Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ! ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ!

Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κατέχει ο «άνθρωπος που δεν αναπνέει»! 

Όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται ο Στιγκ Σεβερίνσεν, μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό, όχι για ένα, όχι  δύο, αλλά  είκοσι δύο ολόκληρα λεπτά.

Ο 41χρονος ελεύθερος δύτης, από την Δανία, τον Οκτώβριο του 2012 έσπασε το δικό του προηγούμενο ρεκόρ (20 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα), καθώς όπως σας αναφέραμε παραπάνω, κατάφερε να παραμείνει κάτω από το νερό, δύο λεπτά περισσότερα.

Τίποτα όμως σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο, αφού ο Σεβερίνσεν  έχει διδακτορικό στην ιατρική και μεταπτυχιακό στη βιολογία και είναι γνωστός στη χώρα για τη συμμετοχή του στις πιο ακραίες προκλήσεις, όπως το κολύμπι σε παγωμένο νερό. 

Όπως καταλαβαίνετε, ο Στιγκ διαθέτει πολύ δυνατούς πνεύμονες, ενώ στις απίστευτες επιδόσεις του έχει συμβάλει το γεγονός, ότι προπονείται από νεαρή ηλικία.

Ο 41χρονος άνδρας  ή αλλιώς ο «άνθρωπος που δεν αναπνέει» είναι ανήσυχο πνεύμα, καθώς  είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που ονομάζεται «Breatheology», στο οποίο περιγράφει την τη διαδικασία που ακολουθεί για τις αναπνοές του, αποκαλύπτοντας ότι το μυστικό του βρίσκεται στο διαλογισμό, που τον βοηθά να μην πανικοβάλλεται κάτω από το νερό.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο ελεύθερος δύτης διδάσκει την επιστήμη της αναπνοής σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ακόμα και σε παιδιά.

tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου