Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ! ΤΗΝ...ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έδωσε "προσωρινή χάρη" στην Ελλάδα!  ενώ πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση.

"Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος. Πέντε χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν οι Ελληνες, χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από νόμισμα, είναι μια ιδέα", είπε χαρακτηριστικά.

H Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε πολλές φορές στην έλλειψη αξιοπιστίας της Ελλάδας προσθέτοντας ότι "Η ευρωκρίση έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει ό,τι έχει δεσμευθεί. Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει από την Γερμανία ότι δεν θα φτάσουμε σε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας. Περιμένουμε δηλαδή την έκθεση της τρόικας." Και συνέχισε: "Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα, αρκεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και τις απαιτήσεις των εταίρων."
Τουτέστιν αιώνια σκλαβιά!
Ο 
Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. "Για την αλήθεια, αυτό ήδη συμβαίνει. Έχω τη βεβαιότητα ότι η έκθεση της τρόικας θα το επιβεβαιώνει. ...Δε μας αρέσει να εξαρτόμαστε από δανεικά. Θέλουμε να στεκόμαστε στα πόδια μας. Και θα τα καταφέρουμε."

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι εμείς με θυσίες επαναφέρουμε το πρόγραμμά μας στη σωστή τροχιά. "Σήμερα θέσαμε την προτεραιότητα της ανάπτυξης. Δε ζητάμε άλλα χρήματα. Ζητάμε ανάκαμψη. Ζητάμε αναπνοές σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάναμε για να φτάσουμε μακρύτερα στο στόχο μας. Υπάρχει η έκθεση της τρόικα και τότε θα τα δούμε όλα."

Και πρόσθεσε: "Κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Η προσπάθειά μου ήταν πάντα προς την ανάπτυξη. Και πιστεύω ως οικονομολόγος ότι αυτό είναι το γιατρικό για την Ελλάδα. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας τη δημοσιονομική προσαρμογή. Να κλείσουμε στο παρελθόν φαινόμενα όπως η φοροδιαφυγή. Δεν έχει σημασία τι κάναμε χθες αλλά να φτάσουμε σε ένα πιο αισιόδοξο αύριο.

Στο ερώτημα για τα προκλητικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων η απάντηση της κας Μέρκελ ήταν λίγο "στρογγυλεμένη":

"Διαβάζω κάθε μέρα την ελληνική επισκόπηση του Τύπου για να ξέρω τι σκέφτονται εκεί. Πρέπει τις δυο πραγματικότητες που υπάρχουν να τις κάνουμε μια. Δεν μπήκαν οι όροι στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν προβλήματα αλλά για να οδηγήσουν στο φως στο τέλος του τούνελ. Υπάρχει και η πραγματικότητα στη Γερμανία που λέει πως έχουμε δώσει πολλά λεφτά και δε γίνεται αυτό που πρέπει και δημιουργείται ανυπονονησία. Πρέπει Έλληνες και Γερμανοί να βλέπουν τα πράγματα με το ίδιο μάτι. Δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα αλλά αυτή η συνάντηση είναι η αρχή."

Ο κ. Σαμαράς απαντώντας στο ίδιο ερώτημα ήταν πιο καυστικός: "Την ώρα που ένας λαός περνάει τόσα χρόνια τόσες μεγάλες θυσίες χωρίς να έχει δει σημεία ανάκαμψης, την ώρα που είμαστε στον πέμπτο και βαδίζουμε στον έκτο χρόνο ύφεσης, αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες τοξικές δηλώσεις (σ.σ. περί τεμπέληδων Ελλήνων) μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Η κακοφωνία δημιουργεί προβλήματα. Έχεις την αίσθηση πως δίνεις αγώνα μάταια. Ζήτησα και μου το είδε και η ίδια η κα Μέρκελ ότι αυτό πρέπει να σταματήσει απ' όπου κι αν προέρχεται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου