Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΒΟΜΒΑ! ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει για απόφαση που δεν έχει ληφθεί 
Η Χρυσή Αυγή έχει μεγάλη διεισδυτικότητα στους αναποφάσιστους...
Τελικώς και παρά τις διαρροές για εμπλοκή ο Άρειος Πάγος δίνει το πράσινο φως στην Χρυσή Αυγή να κατέλθει ως νόμιμο πολιτικό κόμμα στις ευρωεκλογές σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή που μίλησε στο bankingnews.gr. 
Ο ανώτατος δικαστής που μίλησε στο bankingnews.gr υπό τον όρο της ανωνυμίας για να μην θεωρηθεί η άποψή του παρέμβαση, μας ανέφερε τα εξής 
«Η νομιμοποίηση των πολιτικών κομμάτων ορίζεται από το σύνταγμα και από την νομικοπολιτική κουλτούρας της Ελλάδος. 
Το άρθρο 29, το άρθρο 5, το άρθρο 14, το άρθρο 1 καθορίζουν το πλαίσιο για την σύσταση ενός πολιτικού κόμματος. 
Το σύνταγμα επιτρέπει την συλλογική δράση και το συλλογικό δικαίωμα που αποτελεί την βάση του πολιτικού κόμματος. 
Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαμε να πούμε ότι εμπίπτει στο άρθρο 29 παράγραφο 1. 
Το σύνταγμα δεν περιέχει περιορισμούς όσον αφορά την ρήτρα εξυπηρέτησης της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος με βάση το οποίο ένα δικαστήριο θα μπορούσε να απαγορεύσει την διάλυση ενός κόμματος.
Σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα όλες οι πολιτικές απόψεις και ιδεολογίες είναι καταρχήν ελεύθερες. 
Κανείς νόμος ή δικαστήριο δεν μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς στην έκφραση του.
Ωστόσο και αυτό θα αποτελέσει και την βάση της απόφασης του Άρειου Πάγου είναι η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 29 του Συντάγματος αφού δεν προβλέπονται διαδικασίες απαγόρευσης ακόμη και κομμάτων που τάσσονται κατά της δημοκρατίας. 
Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής ως κόμμα που έχει εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο στο παρελθόν είναι ξεκάθαρη.
Άπαξ και αποτελεί οργανωμένο κόμμα σημαίνει ότι αποδέχεται τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, αποδέχεται το Σύνταγμα, άρα ανήκει στα δημοκρατικά κόμματα. 
Αν η Χρυσή Αυγή π.χ. επιθυμούσε την κατάλυση της δημοκρατίας, άπαξ και χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Δημοκρατίας, ο Άρειος Πάγος δεν θα μπορούσε να της απαγορεύσει την κάθοδο στις εκλογές.
Αν ο Άρειος Πάγος απαγόρευε την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές, τότε η απόφαση αυτή θα ήταν 100% ενάντια στο συνταγματικό δίκαιο και θα εθεωρείτο κηδεμόνευση της πολιτικής. 
Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν τα πολιτικά κόμματα υποχρεώνονταν στην κατάθεση στον  Άρειο Πάγο δήλωσης νομιμοφροσύνης ότι οι αρχές του κόμματος δεν αποσκοπούν στη βίαιη κατάληψη της εξουσίας. 
Η ρήτρα αυτή και ορθά απαγορεύτηκε γιατί εναντιώνεται στις βασικές αρχές του Συντάγματος. 
Ο Άρειος Πάγος δέχεται ως νομιμότητα έναντι του συντάγματος ακόμη και αν ο πρόεδρος του κόμματος είναι βουλευτής. 
Η Χρυσή Αυγή κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία βρίσκεται προφυλακισμένη αλλά δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. 
Ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει για απόφαση που δεν έχει ληφθεί. 
Το ελληνικό σύνταγμα άπαξ και έχει δεχθεί την έννοια της νομικής προσωπικότητας σε ένα πολιτικό κόμμα δίδει το δικαίωμα στην Χρυσή Αυγή να κατέλθει στις ευρωεκλογές.
Συμπερασματικά ο Άρειος Πάγος θα εγκρίνει την Χρυσή Αυγή ως νόμιμο πολιτικό κόμμα ώστε να κατέλθει στις ευρωεκλογές καθώς το σύνταγμα το ορίζει κατά τρόπο σαφή και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας»
Σημειώνουμε ως bankingnews.gr ότι πρόσφατα ο Άρειος Πάγος δεν ενέκρινε κόμμα με το όνομα Τυραννοκτόνοι καθώς το όνομα καταδεικνύει πρόθεση αξιόποινης πράξης, ωστόσο ως μεμονωμένο πρόσωπο ο αρχηγός του κόμματος αυτός έλαβε την έγκριση να κατέλθει στις ευρωεκλογές. 
Ο Άρειος Πάγος στις 11 Μαΐου θα αποδείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας θεσμός που σέβεται το Σύνταγμα και δεν συμμετέχει σε μικροπολιτικά παιχνίδια. 
Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο και κατέρχεται με ισχυρές αξιώσεις στις ευρωεκλογές.

Υποσημείωση 

Το μόνο κόμμα που κατά τα δημοσκοπικά ευρήματα μπορεί να συλλέξει το μεγαλύτερο ποσοστό από τους αναποφάσιστους είναι η Χρυσή Αυγή. 
Την παράμετρο αυτή προτρέπουμε να μην την υποτιμήσετε και μην την υποβαθμίσετε γιατί θα μας εξηγήσει τα τελικά αποτελέσματα και την απήχηση που θα έχει η Χρυσή Αυγή στο εκλογικό σώμα στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου