Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! ΒΕΛΙΝΑ ΤΡΑΪΚΟΥ: Η ΗΡΩΪΔΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΗΚΕ! ΜΑΣ ΤΗ ΘΥΜΙΖΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ.

Στη φωτογραφία, η ηρωίδα του Μακεδονικού αγώνα, 
Βελίκα Τράικου, νεκρή και κατακρεουργημένη (ετών 21)
Βελίκα Τράικου

Εγινε το μάτι και το αυτί του αγώνα. Κανείς δεν μπορούσε να την υποψιαστεί, καθώς μετέφερε έγγραφα ραμμένα στα ξεφτισμένα της ποδογύρια ή χαμένα στις πανέμορφες πλεξίδες της.
Π. Καρβουνόπουλος
Το κείμενο του Στρατηγού Ζιαζιά:

► Η Βελίκα Τράικου υπήρξε μια δασκάλα, νεομάρτυς του Μακεδονικού....


 αγώνος. Γεννημένη το 1883, στο Γραδεμπόριο, πεντάρφανη από μικρή, μα προικισμένη με αδάμαστη θέληση, με τη βοήθεια φιλανθρώπων κατόρθωσε να φοιτήσει στο Ανώτερο Παρθεναγωγείο Θεσσαλονίκης και το 1900 διορίστηκε δασκάλα στην περιοχής Καρατζόβας, στη φωλιά των Βουλγάρων Κομιτατζήδων, όπου ρίχτηκε στην αποστολή της με ενθουσιασμό.

Κι όταν τον Αύγουστο του 1901, που ο Ίων Δραγούμης κατευθύνονταν στο ελληνόψυχο Μοναστήρι, πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μεγάλη σύσκεψη Ελλήνων πατριωτών, η Βελίκα ήταν παρούσα κι έκανε τις προτάσεις της…

• Το φθινόπωρο ο Δραγούμης ζήτησε από το Κέντρο Θεσσαλονίκης να του στείλουν ένα πρόσωπο άξιο να επωμιστεί το βαρύ έργο του συνδέσμου Μοναστηρίου – Καστοριάς – Θεσσαλονίκης. Συνιστούσε να είναι έμπιστο, γενναίο, ικανό, να αντέχει σε κακουχίες και πεζοπορία, να διαθέτει εξαιρετική ευφυΐα για ν’ αποφεύγει τις παγίδες των Βουλγάρων, να διακατέχεται από βαθύ αίσθημα ευθύνης και προ παντός να είναι αποφασισμένο να δώσει και τη ζωή του ακόμα για ό,τι πιστεύει κι υπηρετεί.

• Φαντάζεται κανείς την κατάπληξη του, όταν είδε να του στέλνουν, αντί κάποιου θεριεμένου παλικαριού, τη ροδομάγουλη δασκαλίτσα Βελίκα! Κι όμως, η κοπέλα εκείνη στάθηκε άξια στο ύψος της σπουδαίας της αποστολής, γιατί, γνωρίζοντας άπταιστα την τουρκική και βουλγαρική γλώσσα και προικισμένη με σπάνια υποκριτικά προσόντα, παριστάνοντας πότε τη μισότρελη Τουρκάλα χωρική και πότε τη Βουλγάρα ραδικού ή γαλατού, έγινε το μάτι και το αυτί του αγώνα. Κανείς δεν μπορούσε να την υποψιαστεί, καθώς μετέφερε έγγραφα ραμμένα στα ξεφτισμένα της ποδογύρια ή χαμένα στις πανέμορφες πλεξίδες της.

• Αεικίνητη κι αγωνιστική έμοιαζε γοργοπόδαρο ελάφι, που εκμηδένιζε την απόσταση Μοναστήρι – Θεσσαλονίκη. Κι ήταν ν’ απορεί κανείς, εκείνη η σφριγηλή κοπέλα, που ο κίνδυνος ήταν η ανάσα της, πώς μπορούσε και μεταμορφώνονταν, όταν το ήθελε, σ’ ένα αξιολύπητο πλάσμα πέρα κι έξω από κάθε υποψία.

• Το 1903, η βουλγαρική θηριωδία στη Μακεδονία είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η γη βαφόταν με αίμα αθώων. Άγρια εγκλήματα γίνονταν καθημερινά κι όμως, η Βελίκα, απτόητη, γύριζε στις ερημιές. Όλοι θαύμαζαν κι υπολόγιζαν την προσφορά της. Κι όταν αργότερα με τον ερχομό του Παύλου Μελά ο αγώνας εντάθηκε, η μικρή ηρωίδα προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες σαν σύνδεσμος των προξενείων.

• Όμως σε μια τέτοια αποστολή στα Γιαννιτσά, δολοφονικό χέρι Βουλγάρων έσχισε τα νεανικά της στήθη, όταν, παρά τα βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλαν να μαρτυρήσει τι γνώριζε, αυτή εξακολουθούσε να παριστάνει την τρελή. Έτσι πήρε στο θάνατο τα μυστικά της. Ήταν καλοκαίρι, 28 Αυγούστου του 1904. Στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταφέρθηκε η σωρός της, της έγινε μεγαλοπρεπής κηδεία και τη θρήνησε μια ολόκληρη λαοθάλασσα.

• Σήμερα, οι μοντέρνοι νεοέλληνες θεωρούν ότι πρέπει να ξεχαστεί και να παραμείνει μία άγνωστη!

Δάσκαλοι και δασκάλες, καθ ολη την διάρκεια του Μακεδονικού Αγωνα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έφευγαν από την ησυχία της Αθήνας και πήγαιναν να διδάξουν στα ελληνόπουλα της Μακεδονίας Χριστό και Ελλάδα. Πολλοί και πολλές βρήκαν φρικτό θάνατο.

15 σχόλια:

  1. Μία προτομή της στον περίβολο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς την ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΗΡΩΪΔΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ!!!
    Θα μου πείτε βέβαια ό,τι σιγά μην τοποθετήσουν προτομή της, στην Ελλάδα είμαστε...σιγά μην Τιμήσουμε τους ήρωες που ξεψύχησαν με την Ελλάδα στην καρδιά τους!!!
    Αν πεθάνει ο Φίλης ή ο Κουράκης "ο ποιητής!", θα βάλουμε όσες προτομές τραβάει η όρεξή μας...!

    Από δωσίλογους να "φάνε και οι κότες"!
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ μας κυβερνούν και εμείς τους "καμαρώνουμε".
    Αφαιρούν την ένδοξη Ιστορία του Έθνους από τα σχολεία και την συλλογική μνήμη των ΕΛΛΗΝΩΝ και την αντικαθιστούν με την διεστραμμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην ανωμαλία των "παρά φύση κουλτουριάρηδων", ή με τα "βαθυστόχαστα" ξερατά..."ποίηση" ονομάζει αυτή την μ@λ@κί@ ο ΚουραΔάκης ο..."Συγγραφεύς!!!"
    Βρε αϊ στον "αγύριστο" ρε άπλυτοι λεχρίτες...αϊ στον αγύριστο για να μην πω καμμιά πιο βαριά κουβέντα!!!

    ``Φωτιά και Τσεκούρι για τους προσκυνημένους΄΄

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δόξασε την Ελλάδα μέχρι τις Εσχατιές της Γης . Οι Έλληνες Δίδαξαν τα Γράμματα και τις Τέχνες μεταδίδοντας τον Ελληνικό Πολιτισμό έως την άκρη του Κόσμου / Κοσμοκράτορα . Είναι γνωστό σε όλους μας τα εγκλήματα και οι προδοσίες των ξενόφερτων κομμουνιστών εναντίον του Γένους των Ελλήνων . Προδότες , δοσίλογοι , ανθέλληνες και ΜΙΑΣΜΑΤΑ πολέμησαν με τους Βούλγαρους Κομητατζήδες για να αρπάξουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ . Το αίμα των ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ θα μας θυμίζει ΠΑΝΤΑ ότι ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΥΓΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ . Σε εκείνο το Ιερό χώμα της Σκλαβωμένης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ οι Νεκροί μας Ζητούν Δικαίωση . Αιωνια Τιμή και Δόξα στην Ηρωίδα Ελληνίδα Δασκάλα . ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δόξασε την Ελλάδα μέχρι τις Εσχατιές της Γης . Οι Έλληνες Δίδαξαν τα Γράμματα και τις Τέχνες μεταδίδοντας τον Ελληνικό Πολιτισμό έως την άκρη του Κόσμου / Κοσμοκράτορα . Είναι γνωστό σε όλους μας τα εγκλήματα και οι προδοσίες των ξενόφερτων κομμουνιστών εναντίον του Γένους των Ελλήνων . Προδότες , δοσίλογοι , ανθέλληνες και ΜΙΑΣΜΑΤΑ πολέμησαν με τους Βούλγαρους Κομητατζήδες για να αρπάξουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ . Το αίμα των ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ θα μας θυμίζει ΠΑΝΤΑ ότι ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΥΓΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ . Σε εκείνο το Ιερό χώμα της Σκλαβωμένης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ οι Νεκροί μας Ζητούν Δικαίωση . Αιωνια Τιμή και Δόξα στην Ηρωίδα Ελληνίδα Δασκάλα . ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ . ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΑΡΚΑΔΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να διαβάσουν την 5η Ολομέλεια του σιχαμερού ΚΚΕ Εξωτερικού για την Μακεδονία και θα καταλάβουν πόσο ελεεινό ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ είναι αυτό το Σταλινικό Φασιστικό Μόρφωμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αληταράδες του ΣΥΡΙΖΑ διαλύουν την χώρα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι Πατριώτης Και ΈΛΛΗΝΑΣ στην ψυχή ΑΡΚΑΔΑ, φίλε Παναγιώτη.
    Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι και θα σαρώσουμε τα μιάσματα που προσβάλουν την ΠΑΤΡΙΔΑ!!!
    Το αίμα των ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ μας έδωσε την ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!
    Δεν θα την "χαρίσουμε" στα ανθελληνικά σκουλήκια και ερπετά...!
    Η ΤΙΜΩΡΙΑ για τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ πλησιάζει!!!

    ``Φωτιά και Τσεκούρι για τους προσκυνημένους΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι πρέπει να διαβάσουν το βιβλίο του πρώην Γεν. Γραμ. του ΚΚΕ οι προδοσίες και τα εγκλήματα του ΚΚΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ου Καταισχυνώ Όπλα Τα Ιερά ....... Αμυνώ Δε Και Υπέρ Ιερών Και Οσίων ....... Την Πατρίδα Δε ουκ Ελάσσω Παραδόσω .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΚΚΕ και τα άλλα σταλινικά αποβράσματα σαν τον στριζα ουδέποτε πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδος . Οι μισοί από αυτούς είναι λιποτάχτες και οι άλλοι μισοί ριψάσπηδες . Ο Ζαχαριάδης καλούσε τους Έλληνες να λιποταχθήσουν από Αλβανικό Μέτωπο το 1940 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το άρθρο είναι εκπληκτικό . Συγχαρητήρια . Το ίδιο και τα σχόλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ξεχάσει να τιμούν τους Ήρωες . Οι αριστεροί δεν ξεχνούν και χλεύαζουν την Ιστορία μας κάθε μέρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΘΑ ΖΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Ανδρόνικε η ΚΑΤΑΡΑ αυτής της χώρας είναι οι κομμουνιστές . Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι ΕΦΙΑΛΤΕΣ από αυτούς τους προδότες . Εκπροσωπούν το ΣΚΟΤΑΔΙ και είναι γνήσιοι απόγονοι του Πήλιου Γούση . Είναι οι χειρότεροι ΦΑΣΙΣΤΕΣ που έβγαλε το ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι φαιδρότεροι "κομμουνιστές" είναι αυτοί που νομίζουν ό,τι γράφουν "ποίηση"...
      Για τον λόγο αυτόν, "αφιερώνω" δύο δίστιχα από "ποίηση" ανάλογη του..."επιπέδου ποίησης ΚουραΔάκη".

      1)
      τίτλος: ``πάρε φόρα΄΄
      Είσαι μεγάλος ποιητής
      και με πολλά μολύβια
      γι'αυτό πάρε φόρα από την βουλή
      και...κλάσε μας τ'αρχ@δι#

      2)
      τίτλος: ``Σκοτάδι΄΄
      Ω άσπρο φως του σκοταδιού
      ρίξε την μαύρη αχτίδα
      πάνω στα σκοτεινόχρωμα σκοτάδια
      της φωτερής της πλάσης

      Για να μην πω ό,τι είναι πιο "κουλτουριάρικοι" αυτοί οι στίχοι, τώρα που κάνω σύγκριση με τα ``βυζιά που παράγουν πολιτική΄΄.
      Άντε, να φανώ "αβρός" και να πω ότι είναι "εφάμιλλοι σε αξία στοχασμού..."
      Με αρκετή δόση LSD...φυσικά!

      Διαγραφή
    2. χα χα χα χα καλό.Ποιηση με νοημα

      Διαγραφή