Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ! ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε χθες στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας όταν η Πρόεδρος της και Αντιδήμαρχος Παιδείας....


κα Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη αρνήθηκε να βάλει στη συζήτηση πρόταση της Ένωσης Γονέων του Δήμου χαρακτηρίζοντας την ως εκτός θέματος και επίμεινε να τεθεί σε συζήτηση και ψηφοφορία μόνο η δική της εισήγηση.

Τόσο η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων κα Α. Καβάσιλα όσο και οι εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των εκπαιδευτικών Α'βαθμιας και Β´βαθμιας εκπαίδευσης
Α.Μ. Σταυροπούλου και Α. Γκιζιώτης αντίστοιχα, προσπάθησαν να εξηγήσουν στην Πρόεδρο ότι η πρόταση ήταν συμπληρωματική στην εισήγηση της διοίκησης, πλήρης και σωστά τεκμηριωμένη και σε κάθε περίπτωση όλοι προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα παιδιά του Δήμου. Μάταια όμως, η κα Μουντάκη ήταν ανένδοτη αποχώρησε από την αίθουσα και όταν επέστρεψε έδωσε εντολή στη γραμματέα να αποχωρήσει και η ίδια κηρύσσοντας το τέλος της συνεδρίασης.

Οι τρεις εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων γονέων και εκπαιδευτικών κατέθεσαν επί τόπου ένσταση στα πρακτικά κατά της διαδικασίας που τήρησε η Πρόεδρος και στη συνέχεια εξέδωσαν κοινό κείμενο καταγγέλλοντας την Αντιδήμαρχο Παιδείας και αναπληρώτρια Δημάρχου για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Όπως όλα δείχνουν το έντονο αυτό κλίμα θα μεταφερθεί και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη σημερινή του συνεδρίαση όπου συζητείται και το θέμα για το οποίο έγινε η όλη φασαρία, η λειτουργία των σχολείων.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας

Θέμα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Aντιδημάρχου Παιδείας στη συνεδρίαση ΔΕΠ Παπάγου- Χολαργού

Κατα τη συνεδριαση της ΔΕΠ Παπαγου- Χολαργου στις 26/1/2016, με θεμα « Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2016-2017 » αναφορικα με τη σχετική εγκυκλιο του Υπουργειου Παιδειας, η Πρόεδρος της ΔΕΠ και Αντιδήμαρχος Παιδείας κα ¨Μουντακη, αρνηθηκε να συμπεριλαβει αρχικα προς συζητηση και επειτα προς ψηφιση προταση που κατετεθη εγγραφως απο την ενωση γονεων παπαγου- Χολαργου.

Στη συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνονται επιπλέον μεταξύ άλλων επιγραμματικά:

1. H προαγωγή του 1ου Δημ. Σχολείου Χολαργού σε 18θέσιο και του 1ου Δημ. Σχολείου Παπάγου κατ΄ελάχιστον σε 14θέσιο λόγω των πάγιων αναγκών τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

2. H ίδρυση δύο Νηπιαγωγείων στην κοινότητα Χολαργού και ενός Νηπιαγωγείου στην Κοινότητα Παπάγου για την καλυψη των αναγκών της φοίτησης όλων των προνηπίων της περιοχής, τα οποία επί του παρόντος στερούνται της προσχολικής αγωγής.

3. Μέριμνα για τη στέγαση του νεοιδρυθέντος 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού.

4. Ιδρυση δύο Δημοτικών Σχολείων, ένα στην κοινοτητα Παπαγου κι ένα στην κοινότητα Χολαργού

Ύστερα απο εισήγηση και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών σωματείων, της Α- Γ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΄΄ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ΄΄ να τεθεί προς ψήφιση ενιαία πρόταση που να περιλαμβάνει την εισήγηση της προέδρου της ΔΕΠ για ίδρυση ενός Δημ. Σχολείου στην Κοινότητα Χολαργού και ενός Δημ. Σχολείου στην Κοινότητα Παπάγου και την προταση της Ένωσης Γονεων και κατα τη διαρκεια της ψηφοφοριας, καταμέτρησε ως ψήφο, άποψη που ειχε εκφράσει μελος της επιτροπής το οποίο ομως για προσωπικους λογους ειχε προ πολλης ωρας αποχωρησει απο τη συνεδριαση και δεν παρευρισκετο τη δεδομενη στιγμη στην αιθουσα οπου διεξηγετο η ψηφοφορια.

Στη εντονη διαμαρτυρια μας ως προς τα τεκτενομενα και την προκλητικη στρεβλωση της διαδικασιας ψηφοφοριας, απεχωρησε και η ιδια απο την αιθουσα.
Επέστρεψε υστερα απο λιγη ωρα ανακοινώνοντας τη λυση της συνεδριασης λεγοντας πως η ΔΕΠ απλως γνωμοδοτει προς το Δημο και δεν θα βγει αποφαση αλλα θα «το περασει η ιδια στο δημοτικο συμβουλιο....».

Καταγγελουμε την αντιδημοκρατικη συμπεριφορα και την καταστρατηγηση των διαδικασιών λειτουργίας του θεσμικου οργανου της ΔΕΠ, από την αντιδημαρχο Παιδειας

Καταγγέλλουμε την άρνησή της να συμπεριλάβει προς συζήτηση προτάσεις που αφορούν βασικά ζητήματα εξυπηρέτησης των μορφωτικών αναγκών των μαθητών σε μια περίοδο που το δημόσιο σχολείο πλήττεται βάναυσα.

Καλουμε τους συλλογους γονεων, τους γονεις των μαθητών μας, τους εκπαιδευτικους και τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να παραστουν σημερα Πέμπτη 27/01/2016 και ωρα 18.00, στη συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου του Δημου Παπαγου -Χολαργου (δημαρχειο Χολαργου), σε παράσταση προς το Δημοτικό συμβούλιο.

Τα μορφωτικά δικαιώματα και οι ανάγκες των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Ο Περικλής Η Πρόεδρος
Αννα Μάγια Σταυροπούλου
Για την ΑΓ ΕΛΜΕ
O εκπρόσωπος
Ανδρέας Γκυζιώτης
Για την Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργου
Η Εκπρόσωπος της Ένωσης στη ΔΕΠ
Άλκηστις Καβάσιλα


πηγή: myxolargos.gr

8 σχόλια:

  1. Πω πω τι γίνεται σε άλλους Δήμους, που δεν έχουν δημοκρατικές διοικήσεις; Ευτυχώς, στον δικό μας Δήμο, όλα είναι δημοκρατικά δομημένα και τακτοποιημένα. Είμαι χαρούμενος που ζώ σε αυτόν τον Δήμο, ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΒΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ .. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ . Ο ΤΟΥΡΚΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ . ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο σύντροφος Κουτσούμπας ο πεινασμένος και μόνιμα κουρασμένος προλετάριος του ΚΚΕ για τον Λαό παλεύει και αυτός μέρα νύχτα στου ξαπλόπουλου . Θέλει ένα γουρουνόπουλου για να χορτάσει το μοσχάρι . ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΡΝΙΑ . . Έχουν κάνει τα σχολεία κέντρα ναρκομανών κσι γενιτσάρων με την ανοχή των συλλόγων γονέων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NOMIZE OTI UA TO PAJEI GNVSTHS TVN PANTVN DEN KATALABE TO BOYRLO OTI EXEI NA KANEI ME KOSMO POY GNVRIZOYN TA UEMATA.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GIATI DEN AFHNE THN XRYSA POY TA GNVRIZE OOOOOOLA!!!!!!!ALLO BOYRLO......UIASOS BOIYRLVN......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ BOIYRLVN..KLMNO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τους φλώρους του ΣΦΥΡΙΖΑ τι γίνετε σύντροφοι ; παντρεύτηκε και ο ....... αυτός με τα καρότα ....... καλά στέφανα και στα δικά σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά αυτό το ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ο ΣΦΥΡΙΖΑ είναι συνασπισμός ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ .

      Διαγραφή