Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΟΙ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


vouli

Πού σφάλλει ο Παναγούλης, ότι "ο λαός θα τους λιντσάρει";
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Όσοι ψήφισαν το νέο Μνημόνιο θανάτου της χώρας και του λαού διέπραξαν ενσυνείδητα το πολιτικό έγκλημά τους. Δεν έχουν καμία δικαιολογία, διότι γνώριζαν συγκεκριμένα, αδιαμφισβήτητα γεγονότα:
1. Το χρέος της χώρας στις 11/11/2011 όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του Πρωθυπουργού ο διορισμένος Λουκάς Παπαδήμος, ήταν στο 162% του ΑΕΠ.
2. Σήμερα, το χρέος της χώρας είναι στο 180% του ΑΕΠ, παρά το «κούρεμα» που υπέστη τον περασμένο Φεβρουάριο και τα μνημόνια εξαθλίωσης που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό!
3. Πέρσι, όταν αναλάμβανε τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός, ο διορισμένος Παπαδήμος, η ανεργία ήταν στο 17,8%. Σήμερα, η ανεργία βρίσκεται στο 25,4%. Μέσα σε ένα χρόνο δηλαδή, αυξήθηκε κατά 45% , ενώ απ' όταν ξεκίνησε η κρίση (2010) η ανεργία διπλασιάστηκε. Βρισκόταν στο 13% και ήδη σήμερα άγγιξε το 26% ενώ τα μέτρα του νέου Μνημονίου, όπως λένε έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, θα εκτοξεύσουν την ανεργία στο 35%!!!
Όλα αυτά τα νούμερα τα γνώριζαν οι 153 βουλευτές όταν ψήφιζαν το νέο Μνημόνιο. Είχαν τους αριθμούς μπροστά τους. Γνώριζαν καλά ότι τα νέα μέτρα, όχι ανάπτυξη δεν θα φέρουν αλλά το χρέος θα το εκτινάξουν στα ύψη, παρά τις νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Ήδη σε 1-2 χρόνια το χρέος θα βρεθεί στο 180% του ΑΕΠ!
Με λίγα λόγια, ο Σαμαράς και όσοι ψήφισαν τα μέτρα, στραγγάλισαν εν ψυχρώ την χώρα και τον λαό.
Μήπως λοιπόν ο Στάθης Παναγούλης, όταν από βήματος της βουλής μιλούσε για τον λαό που είναι έτοιμος να λιντσάρει όσους βουλευτές ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να διερμηνεύει τις αυθόρμητες αντιδράσεις ενός εν ψυχρώ καταδικασμένου κόσμου, από τους πολιτικούς του ταγούς;
makeleio.gr

2 σχόλια:

  1. Με την άδειά σας, διορθώνω ένα εκ παραδρομής λάθος στην 7η προ του τέλους παρ/φο. Σε 1-2 χρόνια το χρέος δεν θα είναι 180%(όσο σήμερα) αλλά >200%, αν δεν κουρευτεί εκ νέου. Και προσθέτω: αν γίνει νέο κούρεμα, πρέπει να γίνει στα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους η Ε.Κ.Τ. και οι κεντρικές Τράπεζες. Το προηγούμενο κούρεμα έγινε εις βάρος των ΝΠΔΔ και των ελληνικών τραπεζών, αφαιρώντας τεράστια ρευστότητα από το εγχώριο σύστημα και την εγχώρια αγορά. Ουσιαστικά, με τον τρόπο που έγινε, ήταν η χαριστική βολή στην ημιθανή ελλ. οικονομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ με την άποψή σας οτι οι στηρίζοντες την συγκυβέρνηση έπραξαν και πράττουν ό,τι πράττουν ενσυνείδητα, για τους εξής λόγους: Λένε οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί (συμφωνώ) και, άρα, υποαπασχολούνται. Παρά ταύτα, τους αυξάνουν το ωράριο από 7,5 σε 8 ώρες. Περαιτέρω, λένε οτι οι δημ. υπάλληλοι είναι πολλοί (συμφωνώ) και, άρα, πρέπει να φύγει ένα μέρος. Παρά ταύτα, αυξάνουν τα όρια ηλικίας και έτσι δεν θα φύγει κανένας.
    Συνεπώς, γνωρίζοντας και την αγάπη σας προς την θρησκεία και τα Ευαγγέλια, θα μπορούσε κάποιος να σας πει: "Ου γαρ οίδασι τί ποιούσι". Εγώ, αντίστοιχα, θα σας έθετα ένα ερώτημα: Εάν οι κυβερνώντες υπεβάλλοντο σε αξονική τομ/φία εγκεφάλου, τί θα ανεκαλύπτετο. Επειδή πιθανώς δεν γνωρίζετε, η αξονική έγινε και διεπιστώθη η ύπαρξη μίας μάζας πολτώδους έως σχηματοποιημένης. Μαντέψτε το υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή