Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΡΩΣΟΙ (ΘΑ) ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Ως μία πρώτη γεύση της στάσης που αναμένεται να κρατήσει η Μόσχα είναι η παρουσία τεθωρακισμένων στη Σεβαστούπολη και η άφιξη 11.000 αλεξιπτωτιστών και πεζοναυτών, αλλά και προσωπικού των τεθωρακισμένων.
Συγκεκριμένα ρωσική μοίρα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αναπτύχηκαν στη Γιάλτα και στην Σεβαστούπολη. Από την Μόσχα μεταδίδεται ότι συνολικά 11.000 προσωπικό με πλήρες φόρτο μάχης αναπτύχθηκε στην Κριμαία.
Αποδέκτης του μηνύματος είναι και το Κίεβο, που μετά την αποπομπή του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς προβαίνει σε ενέργειες κατά των Ρωσόφωνων, κυρίως στην νοτιοανατολική Ουκρανία με στόχευση στην Κριμαία.
Σε διπλωματική γλώσσα η Ρωσία κάλεσε την Ουκρανία να αφοπλίσει τους εξτρεμιστές και να αποχωρήσουν από τους δρόμους και τις δημόσια κτίρια τα οποία έχουν καταλάβει συνεχίζοντας τις πράξεις βίας, όπως πρέβλεπε η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου που ποτέ δεν τηρήθηκε.
Οργισμένη ήταν μάλιστα η αντίδραση της Μόσχας για τις συνεχείς επιχειρήσεις κατεδάφισης κάθε ρωσικού μνημείου και αγάλματος. «Πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα εδώ και τώρα», αναφέρει ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην περιφέρεια του Λνόβ, όπου κατεδαφίστηκε με βανδαλισμούς μνημείο αφιερωμένο στον Ρώσο αρχιστράτηγο και ήρωα του πατριωτικού πολέμου του 1812 Μιχαήλ Κουτούζοφ.
Η Ρωσία ξεκαθαρίζει στους Δυτικούς, ΗΠΑ και Ε.Ε. πώς η διεξαγωγή προεδρικών εκλογών πρέπει να γίνει αμέσως μετά τη συνταγματική μεταρρύθμιση και σε αυτή πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ουκρανίας και όλες οι Περιφέρειες της χώρας και τα αποτελέσματα της να τεθούν σε εθνικό δημοψήφισμα.
Με λίγα λόγια το Κρεμλίνο επισημαίνει πώς κάθε προσπάθεια να εξαιρεθούν περιφέρειες, όπως η Κριμαία, όπου το Ρωσικό στοιχείο είναι έντονο καλά θα κάνουν οι Δυτικοί και το Κίεβο να το ξεχάσουν αν θέλουν ενιαία Ουκρανία, όπως διατυμπανίζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι και ο Βρετανός ομόλογος του.
Σοβαρές ενστάσεις έχει η Μόσχα και για την τελευταίες αποφάσεις του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, αναφέροντας ότι αυτό «επικαλούμενο στην ουσία μόνο λόγους σκοπιμότητας της επανάστασης, επισφραγίζει αποφάσεις και νόμους που μεταξύ άλλων έχουν σκοπό να θίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο της ρωσικής μειονότητας αλλά και των άλλων εθνικών μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εφιστά την προσοχή στις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες των νέων αρχών του Κιέβου, στις «εκκλήσεις για σχεδόν πλήρη απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας, εκκαθάριση, εξάλειψη κομμάτων και οργανισμών, κλείσιμο των ανεπιθύμητων ΜΜΕ, άρση των περιορισμών της προπαγάνδας της νεοναζιστικής ιδεολογίας».
Συμπερασματικά το μήνυμα που αποστέλλει η Μόσχα είναι πώς για την ανατροπή του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς επελέγησαν δικτατορικές και τρομοκρατικές μέθοδοι. «Κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί από αυτούς που επενδύουν σε μονομερή γεωπολιτικά οφέλη».
Η τελευταία φράση τα λέει όλα και καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό και τις προθέσεις της Ρωσικής Αρκούδας…
defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. "Με λίγα λόγια το Κρεμλίνο επισημαίνει πώς κάθε προσπάθεια να εξαιρεθούν περιφέρειες, όπως η Κριμαία, όπου το Ρωσικό στοιχείο είναι έντονο, καλά θα κάνουν οι Δυτικοί και το Κίεβο να το ξεχάσουν αν θέλουν ενιαία Ουκρανία, όπως διατυμπανίζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι και ο Βρετανός ομόλογος του.

    κυπριανός χ
    Κάτι, ή μάλλον κάποιον, άλλο θυμίζει αυτό το "ενιαία Ουκρανία, διατυμπανίζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι και ο Βρετανός ομόλογος του". Τι ακριβώς; Μα τί άλλο, από τη διαλυμένη (πρώην) Γιουγκοσλαβία.

    Όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου και άρχισε να πνέει ο άνεμος της νέας δουλείας κατά μεριά Γιουγκοσλαβίας, ο πρώην υπ.εξ, των ΗΠΑ Τζέημς Μπέηκερ είχε δηλώσει σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη (σημ. τον είδα και τον άκουσα με τα ίδια μου τα μάτια και τα αυτιά) ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει η χώρα του κανένα νέο κράτος, που θα προέλθει από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. "Δεν θα δεχθούμε τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας", ήταν επί λέξει αυτό που είπε. Ήταν κάπου εκεί το 1991. Την ήθελαν κι αυτή ενιαία. Πριν όμως "αλέκτωρ λαλήσει", σε λίγες μέρες δηλαδή, ένας άλλος υπ. εξ., ο περιβόητος Hans-Dietrich Genscher (Γκένσερ) της Γερμανίας, έσπευσε πρώτος να αναγνωρίσει την Κροατία. Μετά, ακολούθησαν όσα ακολούθησαν και οι Αμερικανοί όχι μόνο εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, σύμφωνα με τον καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, αναγνώρισαν το Κόσοβο, αλλά έφτιαξαν και τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στρατιωτική βάση Μπόντστιλ εκεί.

    Λοιπόν, τι λέγαμε; Ενιαία Ουκρανία θέλουν ΗΠΑ και Βρετανία; Μάλλον, μας περνούν για ηλίθιους.

    "Λαγός την φτέρη έτριβε, κακό της κεφαλής του", λέμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή