Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

"ΚΤΗΝΟΙ" ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! "ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των προσφύγων που προσπάθησαν χθες βράδυ να περάσουν από την Ελλάδα στα Σκόπια...

Ένας Σύρος πρόσφυγας κάνει λόγο για απάνθρωπη μεταχείριση από τους Σκοπιανούς στρατιώτες, ο οποίος μαζί με εκατοντάδες άλλους μετανάστες επιχείρησε χθες να αποδράσει από τον λασπότοπο της Ειδομένης και να περάσει τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Σύμφωνα με καταγγελίες του ίδιου, με το που πέρασε μαζί με εκατοντάδες άλλους το ποτάμι που βρίσκεται κοντά στην Ειδομένη και έφτασε στα Σκόπια, αντίκρισε στην άλλη πλευρά τους στρατιώτες της ΠΓΔΜ.
«Μάζεψαν τον κόσμο σε κύκλους. Ζητούσαν από όλους μας να κάτσουμε στο έδαφος και εκεί μείναμε όλη νύχτα καθιστοί με τα παιδιά και τις γυναίκες. Ήταν απάνθρωποι. Ο στρατός των Σκοπίων χτυπούσε όποιον προσπαθούσε να κινηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύρος πρόσφυγας.
Όπως καταγγέλει, στις 2 τη νύχτα, ένα φορτηγό του στρατού πήρε τους ανθρώπους και τους μετέφερε στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Υπήρχε μια μικρή τρύπα στον φράχτη που έσπρωχναν τους ανθρώπους από εκεί. Φώναζαν, έλεγαν λέξεις που δεν καταλαβαίναμε. Χτυπούσαν τους ανθρώπους και τους έσπρωχναν, έξω από τα Σκόπια, μέσα από αυτήν την τρύπα», εξηγεί ο Σύρος.
Και καταλήγει ότι οι μετανάστες αναγκάστηκαν στη συνέχεια να περπατήσουν 5-6 χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα. «Ήταν τρομακτικά. Πάνω από 1500 άτομα γυρίσαμε. Τελικά δεν πέρασε κανένας στα Σκόπια και γυρίσαμε όλοι στην Ελλάδα».
Την ίδια στιγμή, άλλος ένας από τους πρόσφυγες που πέρασαν χτες τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και επέστρεψαν κακήν κακώς στην Ελλάδα καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από τους Σκοπιανούς στρατιώτες, την στιγμή που τον έσπρωχναν για να περάσει την τρύπα στον φράχτη και να περάσει ξανά στο ελληνικό έδαφος.
Ότι ξυλοκοπήθηκε από Σκοπιανούς στρατιώτες καταγγέλλει Σύρος πρόσφυγας

Ακούστε παρακάτω τη μαρτυρία του Σύρου πρόσφυγα


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Δεν υπάρχει επαναπροώθηση προσφύγων από την ΠΓΔΜ
Δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή η πληροφορία που αποδίδεται στο υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, για επαναπροώθηση περίπου 1.500 προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις συγκεκριμένες πηγές έγινε γνωστό ότι, μετά την ομαδική είσοδο στα Σκόπια, των προσφύγων που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, από άλλο σημείο των συνόρων, στην Ελλάδα επέστρεψαν περίπου 200 πρόσφυγες, οι οποίοι απωθήθηκαν από Σκοπιανούς στρατιώτες και βρίσκονται πλέον στην διάθεση των ελληνικών αρχών για νέα ταυτοποίηση.
Από τον έλεγχο που έχει κάνει μέχρι στιγμής κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπιστώνεται ότι οι 200 πρόσφυγες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, είναι από αυτούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και διαθέτουν τα έγγραφα που τους χορηγήθηκαν μετά την αρχική ταυτοποίηση τους.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους που πέρασαν στην γειτονική χώρα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής απο τα Σκόπια, ουτε έχει διαπιστωθεί επιστροφή τους από τα επίσημα σημεία των συνόρων, ή άλλους ανεπίσημους δρόμους.
Ωστόσο, για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από τις αρχές Ασφαλείας, παράλληλα με την έρευνα που διενεργείται για την κυκλοφορία του φυλλαδίου, το οποίο παρότρυνε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη να περάσουν τα σύνορα από σημείο που δεν υπήρχε φράκτης, με αποτέλεσμα να πνιγούν τρεις άνθρωποι σε χείμαρρο, κοντά στην κωμόπολη της Γευγελής.
alphafreepress.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου