Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΩΡΡΑΣ! ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ! ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ....

Καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του σε 8 χρόνια κάθειρξης, 5 χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων και πλέον αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή...

Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις» καταδικάστηκε ερήμην (δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο) και πλέον αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτελεστεί η ποινή.
Συγκεκριμένα, ο Αρτέμης Σώρρας δικαζόταν σήμερα στην Πάτρα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Μηνυτές του Πατρινού «σωτήρα της Ελλάδας» είναι ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.
Πριν από λίγο καιρό, ο κουμπάρος του Αρτέμη Σώρρα και δικηγόρος του, Φώτης Λεπίδας, μιλώντας στο «Ε» είχε πει για την υπόθεση: «Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Με τα μάτια μου είδα βαλίτσες γεμάτες με δηνάρια του Κουβέιτ. Και μάλιστα τρομοκρατημένος».
Και είχε συμπληρώσει: «Γιατί τις είδα με τα μάτια μου όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου έδινε τα λεφτά από ένα αυτοκίνητό μου που πήρε να πουλήσει. Φανταστείτε ότι μου προσέφερε -ήταν γαλαντόμος- δηνάρια τα οποία “κόστιζαν” δισεκατομμύρια ευρώ για 40 με 50 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, πόσο ένας άνθρωπος πρέπει να ψάξει κάτι άλλο για να καταλάβει τι κάνει; Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ μετά τον Σαντάμ “ακυρώθηκαν” τα δηνάρια”. Οχι 600 δισ. ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν έχει. Τον γνώρισα όταν έβαζε μάρμαρα και πλακάκια και μου ζήτησε με τη γυναίκα του να τους παντρέψω».
Ο άγνωστος απατεώνας Σώρρας
Ο Αρτέμης Σώρρας έγινε γνωστός πριν από πέντε χρόνια όταν για πρώτη φορά ακούστηκε η περιβόητη οργάνωση END (End National Debt – Εθνικό Χρέος Τέλος) που θα διέγραφε το εθνικό χρέος. Τα λοιπά στοιχεία του άγνωστα. Για τον κ. Σώρρα λένε ότι ήταν γκαλερίστας ή υπάλληλος σε γκαλερί. Ο κ. Σώρρας όταν τον ρωτούν τι επαγγέλεται λέει πως φτιάχνει ό,τι στερεό υπάρχει για να χρησιμοποιηθεί για καύσιμο. Δηλαδή, μπορεί να έχει την αποκλειστική πατέντα για να κάνει ένα αεροπλάνο να πετάει επί τρεις μήνες χωρίς να ανεφοδιάζεται!
H απάτη ξεκίνησε στην Αμερική
Ο κ. Σώρρας βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου συνάντησε τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη (που το 1995 είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ) -εμπλέκοντας και τον γνωστό ομογενή καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, στο κύρος του οποίου αρχικά στηρίχτηκαν για να γίνουν γνωστοί- και ίδρυσαν την END. Η Ελλάδα είχε μόλις μπει σε δίνη χρεοκοπίας και ξεκινούσε την υπογραφή των Μνημονίων.
Σώρρας και Λαμπράκης:
Ο Σώρρας ισχυριζόταν αρχικά ότι έχει στην κατοχή του μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που δημιουργήθηκε -πραγματικά- από την Εθνική Τράπεζα το 1904 με τομέα δραστηριότητας τη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η Τράπεζα της Ανατολής εξαγοράστηκε και συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα.
Οι Σώρρας - Λαμπράκης ισχυρίζονται ότι οι μετοχές είναι σε χρυσό(!) και τις δίνουν στον καθηγητή Καρυώτη για να τις εκτιμήσει. Αυτός αποφαίνεται ότι κάθε μετοχή αξίζει σήμερα 675 δισ. δολάρια. Οι Σώρρας - Λαμπράκης διατείνονται ότι έχουν στην κατοχή τους 40 τέτοιες μετοχές. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Καρυώτης αντιλήφθηκε τον ρόλο που παίζουν οι Σώρρας - Λαμπράκης και αποχώρησε, κατηγορώντας τους ότι είναι απατεώνες που έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και τους Δωδεκαθεϊστές. Σε δήλωσή του στο «Εθνος», ο καθηγητής ανέφερε την ίδια περίοδο πως ο Σώρρας είπε ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων!
Ο Σώρρας ήδη από τότε έβαζε σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο, ώστε όταν κάποια στιγμή αποκαλυπτόταν η απάτη με τις μετοχές Ανατολής, να έχει εναλλακτική για τους ευκολόπιστους. Η υπόθεση με την Τράπεζα Ανατολής έληξε όταν η Εθνική ανακοίνωσε ότι το 1932, που απορρόφησε την Τράπεζα Ανατολής, έδωσε σε κάθε μέτοχό της 200 δραχμές και η ιστορία τελείωσε εκεί. Αρα, οι σαράντα μετοχές της Ανατολής που ανακάλυψε κάπου ο Σώρρας δεν αξίζουν τίποτα.
Σχέδιο Β' Σώρρα: Πούλησε τεχνολογία του Απόλλωνα στον Ομπάμα!
Πρόσφατα  ο Σώρρας έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο Β’ και η μια εξωφρενική και παιδαριώδης εκδοχή διαδέχεται την άλλη. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία θα δώριζαν στο ελληνικό Δημόσιο για αποπληρωμή του χρέους.
Βγήκαν στα ελληνικά κανάλια που τους πρόσφεραν απλόχερα χώρο (πιστεύοντας, ίσως, ότι πρόκειται για ένα φαιδρό θέαμα που «πουλάει») ο κ. Λαμπράκης και ο δικηγόρος του, για να παρουσιάσουν το σωτήριο σχέδιο. Η φρενίτιδα μόλις άρχιζε. Στη συνέχεια διοργάνωσαν εκατοντάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και δημιούργησαν πλήθος τοπικές οργανώσεις της END.
Σε βίντεο στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο Λαμπράκης «αποκαλύπτει» πού βρήκε τα λεφτά ο πρώην συνεργός του. Λέει μεταξύ άλλων: «Μεταβίβασε (σ.σ.: εννοεί τον Σώρρα) στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός(!) και του Απόλλωνος. Στις δώδεκα και ένα λεπτό, στις 16 Ιουνίου, προσγειώθηκε στην Αμερική, στην Καλιφόρνια -υπάρχει το βίντεο αν θέλετε να το δείτε στο ίντερνετ- το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Κατέβηκε λοιπόν το τελευταίο διαστημόπλοιο, που βρισκόταν στο διάστημα για 17 μήνες (...)».
Για τα πνευματικά δικαιώματα που παραχώρησε ο Σώρρας στη ΝΑSΑ, συνεχίζει ο Λαμπράκης, πήρε ομόλογα. Οι Αμερικανοί, διαβεβαίωνε ο Λαμπράκης, θα κατέβαλλαν το αντίτιμο στις 9 Αυγούστου του 2014. Η πρώτη ημερομηνία ήταν το 2009, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα ανανέωσε τα ομόλογα για πέντε χρόνια ακόμα, επειδή δεν μπορούσε το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει όλο το ποσό το 2009.
ΗΠΑ: Απατεώνας ο Σώρρας, επικοινωνήστε με τις διωκτικές αρχές
Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2014 ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει ότι οι Σώρρας-Λαμπράκης είναι απατεώνες. Το έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής» και σε αυτό γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές». Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και κατά του «Εθνους», απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.
Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών». Μάλιστα συνέστησε στην ΤτΕ να «απευθυνθεί στις διωκτικές αρχές της χώρας της».
Ο Σώρρας και η «Συνέλευσις Ελλήνων»
Τον Οκτώβριο του 2014, οι Λαμπράκης και Σώρρας διαφώνησαν με βαριές αλληλοκατηγορίες. Ο Λαμπράκης ισχυρίστηκε ότι ο Σώρρας δεν έδωσε τα ομόλογα στην END για να εισπράξει αυτή τα υποτιθέμενα δισ. και να τα διαθέσει για την αποπληρωμή του χρέους, επειδή ο Σώρρας ήθελε να κρατήσει τα λεφτά για τον εαυτό του. Από την άλλη, ο Σώρρας κατηγόρησε τον Λαμπράκη ότι τον πρόδωσε και ότι οι άλλες μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που έχουν άλλοι φίλοι της END είναι πλαστές και μόνο οι δικές του είναι οι γνήσιες!
Ο δαιμόνιος Σώρρας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει δημιουργήσει νέα οργάνωση, τη «Συνέλευση Ελλήνων». Με τη νέα του οργάνωση ετοιμάζεται για κάθοδο στις εκλογές, αφού υπόσχεται ότι θα δώσει 20.000 ευρώ σε κάθε ψηφοφόρο αν βγει πρωθυπουργός (το είπε δημόσια σε εκδήλωση στη Ρόδο), ενώ υπόσχεται ακόμα ότι θα τους δώσει μέρος των χρημάτων του για «αποπληρωμή και οριστική απαλλαγή από κάθε οφειλή προς τράπεζες, το δημόσιο (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, Τέλη Κυκλοφορίας κ.λπ.), εισφορές προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και του δημόσιου χρέους που κατά κεφαλήν μάς αναλογεί»!
Προχωρά όμως και παραπέρα, βρίσκοντας καταχρεωμένους δήμους ανά την επικράτεια, όπου υπόσχεται αποπληρωμή του χρέους τους και επενδύσεις δισ. ευρώ. Για παράδειγμα, στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Σκύδρας του Νομού Πέλλας είπε: «Εσάς σας αναλογούν 4 δισ.»! Ακολουθεί μάλιστα και ολόκληρη τελετουργία, όπου βάζει τον δήμαρχο και τους δημότες να δώσουν τον «όρκο του πολεμιστή», όπου, μεταξύ άλλων ασυναρτησιών, αναφέρει ότι «ορκίζομαι υπακοή στα Ελλάνια αξιακά πρωτόκολλα και στον πολέμαρχο και ιερό σκοπό του σχεδίου».
Σε κάθε γειτονιά και επαρχιακή πόλη ο Σώρρας ανοίγει και ένα γραφείο της «Συνελεύσεως Ελλήνων» και το φαινόμενο παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας.
O Σώρρας «ορκίζει» πολίτες-πολεμιστές στη Δωδώνη, στο κοσμικό πυρ:
Ο Σώρρας υπόσχεται να πληρώσει την εφορία όλων των Ελλήνων
Αφού... έλυσε το θέμα του χρέους, ο Αρτέμης Σώρρας υποσχέθηκε το 2016 να πληρώσει και την εφορία όλων των Ελλήνων! Μιλώντας σε εκδήλωση της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις», στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου υπήρχε λαοθάλασσα, μεταξύ άλλων ο κ. Σώρρας υποστήριξε:
«Το χρέος δεν είναι υπαρκτό, αλλά εμείς θα πληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Θα κάνουμε έναν μεγάλο έλεγχο στη χώρα μας. Ολοι οι Ελληνες πολίτες πρέπει να μπουν στην "Ελλήνων Συνέλευσις" (αστική μη κυβερνητική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Στην Τρίπολη ήδη έχουμε γραφείο και προγραμματίζουμε να λειτουργήσουμε άλλα τρία. Ας ξεχάσουμε τις διαφορές μας κι ας ενωθούμε».
Μάλιστα, κάλεσε όλους τους Ελληνες να καταθέσουν την εντολή εξουσιοδότησης προς την εφορία, ζητώντας να… πληρωθούν τα χρέη τους μέσα από τον λογαριασμό στον οποίο (υποστηρίζει ότι) υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ. O ίδιος, μάλιστα, μοιράζει εξώδικα να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι για να μην πληρώσουν εφορία:
Ο όρκος σε καφενείο στη... συμπαντική συνειδητότητα
Το φαινόμενο Σώρρα βρίσκει ωστόσο ακροατήριο, ειδικά στην ελληνική επαρχία, ανθρώπους κουρασμένους από την κρίση και τη συνεχή λιτότητα, οι οποίοι πιστεύουν και πάλι ότι κάποιος θα τους... χαρίσει τα χρέη. Πικρά γέλια έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις πρώτες ημέρες του 2017 και δείχνει οπαδούς του «σωτήρα» της Ελλάδας Αρτέμη Σώρρα να δίνουν τον όρκο για να ενταχθούν στο μόρφωμα «Ελλήνων Συνέλευσις».
Ο... όρκος έχει λίγο απ’ όλα. Από πολέμαρχους και συμπαντική συνειδητότητα, μέχρι... ενεργό ύδωρ. Και τι θα συμβεί σε όσους παραβούν τον όρκο τους; «Ολος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου θα διαλυθεί» λένε εν χορώ οι υποστηρικτές του Σώρρα. 
Το βίντεο έχει τραβηχτεί σε καφενείο της Καβάλας: «Ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια, στην ένωση όλων των ιερών ψυχών. Ορκίζομαι ως πολεμιστής στον ιερό σκοπό της ελευθερίας της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της ελληνικότητας να υπηρετώ των αλήθεια, την αρμονία. Ορκίζομαι να προστατεύω τους Συνέλληνές μου. Ορκίζομαι να πολεμήσω για την εγκαθίδρυση του Ελληνισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο όρκος.
Στο βίντεο εμφανίζεται και μια γυναίκα που διαβάζει τον όρκο, ενώ μετά από αυτήν επαναλαμβάνουν τα «νέα μέλη».
5.000 πολίτες δεν πληρώνουν τα χρέη τους
Οι περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν με θυμηδία και αστείρευτο τρολάρισμα στα social media όλο αυτό το παραμύθι, που δεν θα το πίστευαν ούτε μικρά παιδιά. Το φαινόμενο Σώρρα, ωστόσο, αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο, αφού η «Ελλήνων Συνέλευσις» οργανώνεται πλέον ως πολιτικός φορέας σε όλη τη χώρα και προπαγανδίζει απίστευτα ψέματα, υπονομεύει τους πολιτικούς και δημοκρατικούς θεσμούς και ορκίζει Ελληνες πολίτες στο... Δωδεκάθεο.
Το πρόβλημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που πάνω από 5.000 χιλιάδες πολίτες, πιστεύοντας ότι θα ξεχρεώσουν με το ομόλογο Σώρρα, δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες και θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξημένα χρέη και πρόστιμα.

Πηγή: iefimerida.gr

2 σχόλια:

  1. Λαγός ο Ψώρρας...τρέχει και δεν φτάνει και όπου φύγει-φύγει ο δισεκατομμυριούχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από δισεκατομμυριούχος είναι και λαγοπόδαρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή