Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ: Ο ΑΝΤΕΙΣΑΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠAΡΑΠΟΜΠΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.... ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΜΑΗ...

Τώρα δίνεται η είδηση για τεισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ! 
Περιμένετε μερικά χρονάκια ακόμη για το εάν  και ποιοι θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. μια και θα το αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Ταχύτητες υπερηχητικές! Όσοι ήταν της...εγκληματικής οργάνωσης μπήκαν αμέσως στην φυλακή, όλοι οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε καν αν θα καθίσουν ποτέ στο σκαμνί! 
Ελλάς! 
Ο εισαγγελικός λειτουργός λοιπόν προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο κ. Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), ενώ ζητεί να παραπεμφθούν ως συμμέτοχοι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30 χιλιάδων ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι είχαν αφεθεί και οι τρεις συγγενείς του.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατηγορούνται και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, οι οποίοι έχουν παρει προθεσμία για να απολογηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Θα πάρουν καν δυο ααναβολές για να τρεναριστεί και άλλο αυτή η υπόθεση.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο κ. Διώτης αντιμετωπίζει και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου. Ο τελευταίος ενεπλάκη στην υπόθεση, καθώς είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο- στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε.
Ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει μία λίστα 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να πραγματοποιήσει όμως φορολογικό έλεγχο.
Το πιο πιθανόν είναι να αλλάξουν 2-3 κυβερνήσεις ακόμη μέχρι να δούμε μερικούς από όλους αυτούς να κάθονται στο σκαμνί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου