Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ! ΕΔΩΣΑΝ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ 40 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ! ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ!

Mετά από έξι χρόνια λιτότητας, ανέχειας, φτώχειας, αδυσώπητης...


ανεργίας, καταπατημένων εργασιακών κεκτημένων, περικοπές μισθών – συντάξεων, υπερφορολόγηση, capital controls, ποιος θα φανταζόταν ότι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός βουλευτών πήραν άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής, τα οποία δεν επέστρεψαν ποτέ.
Αλλο ένα γεγονός που επιβεβαιώνει τη θλιβερή πολιτική ζωή. Οι πρώην «εθνοπατέρες» που έκαναν χρήση και αυτού του προνομίου ανέρχονται στους 40, λαμβάνοντας ποσά που φτάνουν τα 15.000 ευρώ ως δάνειο με μηδενικό επιτόκιο, το οποίο σήμερα αρνούνται να αποπληρώσουν, αγνοώντας επιδεικτικά τις δύο προειδοποιητικές επιστολές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Την ώρα που οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει για τους πολίτες εδώ και πολύ καιρό.
Το «φέσι», σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των βουλευτών με τα… κόκκινα δάνεια ήταν αρχικά 70, αλλά οι 30 ανταποκρίθηκαν στη γραπτή έκκληση του Ν. Βούτση και προχώρησαν σε ρύθμιση, καταβάλλοντας ποσά περί τα 200 ευρώ τον μήνα.
Η σύνθεση των κοινοβουλευτικών «μπαταχτσήδων» είναι πάντως διακομματική. Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», από τους 40, οι 17 ανήκουν στη Ν.Δ., οι 15 στο ΠΑΣΟΚ, τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ (οι περισσότεροι σήμερα ανήκουν στη ΛΑ.Ε.), τρεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένας στον ΛΑΟΣ και ένας από την κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών της περιόδου 2012-2014.
Ανάμεσά τους βρίσκονται κομματικά στελέχη που είναι και σήμερα ενεργά, αν και εκτός Βουλής, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και αρκετοί νέοι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.
Η Βουλή αντιμετωπίζει πλήρη αδυναμία είσπραξης των οφειλομένων, καθώς για τους μεν εν ενεργεία βουλευτές που έχουν αντίστοιχο δάνειο η παρακράτηση της δόσης γίνεται αυτόματα από τη βουλευτική αποζημίωση των περίπου 6.500 ευρώ μηνιαίως, ωστόσο για τους πρώην δεν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα.
Για τον λόγο αυτό, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να μετατραπούν τα κοινοβουλευτικά «φέσια» σε χρέη προς το Δημόσιο και μάλιστα ληξιπρόθεσμα, ώστε να εμπλακεί η εφορία και να αναγκαστούν οι οφειλέτες να τα ρυθμίσουν ή, διαφορετικά, να βιώσουν τη διαδικασία της κατάσχεσης.
Ορισμένοι πάντως από τους μπαταχτσήδες έχουν εμφανιστεί στη Βουλή προσπαθώντας να βρουν «μέσο» για να τακτοποιήσει την υπόθεσή τους. Πρώην βουλευτής παρακάλεσε μέλη του προεδρείου του Κοινοβουλίου να τον… λυπηθούν διότι για όλη την περσινή χρονιά δήλωσε μόλις 430 ευρώ στην εφορία.
Ετερος, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ζει μια άνετη ζωή, αιτήθηκε μείωση της δόσης από τα 200 στα… 100 ευρώ.
Τρίτη περίπτωση αφορά γαλάζιο πρώην υπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι έχει πλέον 1.200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και δεν μπορεί να καταβάλλει τις δόσεις διότι, όπως είπε, «δεν θα μπορέσει να ζήσει».
H αμαρτωλή ιστορία ξεκινά το 1990, όταν η Ολομέλεια της Βουλής παίρνει μια απόφαση να υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βοηθημάτων σε βουλευτές και ευρωβουλευτές, ύψους έως 15.000 ευρώ.
Για περίπου μία δεκαετία η διαδικασία αυτή διεξάγεται με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο που τελεί υπό διερεύνηση, ενώ από το 2000 και μετά μετατρέπεται σε άτοκο δάνειο από τον λογαριασμό αλληλοβοήθειας βουλευτών, για τον οποίο υπάρχει μηναία παρακράτηση στους εν ενεργεία κοινοβουλευτικούς.
Η υπόθεση έχει απασχολήσει και τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς αυτό είναι το όργανο που αποφασίζει για τα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα.
Ωστόσο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η εικόνα δεκάδων πρώην βουλευτών ως μπαταχτσήδων είναι το λιγότερο προκλητική σε μια περίοδο που τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών ετοιμάζονται να πουληθούν στα «κοράκια» των αγορών.

scoops.gr

2 σχόλια:

 1. Ελλάς το μεγαλείο σου!
  Με απόφαση της κυβέρνησης ,πραγματοποιούνται περικοπές του μισθού , στον ιδιωτικό τομέα ,για ενίσχυση «των προσφύγων» .
  Συγκεκριμένα σε μισθωτούς ,με μισθό «πείνας», 500 ευρώ μηνιαίως ,πραγματοποιηθήκαν αναδρομικές περικοπές του μισθού τους ( από τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο ) ,38 ευρώ μηνιαίως υπέρ των «προσφύγων» .
  Θερμά συγχαρητήρια στο κράτος πρόνοιας ,για τους «πρόσφυγες» .
  Πάρτε ,από τους «πλούσιους» Έλληνες των 500 ευρώ το μήνα ,(που με τον μισθό αυτό έχουν να πληρώσουν ενοίκιο ,λογαριασμούς και να συντηρήσουν πενταμελή οικογένεια) ,πάρτε – πάρτε να δούμε πόσα θα τους αφήσετε .Τα 500 ευρώ ,έγιναν 462,00 το μήνα .
  Μετά από χρόνια ανεργίας ,όπου το «φιλεύσπλαχνο» κράτος πρόνοιας ,δεν ενδιαφέρθηκε εάν ο άνεργος και η οικογένειά του «είχε νερό να πιεί» δεν συζητάμε για ψωμί , τώρα ,που ο Τριαδικός Θεός βοήθησε τον άνεργο ,τον κάθε «τυχερό» άνεργο και βρήκε μια «δουλίτσα» ,έρχονται οι «φιλεύσπλαχνοι» κυβερνώντες ,αυτή την «δόλια» χώρα ,να φροντίσουν να μη «βαρυστομαχιάσει» , περικόβοντας τον μισθό του υπέρ των «προσφύγων» .
  Άμεση προτεραιότητα έχουν οι «πρόσφυγες», οι Έλληνες ας πεθάνουν .
  Είναι και αυτό μια λύση! Εάν μάλιστα πρόκειται για συνταξιούχους ,τέλεια….
  Δεν έχω κάτι με τους πρόσφυγες ,κατατρεγμένοι άνθρωποι είναι ,και τους λυπάμαι έτσι που ταλαιπωρούνται.
  Έχω όμως ένα ερώτημα. Εάν ήταν Έλληνες στην θέση αυτών των «δύσμοιρων», οι δικές τους κυβερνήσεις τι θα έκαναν;
  Η απάντηση είναι μια και μοναδική .
  Ακριβώς τ’ αντίθετο ,από αυτό που κάνουμε εμείς σαν Έλληνες .
  Αλλά εμείς είμαστε κάτι το διαφορετικό ,από όλους ,τους άλλους λαούς .
  Είμαστε Έλληνες ,είμαστε Χριστιανοί !!!!
  Οι κυβερνώντες όμως ας βάλουν προτεραιότητες ,και προτεραιότητα είναι η επιβίωση των Ελλήνων ,του απλού Ελληνικού λαού των 500 ευρώ ,συγγνώμη των 462,00 το μήνα μετά τις περικοπές ,εάν και αυτά υπάρχουν ,γιατί κάποιοι ούτε αυτά δεν έχουν και είναι σε χειρότερη μοίρα, από αυτή των προσφύγων.
  Ελλάς στο Μεγαλείο σου!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε.Για ποιούς Έλληνες γράφεις και ποιούς Χριστιανούς;
   Εκτός αν εννοείς τον απλό λαό.
   Γιατί αυτοί που εσύ αποκαλείς "κυβερνώντες" ,αυτούς τους όρους ούτε ακουστά δεν τους έχουν .

   Διαγραφή