Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ: ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

Σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον επέκτεινε τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο που διαδραματίζει στην ουκρανική κρίση και τη στήριξη που παρέχει στους αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν τους τομείς της ενέργειας, της άμυνας και της οικονομίας της Ρωσίας.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει την πορεία αυτή, το κόστος για τη Ρωσία θα συνεχίσει να αυξάνεται», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί αποδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο την ήδη αδύναμη ρωσική οικονομία.

Παρά την επιβολή νέων κυρώσεων και τις πιέσεις που θα ασκηθούν στη Μόσχα με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος με τη Ρωσία.

Ο Ομπάμα χαιρέτισε επίσης τα παρόμοια μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία, όπως είπε, καταδεικνύουν ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε όμως τι γράφει ο αναλυτής Θανάσης Δρούγος για τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας:

1)ΤΟ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ(ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

2)ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
3)ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ/ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ VTB BANK. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΗΝ UNITED SHIPBUILDING CORPORATION, H OΠΟΙΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.
4)Η ΡΩΣΙΚΗ ΔΟΥΜΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
5)ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
6)ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟΥ MISTRAL ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
7)Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΛΙΓΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.(ΑΡΑ ΕΔΩ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...)
8)ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ Η ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΟ-ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙΦΙΛΟ-ΡΩΣΩΝ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ....
9)ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΒΑΘΙΕΣ ΓΕΩΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ.
10)ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
11)ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ.
12)ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1987 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΕΗΓΚΑΝ-ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΚΡΟΥΖ R-500.
13)Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΒΕΛ ΦΕΛΓΚΕΝΧΑΟΥΕΡ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΝΑΙ Η ΜΟΣΧΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ.
14)ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ PAHONA ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ.
15)ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΤ ΜΙΝΣΚ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ 36.5%ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΙΟ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΕΝΑΝΤΙ 44,6% ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΙΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕ , ΕΚΛΑΣΕ ΜΑΛΛΙ ΤΩΡΑ ! ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΧΩΡΑ .
    ΕΡΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΑΕΙ......

    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΡΩΣΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή