Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο, έγινε η εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα  «Το Δικαίωμα στην Υγεία στο Μνημονιακό Παρόν και δύο Δρόμοι για το Μέλλον».
Το εξαιρετικό πάνελ ομιλητών αποτελούσαν οι κ.κ.  Παναγιώτης Ψυχάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής & μέλος ΔΣ ΙΣΑ, Χαρά Ματσούκα, Διευθύντρια Αιματολογικού τμήματος ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» & μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Μαρία Διαλλινά Διευθύντρια Ψυχιατρικού τμήματος ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”, Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Συντόνιζε ο κ. Δημήτρης Πλειώνης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και Χρήστος Μαντάς. Επίσης παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο πρώην δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου.
Οι ομιλητές, εκ των οποίων οι τέσσερεις ήταν ιατροί, στοιχειοθέτησαν με την προσωπική τους εμπειρία αλλά και με άφθονα στατιστικά στοιχεία από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς σε παρουσιάσεις επί της οθόνης, την τραγική κατάσταση του τομέα της δημόσιας Υγείας σήμερα στην Ελλάδα.
Μετά από τρία χρόνια νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, έχουμε σχεδόν τρία εκατομμύρια συμπολίτες μας ιατρικώς ανασφάλιστους, επανεμφάνιση λοιμωδών νόσων που είχαν εξαλειφθεί, απίστευτες ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό στα νοσοκομεία, το κλείσιμο των εκατοντάδων ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και πολλά άλλα.
Όμως δεν αρκέστηκαν στην αποτύπωση της μνημονιακής πραγματικότητας, αναφέρθηκαν εκτενώς και στις αιτίες της κατάστασης αυτής, χωρίς να εξωραΐζουν και την προηγούμενη κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, που εξάλλου οι ίδιες με τις σημερινές κυβερνήσεις διαχειρίζονταν.  Παρουσίασαν τις προτάσεις διεξόδου που καταθέτει δημόσια ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ των προτάσεων είναι και η ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση όλων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως προβλέπεται στην απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης (Ιούλιος 2013).
Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για το θέμα και τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, ενώ έγιναν και τοποθετήσεις. Η εκδήλωση τελείωσε σχεδόν μεσάνυχτα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου