Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πρός τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Κ. Ηλία Αποστολόπουλο
Κοινοποίηση: Κάτοικοι Παπάγου - Χολαργού

Οπως γνωρίζετε ο δήμος Χολαργού ήταν από τους πρώτους δήμους της Ευρώπης που συμμετείχε το 2002 στην καμπάνια «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας». Δυστυχώς οι επόμενες διοικήσεις μετά τις εκλογές του 2003 δεν συνέχισαν και δεν ενστερνίστηκαν το παγκόσμιο κίνημα και τις ευρωπαϊκές επιλογές των εναλλακτικών μετακινήσεων και με κάποιες αποσπασματικές εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά η προσπάθεια και η ουσιαστική συμμετοχή διακόπηκε.
 Με πολύ χαρά πληροφορηθήκαμε ότι δείξατε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την ανάληψη των καθηκόντων σας, η προσπάθεια να συνεχιστεί και η σκέψη της Βιώσιμης Κινητικότητας να υιοθετηθεί ως επίσημη πολιτική του δήμου μας και με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας 16 έως 22 Σεπτέμβρη 2014, να διοργανωθούν κάποιες δράσεις στο δήμο μας.
Προκειμένου να βοηθήσουμε στην προσπάθειά σας, εννοείται ότι θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στην διάθεσή σας, και θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας δεν θεσπίστηκε ως γιορτή. Θεσπίστηκε ως εβδομάδα δοκιμών και πειραματισμού. Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την επίσημη ευρωπαϊκή ιστοσελίδαhttp://www.mobilityweek.eu
Η εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας αποτελεί μια ευκαιρία για να παρουσιαστούν εναλλακτικές λύσεις βιώσιμης κινητικότητας στους πολίτες, να εκτεθούν οι λύσεις που υπάρχουν στις πόλεις και να προκληθεί αλλαγή συμπεριφοράς προς τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης στρατηγικής μεταφορών για την Ευρώπη.
Από το 2002 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας επιδιώκει να επηρεάσει τα ζητήματα της κινητικότητας και να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν διαφορετικά τον ρόλο τους στους δρόμους και να διερευνηθούν συγκεκριμένες λύσεις. 
Οι τοπικές αρχές προτρέπονται να χρησιμοποιούν την εβδομάδα για να δοκιμάσουν νέα μέτρα μεταφοράς και να πάρουν πληροφορίες από τους πολίτες.
Ετσι προτείνουμε ειδικά «Η ημέρα χωρίς ΙΧ» 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κορύφωσης της δράσης, να αξιοποιηθεί για κάτι ουσιαστικό όπως:
 -Να απαγορευτεί η κυκλοφορία και στάθμευση των Ι.Χ. στους δρόμους που περνάνε από τα σχολεία και να δοκιμάσουν μαθητές και γονείς να πλησιάσουν τα σχολεία με τα πόδια ή το ποδήλατο.
-Να δημιουργηθεί πλατιά πεζοδιαδρομή και ποδηλατοδιαδρομή στην Οδό Ναυαρίνου στο διάζωμα της καθόδου προς Αθήνα, για να δούμε τις επιπτώσεις της διάχυσης της διαμπερούς κυκλοφορίας.
-Να απαγορευτεί η κυκλοφορία στην οδό Γρεβενών και να δοκιμαστούν κυκλικές διαδρομές της δημοτικής συγκοινωνίας.
 -Να κλείσουν οι δρόμοι Περικλέους (από Κεραμεικού), Ευριπίδου και 25ης Μαρτίου (μέχρι Αετιδέων) ώστε να δημιουργηθεί κυκλική διαδρομή και ταυτόχρονα να οργανωθούν αθλοπαιδιές στους συγκεκριμένους δρόμους.
 -Να δοκιμαστεί η εφαρμογή της ποδηλατοδιαδρομής που να ενώνει το ρέμα της Αργυροκάστρου με το λόφο Τσακού μέσω της οδού Ευτέρπης με την διοργάνωση ποδηλατοβόλτας.
 
Είναι σαφές ότι δεν προτείνουμε να γίνουν όλα αυτά μαζί, αλλά ένα από όλα αυτά τα μέτρα (όποιο εσείς επιλέξετε) ως δοκιμή για μια μελλοντική εφαρμογή του και ως πρόκληση για τους συνδημότες μας.
Επίσης προτείνουμε την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Σεπτεμβρίου το βράδυ με σκοπό την αποτίμηση του μέτρου που θα έχετε υιοθετήσει και την ευρεία συζήτηση (μαγνητοσκοπημένη) για την Βιώσιμη Κινητικότητα.
Τέλος προτείνουμε στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, την λήψη απόφασης για την αποστολή τριμελούς ομάδας: της Αντιδημάρχου Τεχνικών Εργών κας Τζίνας Αρβανίτης, ενός υπαλλήλου των Τεχνικών Υπηρεσιών και ενός μέλους της Ομάδας Ποδηλατών, την 1η Οκτωβρίου στη Βενετία στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας όπου εκεί θα αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες, οι πολιτικές και οι χρηματοδοτήσεις για τις δράσεις των περιφερειών και των δήμων και θα επιτρέψει στα μέλη της αποστολής, να καταρτιστούν και να μας μεταφέρουν έγκυρες πληροφορίες για τις δράσεις που θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να χρηματοδοτήσουμε στο άμεσο μέλλον.
 
Για την Δημοτική Παράταξη
Συνεργασία για τις 8Προτάσεις
Ο Επικεφαλής Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
 

8 σχόλια:

  1. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΕ ,ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ;

    ΑΚΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 8/9 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 18/9 ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΩ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΡΕΣΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 26/9 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ,
    ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΜΟΥ.

    ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΒΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟ ΛΕΩ,ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ,ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ;

    ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΙΤΕ 8 ΕΙΤΕ 18 .

    ΑΝΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ , ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .

    ΑΔΙΚΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ .
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ Ή ΣΕ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΚΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουγιουμτζόπουλος... again... speaking...

    Με τόσες προτάσεις έχουμε χάσει το... μέτρημα και στο τέλος θα σου πούμε ΤΣΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Κουγιουτζόπουλε έκανες το εύκολο. Αντί να προστατέψεις το γατί, πέταξες το γατί να παίξει με τον σκύλο ε;;; Α ρε αντι-χρυσαυγίτη λαμόγιο Κουγιουτζόπουλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουγιουμτζόπουλε θεέ μην πάρεις καμία ΠΑΕ! Καλύτερα γίνε κομμωτής! Θα βγάλεις πολλά λεφτά γιατί θα λες και περισσότερες προτάσεις! Για πολύ αμπελοφάσουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κατάλαβα καλά η γυναίκα του Κουγιουμτζόπουλου θα ανοίγει τα φωτάκια του ΚΑΠΗ...

    Κουγιουμτζόπουλε γίνε κομμωτής σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ Η Χ.Α..
    ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΕ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ" ΟΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΕΝΩ ΥΠΕΡΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω μια πρόταση : βάλε εκεί που ξέρεις τις προτάσεις σου και κάνε μια καινούργια πρόταση να ξεβρωμίσει ο δήμος γιατί θα μας πνίξουν τα σκατά σε λίγο. Άντε μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλά ρε φίλε δεν βαρέθηκες να γράφεις όλα αυτα τα σχόλια;; Γιατί έλα ο ίδιος είσαι πες την αλήθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή