Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Επειδή πολλοί αναγνώστες μας τηλεφωνούν και ζητούν να σχολιάσουμε το γεγονός της συντριπτικής παρουσίας μεταναστών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, ζητήσαμε και πήραμε υπεύθυνη απάντηση.  Για λογαριασμό του Δήμου Παπάγου-Χολαργού λοιπόν, μας απάντησε η κα Ζωγόγιαννη, η οποία και μας είπε:  "Όλοι όσοι έχουν πάρει άδεια για να πουλήσουν το εμπόρευμά τους στην εορτοπανήγυρι της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, είναι νόμιμοι επαγγελματίες. Πριν τους δώσουμε άδεια, πιστοποιούμε ότι και άδεια παραμονής έχουν και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Κατά συνέπεια, όσοι επαγγελματίες συμμετέχουν  στο πανηγύρι είναι αυστηρώς ελεγμένοι"
Η κα Ζωγόγιαννη, μας είπε επίσης ότι στο πανηγύρι "μέχρι στιγμής (2.00 μ.μ.) έχουν δοθεί περίπου 120 άδειες αν και οι θέσεις που έχουν επιλεγεί να δοθούν είναι 200. Κατά συνέπεια, υπολείπονται ελεύθερες θέσεις. Είναι σίγουρο ότι θα δοθούν και άλλες άδειες μέχρι και αύριο το πρωί", συμπλήρωσε η κα Ζωγόγιαννη. 
Είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικροπωλητών είναι αλλοδαποί, αλλά ως προς αυτό δεν μπορεί να κάνει τίποτε ο δήμος. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν οι μετανάστες μικροπωλητές. Αυτό που ενδιαφέρει τον Δήμο είναι να υπάρχει νομιμότητα και όπως μας διαβεβαιώνει η δημοτική υπάλληλος, η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει γι' άυτό.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα όμως που θέσαμε στην κα Ζωγόγιαννη και για το οποίο δεν μπόρεσε να μας απαντήσει, είναι το εάν Έλληνες μικροπωλητές έχουν αναθέσει σε αλλοδαπούς και ενδεχομένως παράνομους αλλοδαπούς, να κρατάνε για λογαριασμό τους τούς πάγκους στο πανηγύρι! Η κα Ζωγόγιαννη απάντησε  ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το γνωρίζει ο Δήμος ούτε είναι στις αρμοδιότητές του. 
Προφανώς και η υποχρέωση αυτή ανήκει σε άλλους. Αλλά για φανταστείτε να εργάζονται στους πάγκους, για λογαριασμό ...Ελληναράδων, παράνομοι αλλοδαποί!!!
Υποχρέωση πάντως της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να μην εφησυχάσει διότι απόψε και αύριο, ανάμεσα στους νόμιμους επαγγελματίες θα παρεισφρύσουν και λαθρομετανάστες, σαν και αυτούς που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή, για να πουλήσουν τη δική τους πραμάτεια. Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού λοιπόν δεν πρέπει να το αφήσει το θέμα. Να ελέγξει όσους εισχωρήσουν παράνομα στο πανηγύρι της Παναγίας Φανερωμένης(πάνω φωτό)!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου