Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΟΚ! "ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ"

Την καταγγελία αυτή κάνουν κάποιοι δημότες οι οποίοι μας πήραν στο τηλέφωνο και μας επισήμαναν ότι ο δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν έχει ακόμη αναρτήσει στη "Διαύγεια" την απόφαση του ΔΣ για το ΓΠΣ Παπάγου.  Όπως μας τόνισαν, "αυτό αποτελεί σκόπιμη ενέργεια του δήμου ώστε να εκμηδενίσει τις πιθανότητες υποβολής ένστασης κατά του σχεδίου"! Όπως επέμεναν οι ίδιοι, "υπάρχει πιθανότητα να  ο δήμος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και να αναρτήσει τελικά το ΓΠΣ την παραμονή υποβολής ένστασης με συνέπεια να μην προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν ένσταση"
Δεν γνωρίζουμε πόσο μπορούν να ευσταθούν αυτές οι καταγγελίες ή γίνονται από ενδιαφερόμενους οι οποίοι επισήμαναν την καθυστέρηση ανάρτησης του ΓΠΣ στη "Διαύγεια" και μας το είπαν για να προλάβουν καταστάσεις και να θέσουν τον δήμο προ των ευθυνών του. Εμείς πιστεύουμε ότι μάλλον αυτό συμβαίνει. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να παίζεται τέτοιο παιχνίδι γι' αυτό και δημοσιοποιούμε τα όσα μας ειπώθηκαν ζητώντας από τον δήμο να αναρτήσει άμεσα στην "Διαύγεια" το ΓΠΣ γιατί προφανώς υπάρχουν πολλοί που θέλουν να καταθέσουν ένσταση στην Περιφέρεια. 

3 σχόλια:

  1. Αυτοί που ισχυρίζονται αυτά τα πράγματα μάλλον δεν τα ξέρουν καλά. Η ενέργεια κατά αποφάσεως Δ.Σ. λέγεται προσφυγή και ασκείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
    Τωρα, το τί παιχνίδι παίζεται με την συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι γνωστό αλλά καλόν είναι να αποφεύγεται το σκάκι επάνω σε πλοία και ιδίως σε ναυαρχίδες διότι με την παραμικρή θαλασσοταραχή θα πέσουν τα πιόνια και θα χαλάσει το παιχνίδι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει διαδικασία ενστάσεων κατά ΓΠΣ βρε παιδιά. Δεν είναι πολεοδομική μελέτη με ανάρτηση κ.λπ. Ρωτήστε και κανέναν πολεοδόμο. Προσφυγή ασκείται, ίδια με αυτή που θα ασκούσε όποιος θεωρούσε ότι θίγεται από οποιαδήποτε άλλη απόφαση της διοίκησης. Όπως λέει και ο προλαλήσας, αν παίζεται κάποιο παιχνίδι με το ΓΠΣ, καλό είναι να το κοπεί αμέσως γιατί χαμένοι θα βγουν μόνον οι δημότες αν η μελέτη "κολλήσει". Δεν θα είναι η πρώτη φορά, γεμάτη είναι η Ελλάδα από "κολλημένα" ΓΠΣ και πολεοδομικές μελέτες, αλλά αυτοί που τα σταμάτησαν σφυρίζουν αδιάφορα γιατί τη ζημιά τους την έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη στιγμή ισχύουν οι "χθεσινοί" όροι δόμησης, όπως καθορίζονται από το Π.Δ. του '78. Με άλλα λόγια, αυτή τη στιγμή ο Παπάγος έχει όρους δόμησης. Η "κολλημένη" απόφαση, μη σώσει και ξεκολλήσει ποτέ

      Διαγραφή