Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΣΙΓΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μεγάλος τροβαδούρος σίγησε για πάντα ...
Ο Νίκος Γούναρης υπήρξε αναμφισβήτητα ο κορυφαίος Ελληνας τραγουδιστής από όσους έχουν αποτυπώσει τη φωνή τους σε δίσκο γραμμοφώνου, πικάπ, CD, κασέτα κλπ. Πολύ καλός και σαν συνθέτης και κιθαρωδός-κανταδόρος. Υπέροχος άνθρωπος που σκορπούσε κέφι, όπου εμφανιζόταν, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό προς χάριν των Ομογενών. Ακόμα και φιλανθρωπικό έργο σημειώνεται σε βιογραφία του.
Ηταν ο μόνος που μπορούσε να λέει με την ίδια ευκολία & επιτυχία "ελαφρά", λαϊκά, ρεμπέτικα, αρχοντορεμπέτικα, Δημοτικά, καντάδες, ακόμα και ανατολίτικα. Γράφεται οτι ο Τσιτσάνης είχε πει γι' αυτόν κάποια στιγμή που το ρεμπέτικο είχε σβήσει και το νέο λαϊκό αγωνιζόταν να βρει σαφή θέση και ακροατήριο : "Οσο υπάρχει Γούναρης, το λαϊκό δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι"
Εφυγε πολύ πρόωρα, χτυπημένος και αυτός από την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 50 ετών και τραγουδούσε μέχρι σχεδόν τα τελευταία του.
Εδώ "το γιασεμί στο στήθος σου", σε μουσική δική του, μαγευτικούς στίχους του Κώστα Κοφινιώτη, ντουέτο με το Μαρούδα, ενώ η κιθάρα του σταμπάρει την εξαιρετική από πάσης πλευράς ηχογράφηση του '53.  

πηγή: το "ποντίκι που βρυχάται"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου