Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!

Πολιτικός σεισμός προκαλείται στη Γερμανία από τα αποτελέσματα στις εκλογές σε τρία κρατίδια. Η Αγκέλα Μέρκελ....

εμφανίζεται αποδυναμωμένη ακόμα και σε σχέση με τις χαμηλες προσδοκίες που είχε σε αυτήν την εκλογική μάχη ενώ μεγάλος κερδισμένος των εκλογών αναδεικνύεται η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ένα κόμμα με ξεκάθαρη αντιπροσφυγική ατζέντα. Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση, η πρόεδρος της AfD Φράουκε Πέτρι, εμφανώς ευχαριστημένη, περιορίστηκε να δηλώσει ότι "οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από τα παραδοσιακά κόμματα".
Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης  η AfD επιτυγχάνει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ποσοστό και αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο Σαξονία-'Ανχαλτ με 24% των ψήφων. Πρόκειται για το καλύτερο εκλογικό που έχει σημειώσει ποτέ μία νεοϊδρυθείσα πολιτική δύναμη στη Γερμανία. Η ετυμηγορία των ψηφοφόρων στο κρατίδιο αυτό φέρνει το ξενοφοβικό κόμμα σε απόσταση μόλις έξι μονάδων από τους χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι πλησιάζουν το 30% και παραμένουν πρώτη πολιτική δύναμη. "

Απώλειες για τους χριστιανοδημοκράτες

Στη Βάδη Βιττεμβέρβη η AfD συγκεντρώνει το 15% των ψήφων και έχει ξεπεράσει ακόμη και τους σοσιαλδημοκράτες (SPD), ενώ και στη Ρηνανία-Παλατινάτο αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη με 12,5%.  
Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους σοσιαλδημοκράτες στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, όπου το SPD φαίνεται να συγκεντρώνει μόλις 10,6%. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα των σοσιαλδημοκρατών στο κρατίδιο αυτό και το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία του κόμματος. 

Συνεχίζεται το "πράσινο" πείραμα

Αίσθηση προκαλεί ο θρίαμβος των Πρασίνων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: ο σημερινός πρωθυπουργός Βίνφριντ Κρέτσμαν όχι μόνο διατηρεί τα ποσοστά του, ξεπερνώντας το 30%, αλλά αφήνει πίσω του για πρώτη φορά τους χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι μάλιστα χάνουν πάνω από 11 ποσοστιαίες μονάδες. Είναι η πρώτη φορά από το 1953 (!) που η CDU της Άνγκελα Μέρκελ χάνει την πρωτιά στο παραδοσιακό της προπύργιο, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. "Η Βάδη-Βυρτεμβέργη έγραψε ιστορία, το αποτέλεσμα είναι καθαρό και εντυπωσιακό" δήλωσε ο "πράσινος" πρωθυπουργός.  
cnn.gr

1 σχόλιο:


  1. καί όλα αυτά κατά τήν ώρα πού ο νεοελληνάκος προτιμάει τήν αριστερά κρυφομουσουλμάνα μέ ιδιαίτερη αδυναμία στό πισωγλέντη... μέ τήν βούλα τού κράτους... (βλ. Ψευτο Ρωμέϊκου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή