Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: "ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"! ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ!!!

Δεν φτάνει που άνοιξαν τα σύνορα στους λαθρομεταναστες ισλαμιστές ...

για να μπουν εκατομμύρια από αυτούς μέσα στη χώρα, τώρα ο Κατρούγκαλος προσκαλεί τους Τούρκους πολιτικούς να έρθουν μέσα στην Πατρίδα μας και να πραγματοποιήσουν προεκλογικές εκστρατείες (υπέρ του Ερντογάν ή όπου άλλου). Την ώρα που η Ολλανδία δεν ε΄πέτρεψε στη χώρα της την Τουρκάλα υπουργό να πραγματοποιήσει τέτοια συγκέντρωση, ο Κατρούγκαλος, το γιουσουφάκι τούς λέει "ελάτε εδώ σε μάς"! Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ! 
Το παρακάτω ρεπορτάζ για το θέμα καλύπτει το Πρώτο Θέμα:
Παίρνει τη θέση της Άγκυρας, παρά την απαγόρευση ανάλογων συγκεντρώσεων σε Ολλανδία, Ελβετία και Γερμανία: «Προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές, έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη» - Κουμουτσάκος: Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες

Τη θέση της Άγκυρας στη διένεξη με την Ολλανδία πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, την ώρα που και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ελβετία, «κλείνουν τα σύνορα» στους Τούρους αξιωματούχους, που θέλουν να μεταφέρουν επί ευρωπαϊκού εδάφους την προπαγάνδα του Ερντογάν.

Στις δηλώσεις του αναφορικά με την απαγόρευση, από τις ολλανδικές αρχές, συγκεντρώσεων εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, με τη συμμετοχή Τούρκων υπουργών, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε: «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη».

Και προσέθεσε, ανοίγοντας «παράθυρο» για συγκεντρώσεις και στη χώρα μας, εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος: «Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

Κουμουτσάκος: Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες

Η τοποθέτηση Κατρούγκαλου προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος επισήμανε, μέσω Twitter, στον αναπληρωτή ΥΠΕΞ, το... προφανές του ολίσθημα: «Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και δεν εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας. Σαφές;».

Κοτζιάς: Μίλησα στον Αμερικανό ΥΠΕΞ για την τουρκική «νευρικότητα» - Καμμένος: Προκλητική τουρκική συμπεριφορά

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, που συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, στην Ουάσινγκτον, έκανε λόγο για προσπάθεια, από την πλευρά της Άγκυρας, να μεταφέρει την τουρκική «νευρικότητα» σε τρίτες χώρες.

Με τη σειρά του, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έκανε λόγο για «ιδιαίτερα προκλητική τουρκική συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι στις συμμαχικές χώρες».

1 σχόλιο: