Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΔΕΙΤΕ...

Επίσκεψη Κουγιουμτζόπουλου στον Δημόκριτο
 
Το "ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος" επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ερευνητικού κέντρου Δρ. Νικόλαο Κανελλόπουλο.
Οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για την απαραίτητη συνεργασία του δήμου με το ερευνητικό κέντρο, για την αναγνώριση και τη χρηματοδότηση της Έξυπνης Εξειδίκευσης του δήμου μας.
Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του Δημόκριτου για τα νέα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020), για την περιφερειακή ανάπτυξη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς δήμων για την συνεργασία τους με πιστοποιημένους ερευνητικούς οργανισμούς. Εξήγησε στον κ. Κανελλόπουλο την πλατφόρμα S3 και την μεγάλη ευκαιρία χρηματοδοτήσεων που ανοίγεται σ’ αυτήν, τόσο για τους δήμους όσο και για τα ερευνητικά κέντρα.
Από την πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Κουγιουμτζόπουλο για τις ερευνητικές εφαρμογές του Δημόκριτου από θέματα βιοκλιματικής τεχνολογίας, μέχρι τις ηλεκτρονικές εφαρμογές για την λειτουργία μιας πόλης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εντοπίστηκε και από τις δύο πλευρές στην ανάδειξη και την προστασία του Υμηττού, καθώς πρόσφατη έρευνα όπως αποκάλυψε ο κ. Κανελλόπουλος ανέδειξε αρχαία ορυχεία χαλκού και ασημιού στην περιοχή του Κορακοβουνίου. Ο Δημόκριτος διαθέτει ειδικό τμήμα για την χρονολογική εξακρίβωση των ευρημάτων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο δήμος Παπάγου – Χολαργού και ο Δημόκριτος μπορούν να συνεργαστούν για την Έξυπνη Εξειδίκευση εναλλακτικού περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού στον Υμηττό που περιλαμβάνεται στις "8Προτάσεις" και για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» που απαιτεί μια Συμπαγή Πρόταση Χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου