Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Κατηγόρησαν τον έπαρχο Αλύκου Χρήστο Καϊση επειδή χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα σε υπηρεσιακό έγγραφο
Του Μάκη Βραχιολίδη
Δεν έχει όρια η επιθετικότητα της Αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Τους αντιμετωπίζουν ως εχθρούς και έχουν προσανατολίσει τη στρατηγική τους, στην εξολόθρευση του ελληνικού στοιχείου, είτε βιολογική είναι αυτή είτε στο να εξαναγκάσουν τους Βορειοηπειρώτες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους.
Κι ενώ στη Βόρειο Ήπειρο κυοφορείται γενοκτονία σε βάρος του ελληνισμού, ο Έλληνας ΥΠΕΞ  κ. Βενιζέλος δεν αντιδρά καθόλου από την ώρα που –ανοήτως- έδωσε το Ο.Κ. για την είσοδο της Αλβανίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ!  Το μόνο που έπραξε, σύμφωνα με δημοσίευμα από την επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ήταν να εκφράσει τις ανησυχίες του για την αλλαγή των δημοτικών και περιφερειακών περιφερειών (Αλβανικός «Καλλικράτης»), ιδιαίτερα σε τομείς που έχουν καίρια σημασία για την ελληνική εθνική μειονότητα.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ε. Βενιζέλος σε συνομιλίες που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του τόνισε τη σημασία της εδαφικής μεταρρύθμισης και την υψηλή ευαισθησία που υπάρχει γύρω από αυτήν, καθώς και την ανάγκη για την προώθηση της επίλυσης των ανοικτών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς την προσθήκη νέων.
Μέχρις εκεί ήταν όλη κι όλη  η… αντίδραση του Ε. Βενιζέλου, για να λάβει την αυστηρή απάντηση από τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στον Έλληνα ομόλογό του: «κάτσε στ’ αυγά σου και μην ασχολείσαι με τα εσωτερικά μας»!  
«Αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, μια σημαντική μεταρρύθμιση που είναι απαραίτητη και θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Αλβανίας και μελετάται από ειδική επιτροπή βουλευτών», φέρεται να είπε ο Μπουσάτι προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ.
Όμως, τα πράγματα δείχνουν ότι η επιθετικότητα της Αλβανίας σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου γίνεται κατά ριπάς:
 Αλβανικά δημοσιεύματα έφθασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον έπαρχο Αλύκου κ. Χρήστο Καΐση, επειδή σε υπηρεσιακό έγγραφο χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα. Προκειμένου δε να καταδείξουν το …μέγεθος του εγκλήματος, δημοσίευσαν και το σχετικό έγγραφο το οποίο είχε ως παραλήπτη τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

«Τι το περίεργο όταν δυο Έλληνες επικοινωνούν μεταξύ τους στα Ελληνικά;», διερωτάται με νόημα το βορειοηπειρωτικό site «himara.gr».  Και όμως, το χτύπημα που δόθηκε από την Αλβανία είχε αποδέκτες και τους ίδιους τους Αλβανούς, διότι  τα αλβανικά έντυπα γνωρίζουν καλά ότι τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν τον προσφορότερο μέσο για να αναζωπυρώσουν το μένος της αλβανικής κοινωνίας σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Το himara.gr ρώτησε τον έπαρχο Αλύκου Χρήστο Καΐση να εκφράσει τη γνώμη του σχετικά με τις αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων. Ο κ. Καϊσης δεν προσπάθησε ούτε να καλυφθεί ούτε να αμυνθεί αλλά πέρασε στην αντεπίθεση:
«Στηρίζω την μητρική μου γλώσσα και δεν παρανομώ σε κάτι ας διαβάσουν την σύμβαση πλαίσιο να ενημερωθούν αν δεν ξέρουν διότι δεσμεύονται να αναγνωρίσουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης κάθε προσώπου που ανήκει σε εθνική μειονότητα συμπεριλαμβάνει και την ελευθερία στη λήψη και τη διάδοση πληροφοριών ή ιδεών στη μειονοτική γλώσσα, πέρα από σύνορα και χωρίς την ανάμειξη των δημόσιων αρχών. Επίσης με τιμούν και με ενθαρρύνουν τα σχόλια τους , ιδιαίτερα τα περί φιλίας μου με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. κ. Αναστάσιο, ο οποίος ήταν και είναι η πυξίδα της Αγιοσύνης για όλοι την Αλβανία αλλά και πέραν των συνόρων αυτών ».
δημοσιεύεται σήμερα στην "Ελεύθερη Ώρα"


2 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο στον έπαρχο του αλυκο!!!!ειναι ανθρωπος με καρδια κ αξιες..ημαστε μαζι σου!!!στο διαολο να παει ο αλβανικος λαος,ημαστε β.ηπειρωτες κ θα παραμείνουμε..ελεος τοσα χρονια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή