Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΘΕΛΕΟΝΤΕΣ-ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο τύπου

Ανοικτή Πρόσκληση
Αγάπης και Προσφοράς στον Υμηττό
Προς Εθελοντές
Δασοπυροσβέστες και Συμπολίτες μας

Από την ίδρυση της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) και μέχρι σήμερα, τα μέλη της έλαβαν και λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδεύσεις για θέματα πυροπροστασίας, δασοπυρόσβεσης αλλά και γενικότερα σε θέματα πολιτικής προστασίας.
Η Ομάδα αυτή αποτελείται από  εθελοντές που σκοπό έχουν να συνδράμουν στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας, του Υμηττού μας,  καθώς και στην ενεργή παρέμβαση αποτροπής και καταστολής καταστροφών από δασικές πυρκαγιές, την αντιμετώπιση άλλων φυσικών καταστροφών, καθώς επίσης και τον καθαρισμό – αναδασώσεις των καμένων εκτάσεων και την προστασία του δάσους γενικότερα.
Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε ότι η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο. Ειδικότερα, από την εικόνα που έχουμε παρακολουθώντας τις δράσεις της τα άτομα που συνήθως συμμετέχουν ενεργά είναι 10-12 από Χολαργό και Παπάγου και ελάχιστοι από Καισαριανή και άλλες περιοχές. Όπως γίνεται αντιληπτό ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός και συνεπώς είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ανησυχία μας ότι ο κίνδυνος αντιμετώπισης πυρκαγιάς είναι υπαρκτός και ίσως εξαιρετικά δύσκολος. Είναι τόσο μικρός ο αριθμός που δεν επιτρέπει στο Πυροφυλάκειο να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Βέβαια χωρίς να θέλουμε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα τραγικά σφάλματα που έγιναν στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της παρούσης Δημοτικής περιόδου, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο Δήμαρχος και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έκαναν τίποτε απολύτως  προς  την κατεύθυνση  της συνένωσης των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών. Αντίθετα μάλιστα ο Δήμαρχος έκανε τα αδύνατα δυνατά για τη ΜΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ.

Δεν θα πρέπει όμως να περάσουν απαρατήρητα μεταξύ των άλλων και ορισμένα γεγονότα, που με τον πιο σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο δείχνουν την παντελή αδιαφορία που ο απερχόμενος Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έδειξε για το περιβάλλον, όπως ότι:

       Αποχώρησε ή αναγκάσθηκε να αποχωρήσει ή διαγράφηκε από τη δασοπροστασία μεγάλος αριθμός εκπαιδευμένων και έμπειρων  στελεχών.

       Δεν χρησιμοποιήθηκε ο συνδημότης μας Αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος, γνώστης καλλίτερα από οποιονδήποτε των θεμάτων αυτών, ο οποίος μάλιστα είχε διάθεση να προσφέρει  πολλά. Η πρότασή μας αυτή με όλα τα στοιχεία του, υποβλήθηκε από τρεις  διαφορετικούς φορείς που ανησυχούν για τον Υμηττό, αλλά δυστυχώς αγνοήθηκε.

       Δεν υφίσταται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, σήμερα μέσα στην καρδιά της Αντιπυρικής Περιόδου, Σχέδιο Αντιμετώπισης πυρκαγιών.

       Στις αρχές Ιουνίου κόπηκαν κλαδιά-πολλά κλαδιά από δένδρα που δεν ήταν αναγκαίο να κοπούν, εγγύς της έδρας της ΔΑΠΑΧΟ, χωρίς την άδεια του Δασαρχείου Πεντέλης και χωρίς να το πάρει είδηση κανένας.   

Οι Δημοτικές Παρατάξεις που υπογράφουμε παρακάτω, καλούμε, σε μια Πρόσκληση Αγάπης και Προσφοράς, όλους τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες αλλά και τους λοιπούς συμπολίτες μας  που επιθυμούν να προσφέρουν έμπρακτα στην προστασία του Υμηττού μας χωρίς προαπαιτούμενα. Τους καλούμε να δώσουν το παρόν μαζί με τους φίλους τους στο Γενικό Προσκλητήριο για την προστασία του Υμηττού στο Πυροφυλάκειο του Χολαργού, όπου και η έδρα της ΔΑΠΑΧΟ, την Πέμπτη 7 Αυγούστου και ώρα 18:30. Στην πρόσκληση αυτή είναι απαραίτητο να παρίσταται και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.    

Καλούμε το ΔΟΠΑΠ και τη ΔΑΠΑΧΟ να αντιμετωπίσουν την πρόσκληση που απευθύνουμε, με ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι μιλάμε για εθελοντική προσφορά και δεν μας περισσεύει κανένας. Επίσης καλούμε το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο να εκδηλώσει το ανάλογο ενδιαφέρον αλλά και την  έμπρακτη συμμετοχή του στην πρόσκλησή μας. Να τηρήσει στάση ΕΥΘΥΝΗΣ.

                                                                               29 Ιουλίου 2014


Οι Δημοτικές Παρατάξεις


Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση : Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας

Δημοτική Αναγέννηση           : Γιάννης Κεχρής

8 Προτάσεις                           : Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

Ενεργοί Δημότες                   : Δημήτρης Νικολάου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου