Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΛΙΜΟΣ ΚΑΙ ΧΟΛΕΡΑ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΥΕΜΕΝΗ, ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΝΙΓΗΡΙΑ! Ο ΟΗΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ...

Αυτά τα αθώα παιδάκια και πολλά άλλα εκατομμύρια, μαζί με τους γονείς τους κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Χολέρα και λιμός μαστίζουν...

την Υεμένη, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Νιγηρία, με τον ΟΗΕ να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ανθρωπιστική καταστροφή. 
Οι τοκογλύφοι νοιάζονται μόνο για την είσπραξη των τόκων τους, ενώ αν συγκέντρωναν ένα ελάχιστο ποσοστό από τα κέρδη τους για να το έδιναν στις χώρες αυτές, θα σώζονταν 20 εκατομμύρια ζωές. 
Το σχετικό ρεπορτάζ που ακολουθεί αίναι από το star.gr:
Η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη «ανθρωπιστική καταστροφή» από το 1945 οπότε ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, προειδοποίησε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του οργανισμού Στίβεν Ο' Μπράιεν, αναφερόμενος στον λιμό που απειλεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Νιγηρία.

Ο Ο' Μπράιεν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες Παρασκευή ότι «χωρίς συντονισμένες και κοινές παγκόσμιες προσπάθειες, οι άνθρωποι απλώς θα πεθάνουν από την πείνα» και «πολλοί περισσότεροι θα υποφέρουν και θα πεθάνουν από τις ασθένειες». «Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας», τόνισε. «Ήδη στην αρχή του έτους είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από την ίδρυση του ΟΗΕ».

Ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) ζήτησε την άμεση παροχή πόρων για την Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία και τη βορειοανατολική Νιγηρία ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στις χώρες αυτές και «να αποτραπεί μια καταστροφή». «Για να είμαι ακριβής χρειαζόμαστε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούλιο», υπογράμμισε ο Ο' Μπράιεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου