Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ! Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ: "ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΣΕ ΤΗ ΡΑΦΑΕΛΑ...."!!!

Μαζί με τους αγγέλους βρίσκεται πια η μικρή Ραφαέλα, που χαροπάλευε ...

επί δυόμισι χρόνια, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό της σε τροχαίο που είχε γίνει στα Τρίκαλα, στα τέλη Οκτωβρίου του 2014.

Οπως ανακοίνωσε μέσω των social media η μητέρα της Αντιγόνη Γάτου, το άτυχο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή, χθες, στο νοσοκομείο της Γερμανίας όπου νοσηλευόταν.

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ανάπαυσον τη δούλη σου Ραφαέλα. Συγχώρεσέ με, ψυχή μου. Ξεκουράσου στην αγκαλιά Του. Θα σ' αγαπώ πάντα...» ήταν τα λόγια με τα οποία αποχαιρέτησε η τραγική μητέρα την τρίχρονη κόρη της, που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή από τότε που ήταν μόλις εννέα μηνών.

Μετά το τροχαίο η Ραφαέλα νοσηλεύτηκε αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική Τρικάλων με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμάτωμα στο κεφάλι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της οι γιατροί αναγκάστηκαν να την υποβάλουν σε κρανιοτομή και κατόπιν διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Για πολλούς μήνες παρέμεινε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου, ενώ, πριν από λίγο καιρό, μεταφέρθηκε στη Γερμανία, στο κέντρο αποκατάστασης Sana Klinikum Berlin Lichtenberg του Βερολίνου. Η Αντιγόνη Γάτου είχε περιγράψει την Τετάρτη τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας της κορούλας της με μια σπαρακτική ανάρτησή της στο facebook, με την οποία ζητούσε από όλους να κάνουν μόνο μία προσευχή και να ανάψουν ένα κεράκι.

«Να γίνει το θέλημά Του»

«Χάνω το παιδί μου. Πλήρης ανεπάρκεια οργάνων, οξεία παγκρεατίτιδα, νεφρική ανεπάρκεια, ήδη μεταγγίζουν. Η καρδιά με υποστήριξη φαρμάκων σταματάει να κάνει συσπάσεις, η μόλυνση προχώρησε στους πνεύμονες. (...) Την κατάσταση χαρακτήρισαν εξαιρετικά βαριά και μη χειρουργήσιμη. Να γίνει το θέλημά Του» έγραφε μεταξύ άλλων.

Χθες το πρωί, λίγο πριν από το τέλος, η τραγική μητέρα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2015, όταν ευχαρίστησε γονυπετής τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έγραψε στο facebook:

«Είναι τρομερό, είναι απίστευτο, να κρέμεσαι από ένα μόνιτορ, να δεις έστω κάτι καλό, και μέσα σου να ξέρεις. (...) Ναι, από ώρα σε ώρα, από λεπτό σε λεπτό, το νιώθω, μυρίζει θάνατος. Πάλεψε, πάλεψα, παλέψαμε! Σας είμαι ευγνώμων, τώρα ας προσευχηθούμε να ξεκουραστεί...»
Εύα Παπαδάτου
http://www.espressonews.gr/reportaz/2017/03/158986/dakrya-gia-ti-mikri-rafaela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου