Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ ΑΦΗΝΕΙ 4ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ! ΤΟΥ ΄ΚΟΨΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ


πηγή: makeleio.gr

agoraki-klini-matia
Είναι από τα περιστατικά που πραγματικά σε βγάζουν εκτός εαυτού. Πως να μείνεις απαθής όταν το ίδιο το κράτος - τέρας που δημιούργησαν τα τελευταία πολλά χρόνια οι γνωστοί πολιτικάντηδες, φτάνει να γίνει δολοφόνος ενός 4χρονου αγγέλου;
Την αναλγησία του στο πρόσωπο ενός 4χρονου αγοριού που πάσχει από μία σπάνια πάθηση δείχνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (που λέει ο λόγος...), αφήνοντάς τον χωρίς φάρμακα με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του.
Ο 4χρονος Άγγελος πάσχει από Τυροσιναιμία τύπου 1. Πρόκειται για κληρονομικό μεταβολικό νόσημα και στην Ελλάδα υπάρχει ένας ακόμα ασθενής ενώ σε όλο τον κόσμο μόλις 200.000. Ο μικρός εξαιτίας αυτής της σπάνια ασθένειας δεν μπορεί να μεταβολίσει τις πρωτεΐνες κι έτσι δεν μπορεί να φάει κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρια κ.α.
Ο μόνος τρόπος είναι να παίρνει συνθετικές πρωτεΐνες για τις οποίες κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνει η οικογένειά του 1.300 ευρώ, τη στιγμή που εργάζεται μόνο ο πατέρας του παιδιού και τα έσοδά τους είναι 900 ευρώ το μήνα!
«Αν το παιδί μου δεν πάρει τα φάρμακά του τότε θα πάθει κύρωση του ήπατος»είπε στους Unitedporters.gr η μητέρα του Άγγελου. Η οικογένεια καλυπτόταν μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο από το ταμείο ΤΥΔΚΥ των δημοτικών υπαλλήλων και μέχρι τότε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην κάλυψη των φαρμάκων και των εξετάσεων που πρέπει να κάνει ο 4χρονος γιος της. Από τον περασμένο Ιανουάριο όμως η απορρόφηση του ΤΥΔΚΥ από τον ΕΟΠΥΥ άλλαξε τα δεδομένα.
«Δυστυχώς ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει πια τα φάρμακα επειδή τα θεωρεί συμπληρώματα διατροφής. Έχω στείλει επιστολή και στον Οργανισμό και σε άλλους φορείς, έχω προσπαθήσει να μιλήσω μαζί τους όμως δεν έχουμε καμία απάντηση και δεν ξέρω τι να κάνω» αναφέρει στη συνέχεια η μητέρα του παιδιού.
Εκτός όμως από αυτό η οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει και τις ελλείψεις του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. «Το Ιπποκράτειο έχει τη μοναδική κλινική σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα που ασχολείται με τέτοιες σπάνιες παθήσεις. Κάποιες φορές δεν έχει τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για τις αιματολογικές εξετάσεις ενώ πρόσφατα η μοναδική γιατρός που υπήρχε για να εξετάζει το παιδί βγήκε στη σύνταξη και δεν έχει αντικατασταθεί. Αντιλαμβάνεσθε τι περνάμε» κατάληξε η μητέρα που κοινοποίησε το «δράμα» της στο Unitedporters.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου