Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία από τον πρώην υποψήφιο Δήμαρχο Χολαργού, αλλά και πρώην Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λαζαρίδη, που αφορά στον Κώστα Τίγκα που είναι Πρόεδρος στο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ (Β. Μελά-Χολαργός).
Διαβάστε στα περισσότερα...

Ο Δημήτρης Λαζαρίδης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει αρκετή δημοσιογραφική δραστηριότητα για την καλή λειτουργία του ιδρύματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες, και αυτοπροβάλλονται κάποια μέλη του συμβουλίου του που ταυτόχρονα είναι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χολαργού-Παπάγου, που τελευταία πραγματοποίησαν και γιορταστική εκδήλωση.


Βέβαια αυτού του είδους τα ιδρύματα έπρεπε να είναι στον αποκλειστικό έλεγχο του κράτους στα πλαίσια των κοινωνικών παροχών. Και όχι στα πλαίσια φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων. Που έχουν για τους τρόφιμους και θετικά αποτελέσματα , αλλά και αρκετά αρνητικά όπως έχουν καταγραφεί από τις δράσεις τους ανά την χώρα. Αυτά είναι αποτελέσματα της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης της χώρας. Να καταργούνται κοινωνικές παροχές και κάθε έννοια προστασίας του εργαζόμενου.

 Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν παρατηρηθεί στο συγκεκριμένο ίδρυμα αρνητικά φαινόμενα όπως στο παρελθόν σε βάρος αυτών των ατόμων.
  Τους τελευταίους μήνες στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος πραγματοποιούνται οικοδομικοτεχνικές εργασίες συντήρησης. Παρατηρώντας την εξέλιξη αυτών των εργασιών λόγω της θέσης που έχει το γραφείο μου, διαπίστωσα την λειτουργία εργαζομένων χωρίς την ύπαρξη μέτρων ΦΑΥ και ΣΑΥ όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Βέβαια είναι και άγνωστο εάν έχει εκδοθεί και άδεια για αυτές τις εργασίες.  Προσπαθώντας να μάθω για το είδος των εργασιών και την δική τους συμμετοχή διαπίστωσα ότι οι δύο που προσπάθησα να αποκαταστήσω συνομιλία δεν γνώριζαν ελληνικά και ο τρίτος ήταν και αυτός αλλοδαπός, και ταυτόχρονα έκανε και τον μεταφραστή. Προσωπικά δεν με ενόχλησε ότι ήταν αλλοδαποί, αλλά ότι ήταν κατά δήλωσή τους ανασφάλιστοι. Ταυτόχρονα, με ορισμένες φωτογραφίες που επισυνάπτω, θα διαπιστώσει, όποιος ενδιαφέρεται, ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας. Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά εργαζόμενος να ακροβατεί σε μαδέρι με καρότσι με μπάζα για να τα ξεφορτώσει από μεγάλο ύψος σε κάδο απορριμμάτων. Σε άλλη φαίνεται μεγάλη σε ύψος σκαλωσιά να είναι ανασφάλιστη και να μετακινείται από τροχούς που είχαν τοποθετηθεί στη βάση των στύλων ανάρτησης. Απλά δεν γνωρίζω εάν έχει υπάρξει ή όχι ατύχημα μέχρι σήμερα.
 Τα ερωτήματα προς την διοίκηση του ιδρύματος είναι υπαρκτά. Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι ήταν ασφαλισμένοι και καταγεγραμμένοι στο ημερολόγιο του έργου; Για ποιο λόγο δεν υπάρχουν τα μέτρα ασφάλειας στις διαδικασίες συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων; Σωστά υπάρχει μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος) του ιδρύματος. Για τα υπόλοιπα άτομα που εργάζονται στο ίδρυμα με οποιαδήποτε νόμιμη σχέση εργασίας γιατί δεν υπάρχει καμία μέριμνα και πρόβλεψη;

 Δεν αρκεί η διοίκηση του ιδρύματος να αυτοϊκανοποιείται ότι κάνει καλή λειτουργία στο ίδρυμα. Επιβάλλεται οι δραστηριότητες που έχει για την λειτουργία του ιδρύματος να είναι σύννομη και να διασφαλίζει ανθρώπινες και εξασφαλισμένες λειτουργίες των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Είτε μόνιμους, είτε περιστασιακά εργαζόμενους.   
Δ.Λ.

2 σχόλια:

  1. Εάν κατάλαβα καλά κύριε Λαζαρίδη από το άρθρο σου το ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ........... Εδώ θα τρελαθούμε όλοι με τις σοσιαλιστικές σου ιδέες που θυμίζουν Μεσαίωνα . Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον κύριο Τίγκα θα σου πω δύο πράγματα . Πριν λίγα χρόνια το κόμμα σου , το απροσάρμοστο ΚΚΕ η Κόκα κόλα Ελλάδας , απέλυσε 500 εργαζομένους από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις Ριζοσπάστης , 902 , Τυποεκδοτική , Σύγχονη Εποχή και CIA και δεν τους έδωσε φράγκο αποζημίωση . Τους έφαγε μισθούς 2 χρόνων περίπου και δεν τους έβαζε ούτε τα ένσημα . Οι συνθήκες εργασίας στις ΓΑΛΕΡΕΣ του ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥ ΚΚΕ θυμίζουν Σκλαβοπάζαρο . Αυτά και πολλά άλλα κατήγγειλαν οι απολυμένοι πρώην σύντροφοι σου και τα μέλη του ΠΑΜΕ -ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τους έσπασαν στο ξύλο . Σήμερα στην Πατρίδα μας υπάρχουν περισσότεροι από 3 εκατ. Έλληνες άνεργοι όπου η φτώχεια μαζί με την εξαθλίωση έχουν τσακίσει εκατ. συμπολίτες μας που ζουν κάτω από ένα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ . Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΛΗΣΤΟ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει λεηλατήσει τον πλούτο της χώρας σε όλη την Επικράτεια και την έχει μετατρέψει σε Αποικία Χρέους και Ισλαμοφασιστών . Πριν από 30 χρόνια περίπου στο Αφγανιστάν όταν οι κομμουνιστές φονιάδες της πρώην ΕΣΣΔ έσφαξαν 500,000 χιλιάδες Αφγανούς , εσείς οι του ΚΚΕ - Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδας τους αποκαλούσατε αντεπαναστάτες και ισλαμοφασίστες . Φυσικά κουβέντα για τους 2,5 εκατ. πρόσφυγες που τους σκοτώνατε σαν τα κουνούπια με τα γιγαντιαία ελικόπτερα του κόκκινου στρατού . Τι άλλο να σου πω για το Τείχος του Αίματος και της Ντροπής στο Βερολίνο που σφάξατε πάνω από 300.000 πρόσφυγες που ήθελαν να ζήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και μακριά από τα αποβράσματα του Παραπετάσματος . Τουλάχιστον διάβασε και κανένα βιβλίο ....... Διάβασε το βιβλίο του Τάκη Λαζαρίδη [πρώην μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ] ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ να δεις τι λέει και θα φρίξεις ........ Διάβασε τα Εγκλήματα και τις Προδοσίες του Ξενόφερτου ΚΚΕ η ΚΛΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ που έγραψε ο πρώην Γεν. Γραμ. του ΚΚΕ Ελευθέριος Σταυρίδης ........... Μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Κορέα έχουν κομμουνιστικό Κόμμα . Αυτός ο χοντρομπαλάς κομμουνιστής μπούλης στην Βόρεια Κορέα έχει σφάξει τον μισό πληθυσμό και το κόμμα σου μόρφωμα τον χειροκροτεί . Πάντως κάθε λίγο και λιγάκι τα Ταμεία του Τιμημένου ΚΚΕ είναι γεμάτα με Ζεστό Χρήμα από τις επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα . Δόξα το Θεό ....... κάτι είναι και αυτό .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν πράγματι ήσουνα προλετάριος όπως αυτοπροσδιορίζεσαι το ψευδονημο που χρησιμοποιείς (γιατι ντρέπεσαι να φανερωθείς. Μήπως γίνει γνωστό απο που πληρώνεσαι με μαύρο χρήμα;) δύο πράγματα δείχνει. Ότι η είναι πλασματική η ναφορά αυτή , ή ενσυνείφητα κάνεις την δουλεια που σου έχουν αναθέση. Για την πραγματικοτητα τι συμβαίνει στο ίδρυμα δεν έχεις καμια άποψη. Άρα υποστηρίζεις (με την δική σου λογική) την μαύρη εργασία και την μη εμφανιση του τρόπου και της μεθόδου των εργασιών.
    Καλό σου ξημέρωμα. Τωρα μπορείς να γυρίσεις πλευρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή