Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ! ΣΠΕΡΝΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ! ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΙΓΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ! ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Η κυβέρνηση Τσίπρα φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει ανεξέλεγκτα τη χρήση κεραιών κινητής τηλεφωνίας παντού! Σε κάθε σπίτι και σε κάθε πολυκατοικία. Όλοι οι πολίτες και ειδικά τα παιδιά...

θα είναι εκτεθειμένη στην καρκινογόνο ακτινοβολία των χιλιάδων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που θα κατακλήσουν κάθε στενό και σοκάκι. Με δεδομένο ότι οι πολίτες πένονται, ο καθένας θα...τσιμπάει το δόλωμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και αδιαφορώντας για την υγεία τη δική του ή του γε΄θτονά του θα κοτσάρει κεραία κινητής πάνω από το σπίτι του!
Ο Κώστας Τίγκας κάνει παρέμβαση για το θέμα κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για αδράνεια. Διαβάστε το δελτίο τύπου...
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 13
                                                   14 Μαρτίου 2017
Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας Παντού
Ουδεμία Αντίδραση του Δημάρχου
Ανοικτή Επιστολή Παρέμβασης
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Γεώργιο Σταθάκη

Σήμερα ολοκληρώνεται η Δημόσια Διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο για το Χωροταξικό Σχεδιασμό που αφορά «Κατηγορίες και Περιεχόμενα Χρήσεων Γης» και αντικαθιστά μέρος του Νόμου 4269/2014. 
Από την προσεκτική μελέτη του υπό ψήφιση νομοσχεδίου και με την πολύτιμη συνδρομή κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
α. Γενικά πλην δύο περιπτώσεων, δεν έχει σημαντικές αλλαγές.
β. Οι μη σημαντικές αλλαγές έχουν να κάνουν κυρίως με την ονοματολογία των Τοπικών Σχεδίων Πόλεων και Εθνικών Σχεδίων. Δηλαδή ζητήματα ήσσονος σημασίας.
γ. Ιδιαίτερα θετικό είναι η κατάργηση της πρόβλεψης του Νόμου του 2014 που επέτρεπε  τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στα ισόγεια οικιών σε Κεντρικές Οδικές αρτηρίες σε περιοχές «Αμιγούς Κατοικίας», όπως ο Παπάγος. Με το νέο νόμο αυτό Απαγορεύεται.
δ. Έχει όμως και μία ΟΔΥΝΗΡΗ πρόβλεψη. Επιτρέπει την εγκατάσταση Κεραιών και Βάσεων Κινητής Τηλεφωνίας Παντού. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία .
Η τελευταία αυτή πρόβλεψη για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν Επιστημονικοί και Κοινωνικοί Φορείς αλλά και πολλοί Δήμοι. Αντιδρούν για την ευκολία και την επιπόλαιη προσέγγιση του Υπουργείου να επιτρέψει τις κεραίες παντού.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτε απολύτως, παρά τις επισημάνσεις μας, αλλά και την ανάρτηση για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα σε Τοπικό Blog. Αντιμετώπισε το ζήτημα μοιρολατρικά. Έχουμε την αίσθηση ότι ούτε καν το πήραν είδηση το νομοσχέδιο και το χρόνο διαβούλευσης, πολύ περισσότερο δεν το μελέτησαν και γι΄ αυτό δεν  αντέδρασαν. Εκτός και αν δεν ανησυχούν με την πρόβλεψη για εγκατάσταση κεραιών ΠΑΝΤΟΥ.
Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της  Ανεξάρτητης  Ενωτικής Κίνησης Παπάγου – Χολαργού, της  Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου μας, της παράταξης που παρακολουθεί συνεχώς τα ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη, έκανε χθες στα πλαίσια της διαβούλευσης την παρακάτω παρέμβαση ηλεκτρονικά και απηύθυνε επιστολή πρότασης – διαμαρτυρίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη Γεώργιο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
          Επί του από 28 Φεβ.2017 Σχεδίου Π.Δ. «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης» που κατατέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση η «Μείζων Μειοψηφία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού» προτείνει:
        Σε ότι αφορά την «Αμιγή κατοικία», «Αποκλειστική κατοικία», «Γενική κατοικία» και «Πολεοδομικό Κέντρο - Κεντρικές Λειτουργίες Πόλης- Τοπικό Κέντρο Συνοικίας - Γειτονιάς»:
        «Να αφαιρεθεί η δραστηριότητα - Εγκαταστάσεις σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας- καθώς είμαστε εντελώς αντίθετοι με τη δυνατότητα εγκατάστασής τους και θεωρούμε ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν μπορεί να τοποθετούνται εντός του οικιστικού ιστού».
        Προσβλέπουμε ότι η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή για το γενικότερο συμφέρον της υγείας των συμπολιτών μας. Με αυτό τον τρόπο θα δείξετε αν και πόσο κοντά είσαστε στον πολίτη. Κάντε το.

                                Ο επικεφαλής της
                                      Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης
                                      Παπάγου-Χολαργού

                                       Κώστας - Πολυχρόνης Τίγκας

4 σχόλια:

  1. Μπράβο Κε Τίγκα.
    Από τις πιο σημαντικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις σας!
    Όλα "θυσία" στον βωμό των συμφερόντων...
    Δεν είναι τα πάντα στην ζωή "χρήμα"!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα έχει απασχολήσει τους δημότες Παπάγου-Χολαργού και στο παρελθόν και μόνον η κινητοποίηση των πολιτών έφερε κάποιο αποτέλεσμα.Κρίμα που η δημοτική αρχή ασχολείται με πανηγυράκια και όχι με τα σημαντικά.Μήπως,Κύριε Τίγκα,θα ήταν σκόπιμο να οργανώσετε τους πολίτες αναγκάζοντας και τη δημοτική αρχή να κάνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν από χρόνια είχε κινητοποιηθεί όλος ο Παπάγος και απετράπη η τοποθέτηση κεραιών. Μάλιστα συμμετείχε εναργά ο Δημήτρης Οικονόμου. Μπράβο κε Τίγκα για την πρωτοβουλία. Ο Λιάκος να αφήσει τις φωτογραφίσεις και να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ελεος πια τι άλλο πρέπει να γίνει για να αφήσει το χαρέμι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα "πλεονεκτήματα" και τα μειονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας.
    Παρ' όλα αυτά υπάρχουν λύσεις, που δεν προκρίνονται όμως από τις εταιρείες, "κρινόμενες" ως οικονομικά ασύμφορες!
    Θέλουν πολλαπλάσια έσοδα, με το μικρότερο κόστος να επιβαρύνει τα "ταμεία τους..."!
    Και όσο θα βρίσκουν "πρόθυμους" σε θέσεις ευθύνης, να "εξυπηρετούν" τις εταιρίες Κ.Τ. και να διασφαλίζουν τα..."κέρδη", τόσο θα καταπατούν τα βασικά δικαιώματα των κατοίκων, για καλύτερη ποιότητα ζωής!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή