Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ! ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΝΤΕΡΜΠΥ-ΦΩΤΙΑ. ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟ...ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΩΝ!
Γνωστή δημοσκοπική εταιρεία (το όνομά της δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους) διεξήγαγε δημοσκόπηση σε ένα δείγμα 600 περίπου ψηφοφόρων στον Χολαργό-Παπάγου (δείγμα απόλυτα αναλογικό), το διάστημα μεταξύ των τελευταίων ημερών του Απριλίου έως και 2 Μαϊου. 
Τα ευρήματα, μέχρι εκείνη την περίοδο, δείχνουν ότι πρόκειται να γίνει...σφαγή στον δήμο Παπάγου-Χολαργού, χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε έκπληξη.
Πάντως, αυτή που εμφανίζεται ως ...νικητής των εκλογών είναι η ...παράταξη των αναποφάσιστων! Το ιλιγγιώδες ποσοστό του 44% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι στον Παπάγου-Χολαργό, κάτι που από μόνο του σημαίνει ότι και η ίδια η δημοσκοπική μέτρηση καθίσταται επισφαλής.
Ο Περικλής Ζήκας αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό, δεδομένου ότι οι μετρήσεις τον έδειχναν μεν χαμηλά, αλλά και η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα παρουσιάζει αυξητική τάση, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Προφανώς θα πρόκειται για τους αναποφάσιστους οι οποίοι μπροστά στην κάλπη θα θελήσουν να δώσουν την αντιμνημονιακή τους απάντηση στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τα σενάρια για την δεύτερη Κυριακή πάντως, τον Ζήκα δεν τον είχαν μέσα. 
Ο Ρεμούνδος (υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ) όχι μόνο κρατάει δυνάμεις αλλά δείχνει και μια ανοδική τάση. Η Χριστίνα Πολυκαλά είναι στα πιο χαμηλά ποσοστά. 
Ο Ηλίας Αποστολόπουλος εμφανίζεται να έχει ένα διακριτικό προβάδισμα ενώ λίγο πίσω του γίνεται σφαγή! Μοιάζουν σα να πέφτουν όλοι πάνω στο νήμα! Ακόμη και ο πρώην δήμαρχος Χολαργού μπορεί να κάνει την έκπληξη και να μπει στον δεύτερο γύρο. Υπάρχει μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα και ένα σενάριο που βγάζει στον δεύτερο γύρο τον Κουγιουμτζόπουλο με τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού! Μοιάζει τελείως ...κουφό (για φαντάσου να δούμε κάτι τέτοιο) ωστόσο είναι δηλωτικό του θρίλερ που θα ζήσουμε το βράδυ των εκλογών! 
Μερικά από τα σενάρια του δεύτερου γύρου, όπως δίνονται μέσα από τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι: Αποστολόπουλος-Κεχρής, Αποστολόπουλος-Τίγκας, ακόμη και Αποστολόπουλος-Κουγιουμτζόπουλος ή Αποστολόπουλος-Δασκαλόπουλος. 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι η υψηλή δημοφιλία του πρώην δημάρχου Χολαργού σε σχέση με τους αντιπάλους του, μια δημοφιλία όμως που στο μεγαλύτερο ποσοστό της δεν είναι θετική αλλά αρνητική! 
Τέλος, στου Παπάγου, εκτός από τη σαφή διεισδυτικότητα του Τίγκα  καταγράφεται διεισδυτικότητα και των Δασκαλόπουλου-Αποστολόπουλου. 
Συμπερασματικά, οι εκλογές θα είναι θρίλερ, ακόμη και η ίδια η εταιρεία δεν μπόρεσε να δώσει σαρωτική υπεροχή κανενός και το υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων είναι ο μέχρι στιγμής νικητής και αυτός που θα καθορίσει τον αυριανό δήμαρχο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου