Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ! 62 ΝΕΚΡΟΙ!!!

Aεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το...


Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας, συνετρίβη σήμερα το πρωί κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία.

Όπως ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novostiκαι οι 55 επιβαίνοντες καθώς και τα επτά μέλη
 του πληρώματος είναι νεκροί. Ο αριθμός των νεκρών επιβεβαιώνεται και από το ρωσικό πρακτορείο Tass και το αμερικανικό δίκτυο CNN, τα οποία επικαλούνται το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τέσσερα παιδιά.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 0:50 (ώρα Γκρίνουιτς) - 2:50 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TACC ο πιλότος ήταν Κύπριος από τη Λεμεσό και ήταν η πρώτη του προσγείωση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.


(Το σημείο της συντριβής)
«Το αεροσκάφος με 55 επιβαίνοντες και τέσσερα ή πέντε μέλη του πληρώματος συνετρίβη καθώς επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ» δήλωσε αρχικά στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Μαρίνα Κοστιούκοβα, της τοπικής υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 

«Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:00 (ώρα Γκρίνουιτς)», ανέφερε.

Ο τοπικός επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν 55 επιβαίνοντες και έξι μέλη του πληρώματος, προσθέτοντας πως είναι απίθανο να υπάρχουν επιζήσαντες.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες το αεροσκάφος συνετρίβη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών χαμηλής ορατότητας που επικρατούσαν στον αεροδιάδρομο», ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η χαμηλή ορατότητα εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης είναι η πιθανότερη αιτία της συντριβής του αεροσκάφους.

«Έχουμε γνώση των αναφορών και η ομάδα μας συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Boeing Νταγκ Άλντερ.



«Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί»


Αργότερα, λίγο μετά τις 6:00 ώρα Ελλάδας, ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών Βίκτορ Γιανουτσένκο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA «δυστυχώς είναι όλοι νεκροί».

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.



Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai, με ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου