Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΔΙΟΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

makeleio.gr

tragakis
Σαν να μην τρέχει τίποτα συνεχίζονται οι διορισμοί συγγενών και φίλων στα γραφεία των αντιπροέδρων της Βουλής.
Ο «διορισμός της ημέρας» ανήκει στον α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής (και βουλευτή Β΄ Πειραιά της Ν.Δ.) Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αποδεικνύεται ότι βόλεψε μεταξύ άλλων -όπως έχει δικαίωμα- στο γραφείο του στη Βουλή και δική του «συγγενή» ως μετακλητή υπάλληλο.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 381 ΤΕΥΧΟΣ ΥΟΔΔ και ημερομηνία 7/8/2012 (10 ημέρες δηλαδή μετά την αποκάλυψη διορισμού της κόρης Πολύδωρα στη Βουλή, για την οποία προκλήθηκε ο μεγάλος χαμός), ο κ.Τραγάκης προχώρησε με τη μία και αυτός, όπως ο κ. Γρηγοράκος, σε τέσσερις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του. Χθες ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι η μία εξ αυτών (και συγκεκριμένα η κυρία Κ.Π.) είναι «συγγενής» του κ. Τραγάκη και συγκεκριμένα αδερφή του γαμπρού του. Η ιστορία όμως αποκαλύπτεται ότι έχει και συνέχεια από το παρελθόν, καθώς, σύμφωνα με υπαλλήλους της Βουλής, ο γαμπρός του κ. Τραγάκη είναι ήδη μόνιμος υπάλληλος στη Βουλή εδώ και κάποια χρόνια.
Σύμφωνα μάλιστα με υπαλλήλους της Βουλής, εργαζόταν ως μετακλητός στο γραφείο τού (τότε αντιπροέδρου της Βουλής επί Ν.Δ.) κ. Τραγάκη πριν από το 2009. Και είχε κι αυτός επωφεληθεί της επονομαζόμενης και ως ρύθμισης Σιούφα, την οποία υπερψήφισε, διακομματικά, η Ολομέλεια της Βουλής τον Ιούνιο του 2008. Με βάση εκείνη τη ρύθμιση, μπορούσαν να μονιμοποιηθούν όλοι οι μετακλητοί ή αποσπασμένοι στα γραφεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των πρώην πρωθυπουργών, των αντιπροέδρων, του προέδρου και άλλων υπηρεσιών της Βουλής που προσελήφθησαν έως τις εκλογές του 2009. Η ρύθμιση είχε προκαλέσει και τότε σάλο, χαρακτηριζόμενη από πολλούς και διακομματικό ρουσφέτι, όμως οι εθνοπατέρες δεν συγκινήθηκαν, με αποτέλεσμα οι μονιμοποιήσεις να συνεχιστούν έως και το 2010.
Ετσι, όπως λεγόταν χθες στους διαδρόμους, ο κ. Τραγάκης «διόρισε όλο σχεδόν το σόι του στη Βουλή». Η χθεσινή είδηση πάντως αναστάτωσε και κυβερνητικούς κύκλους. Κι αυτό, γιατί αποδεικνύεται ότι μετά τη διαρροή της δυσφορίας Μαξίμου για τον διορισμό της κόρης Πολύδωρα, το αυτί ορισμένων, ακόμα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν ίδρωσε καθόλου με αποτέλεσμα οι αφίξεις συγγενών και φίλων να συνεχίζονται κανονικότατα, αποτελώντας πλήγμα εκ των έσω στην κυβέρνηση την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που χθες υποστήριξαν ότι, εφόσον ο διορισμός της κόρης Πολύδωρα στηλιτεύτηκε ως προς το ηθικό κομμάτι, θα μπορούσε ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και η γραμματεία της Κυβέρνησης που δίνει το ΟΚ για να τυπωθούν τα ΦΕΚ να επανελέγξουν τους εκκρεμείς διορισμούς μετακλητών και σε μια κίνηση συμβολική να «κόψουν» τουλάχιστον τους συγγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου