Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΜΕ 150 ΨΗΦΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ SALTO MORTALE;

Με ψήφους 150 έναντι 119, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.
Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 269 βουλευτές.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.
Σημειώνεται πως η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ήταν η τελευταία πριν τις εκλογές για τους ΟΤΑ και το Ευρωκοινοβούλιο.
Παπαρήγα: Νέα μέτρα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο
Νέα μέτρα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, πέραν της γενικής αντιλαϊκής και αντεργατικής του κατεύθυνσης, τόνισε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ταυτοχρόνως καταλόγισε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε μια «αποκρουστική αντιπαράθεση» ενόψει εκλογών.
«Κόντρα σε όλα αυτά που λέγονταν και τις διαφημίσεις που έγιναν, το Μεσοπρόθεσμο περιλαμβάνει 3 δισ. αντεργατικά μέτρα, 4 δισ. έμμεσους φόρους και 6 δισ. μέτρα από προηγούμενες αποφάσεις» τόνισε, δηλώνοντας τη ριζική αντίθεση του κόμματός της και με τα οριζόντια και τα κάθετα μέτρα ως εξίσου αντιλαϊκά.
Όμως, όπως είπε, χειρότερες είναι οι αναδιαρθρώσεις που εξασφαλίζουν ότι η λιτότητα και η ταξική πολιτική θα είναι μόνιμη.
Η κ. Παπαρήγα τόνισε επιπλέον ότι το θέμα Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο (χωρίς να υποτιμά το ΚΚΕ τα συγκεκριμένα μνημόνια, όπως ξεκαθάρισε) δεν είναι ουσιαστική διαφορά, διότι, όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική των μνημονίων.
Η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει αποκρουστική μορφή ενόψει εκλογών, προσθέτοντας:
«Θανάσιμοι αντίπαλοι είναι όσον αφορά τη διεκδίκηση της κυβέρνησης. Πόσο θανάσιμοι αντίπαλοι, όμως, είστε όσον αφορά το αν πρέπει να είναι μέσα στην ΕΕ, αν πρέπει να είναι μέσα στον στρατιωτικό βραχίονα της Ένωσης;».
Καταλήγοντας, κάλεσε τον λαό να δει τον βασικό του αντίπαλο, που δεν είναι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αστική τάξη, τα μονοπώλια, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. «Γιατί το να είσαι αντίθετος με τον κ. Σαμαρά ή τον Τσίπρα και να τους θεωρείς υπεύθυνους για την πολιτική κατάσταση, η προσωποποίηση βολεύει. Αλλάζεις τα πρόσωπα. Καλλιεργείς την εντύπωση ότι η αλλαγή μιας κυβέρνησης είναι σωτηρία κι έτσι ο λαός είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.
Κόντρες στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο
Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στους εκφραστές του παλιού και του νέου, προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Ολομέλεια. Τη συζήτηση αξιοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, προκειμένου να υπογραμμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας και ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης συνεργασίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατήγγειλε ότι έρχονται νέα μέτρα, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου για πρωτογενή πλεονάσματα.
ΝΔ
«Ο κ. Τσίπρας αποπειράθηκε να εμφανίσει τον εαυτό του και το κόμμα του ως τον εκφραστή του νέου, αυτής της Ελλάδας που έρχεται σε αντίθεση με την παλιά Ελλάδα» είπε ο κ. Βορίδης, καλώντας τους βουλευτές να συμφωνήσουν ότι «το παλιό και το νέο δεν έχει χρονική σημασία, αλλά κυρίως σηματοδοτείται από το περιεχόμενό του». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε επίσης όλους να συμφωνήσουν ότι στο παλιό ανήκουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και αναρωτήθηκε ποιος φέρνει τελικά το νέο, «αυτός που μας λέει να συνεχίσουμε την πολιτική των ελλειμμάτων ή αυτός που στέκεται απέναντι σε αυτά εφαρμόζοντας πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας»;
Ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε πόσες πρωτοβουλίες, νομοθετικές, ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και μίλησε για πολιτική τρομοκρατίας της άκρας αριστεράς ενώ, σχολιάζοντας τη φράση του κ. Τσίπρα ότι «η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παρατήρησε ότι μπορεί η ευθύνη της διακυβέρνησης να ανήκε σε άλλα κόμματα, αλλά «ηγεμόνευε η αριστερά». «Αυτό που άλλαξε η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ότι δεν προσκυνάμε την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, είμαστε περήφανοι για τις αξίες και τις ιδέες μας και εφαρμόζουμε πρόγραμμα στη βάση αυτών» είπε ο κ. Βορίδης.
ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ -και πολύ περισσότερο και ως Ελιά- είναι ο εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας και ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης συνεργασίας» είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος. «Ζητάμε λαϊκή εντολή για να ενισχύσουμε και να συνεχίσουμε αυτό ακριβώς που κάνουμε. Αποδοκιμασία μας στις εκλογές σημαίνει ότι δεν εγκρίνεται η στάση μας από τους πολίτες. Αποδοκιμασία μας σημαίνει ότι δεν έχει νόημα η ενίσχυση του προοδευτικού πόλου. Γι΄ αυτό κάναμε μια καθαρή εξήγηση, ότι αποδοκιμασία μας σημαίνει ότι μπαίνει τέλος στην κυβέρνηση συνεργασίας. Τι είναι εκβιαστικό; Τι είναι άσφαιρο;» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Με δεδομένο τον συσχετισμό δυνάμεων στην παρούσα Βουλή και με δεδομένη και τη στάση όλων των κομμάτων, χωρίς το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Ελιά, υπάρχει κυβέρνηση; Όχι, δεν έχει τη δεδηλωμένη. Αυτό είναι άσφαιρο; Εκβιαστικό; Ψευδές; Όχι, μια απλή αλήθεια είναι».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ- Ελιά Δημοκρατική Παράταξη απευθύνεται στον πικραμένο κόσμο της δημοκρατικής παράταξης και πρόσθεσε ότι τα δύσκολα τελείωσαν και γι΄ αυτό, το κόμμα του είναι εδώ για να μην υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας στην κοινωνία και ζητάει από τον ελληνικό λαό να του δώσει τη δύναμη να φτάσει ως το τέλος αυτή την προσπάθεια.
 ΣΥΡΙΖΑ
«Αντί να μας λέτε για τα πρωτογενή πλεονάσματα, να κοιτάξετε τι γίνεται έξω από το υπουργείο σας» είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία ότι πέταξε στον δρόμο τις καθαρίστριες των 400 ευρώ και «αν έτσι εννοεί η κυβέρνηση το πρωτογενές πλεόνασμα, τότε αυτό σημαίνει ανεργία, δυστυχία, φτώχεια, ύφεση και εξαθλίωση». «Ένα πανό έβγαλαν οι μικροομολογιούχοι που τους καταληστεύσατε, έξω από το Μέγαρο Μουσικής και πέσανε τα ΜΑΤ σε πέντε ανθρώπους και τους σέρνατε στο Αστυνομικό Τμήμα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν θα έρθουν άλλα μέτρα. «Έναν δεσμευτικό στόχο έχει το Μεσοπρόθεσμο. Πρωτογενές Πλεόνασμα. Χωρίς όμως πρόσθετα μέτρα δεν θα πιάσετε αυτό τον στόχο» είπε ενώ, σχολιάζοντας φράση του κ. Κουκουλόπουλου ότι το Μνημόνιο τελείωσε, είπε: «Εσείς είστε που τελειώνετε. Πάμε σε υπερμνημόνιο μέχρι το 2052, με αυστηρή εποπτεία. Θα είμαστε υπό κηδεμονία μέχρι το 2052» υποστήριξε.
ΑΝ.ΕΛΛ
Για «εγκληματική πολιτική της λιτότητας και της φτωχοποίησης» έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά. Κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση για το κλείσιμο 450.000 επιχειρήσεων, για 6.000 αυτοκτονίες, την αύξηση της ανεργίας και την ύφεση. «Ο κόσμος δέχεται μια μόνιμη απειλή και εκβιασμό, προκειμένου να σας ψηφίσει. Ξέρετε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ακόμη και σήμερα προσπαθείτε να κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και αλλαγή ηγεσίας. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε άλλο αυτή την εξαθλίωση και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του λαού» είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΔΗΜΑΡ
Υπεραισιόδοξους χαρακτήρισε τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιδείνωση σε όλα τα δεδομένα. «Αυτοί οι στόχοι υπερβαίνουν τη φέρουσα ικανότητα της κοινωνίας» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει τι θα κάνει για την ανεργία και την παροχή ρευστότητας στην οικονομία. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε σημαντικά την υπογραφή της ΚΥΑ για την τοποθέτηση συστημάτων εισροών και εκροών στα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, χώρο που η κυβέρνηση δυστυχώς, όπως είπε, δεν έβαλε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων.
koolnews.gr, Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου