισιτηρίου είχε γίνει μια ώρα πριν την αναχώρηση.
Στις 18 του μήνα επέστρεψε από Λιανοκλάδι στις 08.10 το πρωί στην Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί η ανεύρεση βιντεοκάμερας, κατά τη διάρκεια της κατ' οίκον έρευνας, η οποία είχε προσαρμοστεί στο πίσω μέρος σέλας ποδηλάτου, και με τον τρόπο αυτό γινόταν βιντεοσκόπηση της Εθνικής Τράπεζας της Λαμίας, καθώς και των γύρω αυτής δρόμων. Το ποδήλατο ήταν χρώματος μπλε με λευκό παγουράκι.
Στην τσάντα, που έφερε ο ΘΕΟΦΙΛΟΥ κατά τη σύλληψή του, βρέθηκε, πέραν των ρούχων του, και ένας υπνόσακος.
Υπενθυμίζεται ότι για οποιαδήποτε πληροφορία και ειδικότερα από την περιοχή της Λαμίας και της Πάρου, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου