Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΜΠΟΥΚΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ-ΣΑΠΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!!!

Η απόφαση για την αγορά των υποβρυχίων ήταν πολιτική, με αντάλλαγμα την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. 
H Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και βγήκε με εγγύηση 500.000 ευρώ φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW στο Κίελο, παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος μιλάει στην εφημερίδα για μια περίοδο που έρεε πολύ χρήμα στην αγορά όπλων.
«Μέχρι την αλλαγή της χιλιετίας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διέθεταν πολλά χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα και η Ελλάδα πριν από τη βαθιά οικονομική της κρίση ήταν ένας ιδιαίτερα καλός πελάτης.
Η ελληνική κυβέρνηση αγόραζε πολύ και ευχαρίστως σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.
Οι αποφάσεις σπάνια είχαν να κάνουν με τα πλεονεκτήματα ενός οπλικού συστήματος.
Στη συμφωνία των υποβρυχίων, για παράδειγμα, η δουλειά του Αβατάγγελου ήταν την παραγγελία να την πάρει το ναυπηγείο του Κιέλου και όχι ο κατά πολύ φθηνότερος γαλλικός ανταγωνιστής».
Όπως προσθέτει η Süddeutsche Zeitung:
«Δεν υπήρχε πραγματικός διαγωνισμός, λέει ο Αβατάγγελος.
"Η αγορά όπλων είναι πάντα πολιτική απόφαση: H Ελλάδα αγόρασε υποβρύχια για να μπούμε στο ευρώ".
Το 80% πήγε γι' αυτόν τον σκοπό.

Στην Αθήνα τότε στην κυβέρνηση ήταν ο σοσιαλιστής Κώστας Σημίτης και στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ.
"Η παραγγελία των υποβρυχίων ήταν σημαντική για την HDW και για την εκλογική περιφέρεια του SPD στον βορρά" , υποστηρίζει ο Αβατάγγελος, ο οποίος δεν θεωρεί αυτή τη στάση αξιοκατάκριτη 'και ο Σημίτης έκανε το σωστό".
Η Ελλάδα σύμφωνα με τον σύμβουλο "έσωσε τότε την ΗDW, η οποία δεν θα υπήρχε πια χωρίς εμάς".
Με παρόμοιο τρόπο μιλούσαν και οι μάνατζερ της HDW στους ανακριτές στη Γερμανία. Ισχυρίζονταν ότι "σαν Γερμανός δεν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα". Εννοούσαν χωρίς διαμεσολαβητή, χωρίς "σύμβουλο"».


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου